Forum

Kayıp Adımlar...
 

Kayıp Adımlar...

11 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
2,653 Görüntüleme
(@darkcradle)
Gönderi: 37
Başlığı açan
 

lisedeyken bir kaza sonucu artık yürüyemeyen Sevgili Gülşen Ablam benden kendisine bir film çekmemi senaryosununda hazır olduğunu söyledi bende hemen merakla anlat Gülşen Abla hemen çekerim dedim...
senaryosu şuydu "ben camdan bakıyorum ...gerisini sen düşün dedi...."
ve bende sandalyeye bağlı birinin pencereden bakarken bunları düşüneceğini hayal etttim...
film Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle çekildi liseler arası yarışmada tabiki jenerikte onların adıyla yolladık ve 600 filmden 11inci oldu.
Gülşen Ablam'ın isteğini yerine getirmekse paha biçilemez....Bir nebzede olsa duygularına tercuman olduğumu düşünüyorum.

İYİ SEYİRLER

They're rich man's girls...

 
Gönderildi : 05/04/2012 3:59 am
(@sataman)
Gönderi: 0
 

Yardımcı oluyor ama neden sonra isim konusunda malesef oluyor anlamadım.Üzülecektiniz neden çekiniz filmi merak ettim.

 
Gönderildi : 07/04/2012 5:44 pm
(@darkcradle)
Gönderi: 37
Başlığı açan
 

üzüldüğüm için değil sadece çocuklar çok mutlu olmuştu onu bozmamak için malesef yanlış bi kelime olmuş...
sende film hakkında sıfır yorum yapıp onu irdelemen daha kötü bence.

They're rich man's girls...

 
Gönderildi : 16/04/2014 1:20 pm
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

ilk bir dakikada herhangi bir çatışma göremeyince kapattım filmi...yorumum budur...

not: görüntü yönetimi fena değildi 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 16/04/2014 1:25 pm
(@onucuncu_1605504554)
Gönderi: 878
 

Ne yaptın be intercapiller. 🙂
Çatışmasız da senaryo veya film olur. Klişelere takılma. (Örneğin Ankara'nın Dikmeni sırf çatışma, her ne kadar reytingi yüksek olsa da bayıyor)
Filmi benim bilgisayardan kaynaklı nedenlerden izleyemedim ama çatışma olmadan da izleyiciye bir hikayeyi aktarman mümkündür.
Ön yargılı olmamakta fayda bulunmaktadır.
Saygılarımla,

Deccal, gördüm seni sobe.

 
Gönderildi : 16/04/2014 2:20 pm
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

çok sıkıldım be abi 😀
o yorumu o şekilde atmamın sebebi "sıkıldım kapattım" ya da "çok sıkıcı idi izleyemedim" dememiş olmak içindi 🙂
o şekilde de bi şeyler anlatan filmler olabilir ama tillahı çekse o filmi sıkılır kapatırım yine 😀 anca eş dost çekerse sonuna kadar sabretmek için güç bulabilirim kendimde 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 16/04/2014 2:30 pm
(@coldscream07)
Gönderi: 0
 

elinize sağlık ama ne yalan söyleyim bende sıkıldım. kullandığınız müzik seçimide bunda baya etkili oldu. müzik bayıyor gerçekten. senaryoda çok zayıf kalmış. denize karşı tekerlekli sandalyede oturan bir kız eski zamanlarını canlandırıyor kafasında ve sonrada oradan gidiyor çok basit olmuş bence.

 
Gönderildi : 16/04/2014 7:08 pm
 eren
(@eren)
Gönderi: 135
 

Ben begendim. Su ana kadar burada izledigim bircok kisa filmden cok daha basarili. Ozellikle coverage (buz pateni sirasinda ayaklara yakin plan, kafede otururken kizin guldugu sirada yakin plana gecis vb) tripod kullanimindaki akicilik ve goruntu yonetmenligi acisindan tatmin edici. Muzik klibi niteliginde olmasi biraz olayi bozuyor (benim acimdan en azindan) keske biraz diyalog olsaydi, yada belki bir guzelce yazilmis bir monologun sonradan voice-over olarak eklenmesi filmi daha cekici kilabilirdi. Yonetmenin yasini merak ettim ben.

 
Gönderildi : 16/04/2014 10:24 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Merak edip ben de izledim ve açıkçası şaşkına döndüm. Bu türden bir durumda en yapılmaması gereken, en ters içerikli filmi yapmışsınız. Hatta ya bu ablanızı sevmediğiniz ve bir de üstüne işkence etmek istediğiniz ya da gerçekten ama gerçekten çok saf, çok naif biri olduğunuz sonucuna ulaştım. Ayakları olmayan ya da kaybetmiş birine ayaklarla neler yapılabileceğini/yaptığını hatırlatmak sizce doğru bir yaklaşım mı? Dünya engellilerin "eksik" olmadıkları, ezik olmadılklarını basbas bağırıyor, bir de gidip acıklı müzik eşliğinde balladıra ballandıra ayak fetişizmi yapmışsınız. Sonuna dek bir ümit "ben hatalıyımdır ve bu gerçek değildir, şimd bir twist ile herşey mantıklı bir hal alacak" diye izledim. Hatalı çıkmadım. Öyle ki teknik şöyleymiş şu böyleymiş artık bu filmde söz konusu olamaz. Ayaklarını kaybetmiş birine hediye olarak ona ayaklara sahip olduğu zamanların ne kadar muhteşem olduğunu hatırlatmaktan başka bir şey bulamadınız mı? Engelli birini görünce içinizden ancak (ve hala) acımak mı geliyor? Genç olabilirsiniz ama bu yaşa dek bunun kabul edilemeyeceğini en azından televizyondan vb öğrenmeliydiniz.

Bana kızabilirsiniz ama bugüne dek gördüğüm en yanlış, en olmaması gereken filmlerden birini çekmişsiniz. Böyle filmlerin 5-10 yıl öncelerde kaldığını düşünüyordum ki bu gerçekten bir şok oldu.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 17/04/2014 12:08 am
 eren
(@eren)
Gönderi: 135
 

Valla bence bacaklarindan engelli birinin bunlari (en azindan en basta olan biteni kabullenene kadar) aklindan gecirmesi gayet normal. Bunun da senaryoya dokulmesi normal. Ha engelli birine bu filmi gostermek etik acidan pek dogru olmayabilir, ona katiliyorum. Ama genel olarak boyle bir filmin cekilmesinde hicbir sakinca yok. Yani dunyada yuzbinlerce yakini olmus, sakat kalmis, tecavuze ugramis vs insanlar var. "O zaman bu olaylarin hicbiri filmlerde kullanilmasin cunku bu madur insanlar bu filmleri izleyip etkilenebilirler" mantigi pek dogru degil bence.

 
Gönderildi : 17/04/2014 5:26 am
(@gurbetci)
Gönderi: 59
 

Engelli birisi icin cekilmis ödüllü bir Film daha vardi gecen izlemistim bakis acisi ydi galiba filmin ismi
Cok seviyorum böyle Filmleri.
Sirri süreyya önder bi söylesisinde demisti, hatta Filmindede kullanmis: insanlar sana bakmiyorsa, onlara baktiklari yerden anlat,anlatmak istediklerini (öyle biseydi tam hatirlamiyorm, bilen bilir ) Neyse.
Bir insanin hissettiklerini, gördüklerini bir baskasi yasamadan anlayamaz. Böyle Filmler sayesinde (görsel oldugu icin) tam anlayamasakda en azindan görme sansimiz oluyor onlarin gördügünü. Ve bence bu iyi bisey 🙂
Emeginize saglik

[postit=]Isler gücler hep Sinema ...[/postit]

 
Gönderildi : 17/04/2014 8:10 am
Paylaş: