Yeşil perde olayını denemek için çektiğim kısa filmim. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Ekipman: Canon 600d, Yeşil Çarşaf
kamera arkasını görmeyi de çok isterim 🙂
ellerine sağlık güzel olmuş ancak sondaki çıkması var ya orada gölge olmayınca gerçekçiliğini kaybetmiş...
ben de bu ara yeşil perdeli çekimler yapmayı düşünüyordum tam denk geldi, anlatsana ne kadarlık bir perde aldın, kaç para tuttu vs. tüm detayları anlat 🙂
akışta ışık renk tutarsızlığı var. bir de kaçarken opacity baya düşmüş gibi. arkasını görebiliyoruz adamın. interin dediği gibi gerçekçiliğini kaybetmiş. atmosfer fena değildi ama.
23. saniyede hiç kafesten çıkmasan daha iyi olurdu.
Kurguda after efecten, premire arasında geçişlerde sorun yaşadım. Bilğisayarın yavaşlığı ve after efectle çalışırken oluşan hatalar beni biraz boğdu. Render süreleri çok uzun sürdü. İşin açıkcası export ederken nasıl birşey çıkacağı konusunda fikrim yoktu. Daha önceki beş denememde after efectin yarattığı hatalardan dolayı absürd şeyler çıktı. Buradan çıkan eleştirileri dikkate alarak bir kez daha çıkış almayı denicem. Seslerde de ufak tefek problemler var. Filmin süresini 2-3 dakika arasında yapasım var. Sizinde söylediğiniz bariz bir şekilde belli olan hataları düzeltesim var. Umarım bu sefer o kadar uğraştırmaz. Gölge olayını nasıl yapacağım konusunda fikri olan var mı?
İntercapiller öncelikle yeşil perdeyi ilk defa deniyor olmanın yarattığı bir heyecan vardı. Kesinlikle sterybordla çalışmak gerekiyor. Hatta işin içine matematikte katmak gerekiyor. Ben biraz göz kararı yaptım. Birazda videoların ölçekleriyle oynadım. Neyse denemek için kumaşçıdan iki türlü bez almıştım, ikiside olması gereken yeşil değildi ama yakındı ( Programın rahatlıkla ayırt edebileceği bir yeşil olması lazım). Yeşil perdeyi kullanacağın yere göre dizayn etmek gerekiyor. Mesela adamın kafeste oturduğu çubukta oturduğu algısını oluşturmak için masayı yeşil bezle kaplayarak arkadaşı masanın üzerine oturttum. arka fonu da yeşil yaptım. Sonra kurguda after efect keyligt 1.2 efektini kullandım. Başarıl bir yeşil perde uygulamasıysa direk yeşil fonu temizliyor, benimkisi çok başarıl değildi, gölgeler bile vardı ama bu sonucu elde ettim. Dikkali bakarsan o kısımlar belli oluyor. Bence en büyük sorun oyuncu yönetimiydi, çünkü ikisi de ne olduğunu bilmeden oynadı. Boşluğa oynuyormuş hissine kapıldılar. Ama ilk deneme için iyi fena olmadı.
Kurguda after efecten, premire arasında geçişlerde sorun yaşadım. Bilğisayarın yavaşlığı ve after efectle çalışırken oluşan hatalar beni biraz boğdu. Render süreleri çok uzun sürdü. İşin açıkcası export ederken nasıl birşey çıkacağı konusunda fikrim yoktu. Daha önceki beş denememde after efectin yarattığı hatalardan dolayı absürd şeyler çıktı. Buradan çıkan eleştirileri dikkate alarak bir kez daha çıkış almayı denicem. Seslerde de ufak tefek problemler var. Filmin süresini 2-3 dakika arasında yapasım var. Sizinde söylediğiniz bariz bir şekilde belli olan hataları düzeltesim var. Umarım bu sefer o kadar uğraştırmaz. Gölge olayını nasıl yapacağım konusunda fikri olan var mı?
yavaş bilgisayarda aynen böyle oluyor. framelere bakarak kurgu yapmaya, anca export alıp izleyip sonra kurguyu düzeltmeye çalışmıştım ben de. çıktıda ne çıkacağını bilemiyor insan gerçekten.
sağolasın ayrıntılı cevap için.
aldığın yeşil perdenin fotoğrafları varsa iyi olur, kaç metrekare aldın bir de ne kadara?
Eleştirileriniz doğrultusunda bir kaç değişiklik yaptım. İyi seyirler. ... e=youtu.be
daha iyi olmuş eline sağlık 🙂
Teşşekkür ederim. 🙂 Kumaşı parça parça aldım. toplamda 3 m en, 6 metre uzunluk vardır. https://tr.wikipedia.org/wiki/RGB_renk_uzay%C4%B1 yeşil ton bu ayarda olması lazım. Kumaşın ışık yansıtmamasına özen göster pamuklu kumaşlardan alabilirsin. Işık vurduğunda ışığı emmesi lazım, yansıtmaması lazım. 50- 100 tl arasında bulursun. Orjinali 400 tl di sanırsam. Dediğim gibi ben gün ışığında çektim ve bezde siyaha yakın gölgeler oluşmasına rağmen idare edecek bir sonuç aldım. Asıl mevzu bilgiyardaki programın yeşili ayıklayabilmesi, buda en iyi program yeşilinden olur. whatsap logosundaki yeşil gibi mesela...
Sanırım yeşilperde ile biraz daha uğraşmanız gerek. 1:08'de adamın arkasındaki maske kesmeleri çok bariz görülüyor. Keylight'ı biraz daha kurcalamanız gerek. Ayrıca kaçan adama gölge kesin gerekli olmuş.
Perde renginiz tam olmayabilir. Bu durumda önce biraz renk düzenlemesi yapın ve yeşil perde rengini izole edip canlandırın. Sonra Keylight uygulayın. Bugün pluginler çok başarılı ve hemen her renk ile iyi sonuç almak mümkün.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Fulgura teşekkür ederim eleştirilerin için. Eleştirilerine katılıyorum. After efecten, premire aktarırken oluştu bu sorunlar. 5-6 defa denedim hep farklı sonuçlar aldım. Yeşil perde için hızlı bir bilgisayar şart. Render çok uzun sürüyor ve en sonda çıkan sonucun hatalı olması daha can sıkıcı bir durum. Artık hatadan bıktığım için bazı şeyleri görmezden geldim. Aldığım perdede istediğim renk değildi, çok açık yeşildi. Kurguda da ingilizcemin olmaması büyük bir handikap. Keylight efektinden daha iyi bir sonuç elde edilebilirdi. Ama yinede ufuk açıcı bir deneme oldu. Nasıl gölge yapılacağını bilmiyorum, bunla ilğili bir video varsa paylaşırsanız sevinirim.
Aslında asıl kafeste kalan adamın, kafesi açan adam olduğunu göstermek isterdim. Bunun için kapının kapanmasından belki anlaşılır diye düşündüm ama çok zor. Evi kafes gibi gösterebilseydim daha iyi olurdu. Bundan sonraki işlerimde daha kapsamlı ve özenerek bir çalışma yapıcam. Bu şekilde bir yere kadar.
Yaptığım yeşil perde görüntüsü: