Açıklama:
Kürt Türk ayrımı bir bütünlük sağmaktansa bu bütünlüğü alaşağı ediyor maalesef. Bu yüzden bütünlüğünü sağlamış milletler bizim onları imrenmemizi tetikliyor. Belki biraz kıskançlık, hatta daha fazlası olarak nefret etmek. Yıllar önce biz olmadığımız halde bu ülke nasıl kuruldu biliyoruz. Sarsılmaz bir bütünlük sayesinde.
Konu:
Yıl 2019
Bundan 8 yıl önce savaş kendi içimizdeydi. Şimdi ise aynı cephede savaşıyoruz. Tıpkı Türkiye'nin Türkiye olması için çabaladığımız gibi ayrım yapmadan, aynı cephede, omuz omuza...
Bu kardeşliğin ırk ayrımı olmadan ancak kendini şimdi tekrar etmesi çok üzücü...
Daha fazlasını film yapmak isterdik. Fakat bizi ve bu filmde neler anlatıldığını, 6 dakikayla bile anlayabileceğinizden eminiz. İyi seyirler...
[vimeo] http://www.vimeo.com/30243608 [/vimeo]
https://www.youtube.com/watch?v=
Güzel kardeşim öncelikle yaptığınız iş için sizi tebrik ediyorum akabinde sıralıyorum.
Şimdi en başta bize tanıtıcı bilgiler vererek başlıyor filmin. Burda seçtiğin cümleler bende pek merak uyandırmadı. Bu kısım daha düşünülerek yazılabilirdi cümleler havada kalmış sanki. Sonra demişsin ki Türk-Kürt aynı cephede savaşıyoruz. Ben bu filmde bunu göremedim. Savaşanların hepsi Türk:) kaldı ki savaşa da baya baya bakımlı falan gidiyorlar saçlar yapılı falan 🙂 6dk lık kısa da bunu anlarsınız diye yazmışsın değil 6, 666 dk (Abov 666) bile olsa sen bu filmi bu şekilde işlersen kimse orda Türk ve Kürt'ün aynı cephede savaştığını anlamaz. Efekt kısmına bir şey diyemem gayet hoş olmuş. Benden sana tavsiye bir iş yapıyorsan biraz mantığını yakalamak lazım ha sen dersin ki biz bunu daha çok efekt amaçlı çektik o zaman eyv. ama dersen ki biz bunu ciddi ciddi düşündük o zaman olmaz,yemez 🙂 Çok kısa olarak yazdım yazımı daha bir çok detay var aslında ama onları da eminim ki diğer forumdaşlar sana söylecektir.
Verdiğiniz emekten dolayı sizi kutluyorum umarım bir sonraki filminiz daha güzel olacaktır
3 2 1 Akııyoorrrr!
Eleştirilerin için minnettarım fakat ikinci sahnedeki arkadaş kürt. Farkımız yok. Bunu da bu şekilde sizinde anlamış olmanıza sevindim. Bu bizim ilk kısa metrajlı filmimiz. Baştaki konuşma için şunu söyleyebilirim. Bir ses kaydı havası vermeye çalıştık bu yüzden baştaki konuşmanın amatör olması avantaj diye düşündük. Yeterli ekipman ve oyuncumuz olmadığı için daha kapsamlı ve açıklayıcı bir film olmadığının farkındayım. Ya anlamazlarsa düşüncesi beynimi kemiriyordu. Bu yüzden açıklamayı yazdım. Merak uyandırmaya gelince aslında uzun süre düşündük fakat izleyicinin çok meraklanması demek ardında bi şaheser yatması gerektiği anlamına gelir ve öyle de olması gerekir. Konuyu çok özelden ele aldığımız için başta merak uyandırdığı anda gerisi tatmin edici olmaz diye düşünüyorum. Yani kısacası "bu ne be? Bi izleyeyim" demesi ve sonrasında sürüklemesiydi istediğimiz. Umarım başarabilmişizdir.
Tabiki bende çok daha iyisi olacağına inanıyorum. Saygılar
Elinize sağlık.
Yukarıda arkadaşın dediği gibi efektler görece iyi ama içerik yok. Yazdığınız paragraf olmasa öykü konusunda en ufak bir ipucu bulunmuyor. Düşman kim? O ifadeler yerine "gezegenimize saldıran insanımsı yaratıklara karşı verdiğimiz mücadele" deseniz de (ki daha ilginç gelirdi kulağa) durum aynı olurdu. Öncesi ve sonrası hakkında da bilgi olmadığı için efekt çalışmalarından oluşan bir kesit gibi olmuş.
Efektlere gelince; sanırım standart bazı Action Essentials kolleksiyonları kullanılmış. Oturtmalar tam ama patlamalarda biraz daha renk çalışması gerek bence. Uçan parçacık sayısı biraz artarsa güzel olur. Kamera hareketi ve oyunculuk da desteklemeli ki bayağı prova gerektirir.
EK: Sondaki yazıların olduğu yerdeki efektler gereksiz ve bence kaliteyi düşürmüş. Ha bir de vatanseverlik yaparken arkaya AC/DC şarkısı koymak ne kadar yerinde onu da düşünmek lazım. Amerikan askerlerinin Irak'ta yaptıklarını çektikleri videolara benzemiş o boyutuyla.
Kolay gelsin.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Heh bak ne demek istediğimi anladın mı ? İkinci arkadaş Kürt diyorsun bunu sen söylüyorsun ben nerden bilicem ? O zaman ne yapacaksın? O adamı Kürtçe konuşturacaksın ne yapacaksın o adamın kıyafetine bi bakacaksın ne yapacaksın bize o adamın Kürt olduğunu söylemeyeceksin göstereceksin benim demek istediğim bu o zaman daha mantık çerçevesinde olur ve senin anlattığın gibi biz iki ırkı da orada omuz omuza buluruz umarım anlamışsındır dostum ya da ben anlatabilmişimdir:)
3 2 1 Akııyoorrrr!
"Bu bir film" gözüyle bakıp yaptığınız eleştiriler için teşekkür ederim. Amaaa vatanseverlik biraz konu dışı. Müzik yapabilmek sanat icra etmektir, film amatör yada profesyonel olsun bir sanattır. Müziği yapanın haysiyetsizliğinin yada filmi çekenin vatanseverliğinin tartışılmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bu konular biraz derin olduğu için sadece yorum bazında ilgili satırlara yazabilirsiniz ve lütfen bu tarz yorumları eleştirilerinize dahil etmeyin.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Çekim Sony DCR-DVR310 (720x576) ile yapıldı. Daha kaliteli bir makine ile çekim yapmak isterdim ama elimdekiyle idare etmek zorunda kaldık. Bunun getirdiği sorunların başında kalitesizlik var. Bunları bahanem olarak söylemiyorum. Sadece bilmenizi istedim. Bu bizim ilk filmimiz. İleride çok daha iyisi muhakkak olacaktır.
Saygılarımla
Sanırım yanlış anladınız.
Adına ister vatanseverlik deyin ister ulusal kardeşlik deyin, bunu siz kendiniz söylüyorsunuz. Yani mesajınızın bir anlamda o olduğunu söylüyorsunuz. Ben de finaldeki AC/DC'nin TNT'sini bu tür bir mesaj için uygun bulmuyorum. Şiddet içeren bir filmde coşturmak için olabilir. Mesajı sosyal olan bir filme (ki aslında öyle de olmamış ama niyetinizi takdir ederek) oturmamış diyorum.
"Bize sadece efekt çalışması içeren bir video yaptık" deseydiniz size bravo derdim. Sorun yaptığınız açıklama ile bir "film" olması ve sorunlar orada başlıyor.
Ben yine de güzel şeyler çıkarabileceğinize inanıyorum. Bazı sahnelerde emek ve sabır isteyen şeyler gördüm. Bir efektçi olarak gelecek var.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
tek planda yapılan çekimler güzel. bir kaç tekrar daha yapsaymışsınız zamanlama da tam otururdu yapmacık konuşmalar da giderilmiş olurdu.
müzik de konuya uygun değil. sonuçta o da filmin bir parçası olduğu için konuya uygun olması gerekiyordu.
anlatmak istediğini yukarıda yazdığın için söylüyorum. anlatamamışsın. ama başka şeyler anlatmışsın. üzülme 🙂
aktuel kamera kullanımı çok hoşuma gitti, bence iyi tasarlanmış bir aksiyon olmuş, elinize saglık.Tek eleştirim keşke arada sırada, şarjör degiştirseydinizde bizde şarjörlerinizi ilahi bir gücün doldurdugununu düşünmeseydik 🙂
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tek eleştirim keşke arada sırada, şarjör degiştirseydinizde bizde şarjörlerinizi ilahi bir gücün doldurdugununu düşünmeseydik 🙂
Güzeldi 😀 bu eleştiri ne zaman gelecek diye bekliyordum. Şimdi açıklaması şu ki: Biz onu unuttuk 😀
3:09-3:12 arasında gorunen,kıyıda dolasan ınsanlar var el ele duruyolar 😀