Arkadaşlar kaba kurgusu biten kısa filmim için eleştirilerinizi bekliyorum. Hatalı bulduğunuz yerlerini söylerseniz sevinirim.
Canon 600d ile çekimleri yaptım. Lens 18-55... 25w 3 tane led projektör kullandım. Yeşil perde olarakta kumaşçıdan aldığım yeşil bezi fosforlu yeşil sprey boya ile boyadım. yeşilperde kullanacak olanlara tavsiyem lens kalitesi önemli. 🙂 Ben gündüz yaptığım halde çekimleri ısoyu 800 de kullanmak zorunda kaldım. Kullandığım 3 led projektörde yanında cabası. Bu yeşil perdeyle objeyi ayıklamamda zorluk yaşamama neden oldu.
Refleks olarak Room 8 ve Doodlebug filmleri etkisini düşündüm sonra bunu bir kenara bıraktım:)
Yeşil perde işine sağlam emek harcamışsınız ve baya iyi olmuş. Renkler de tam kıvamında.
Ben hikayeyi tam anlayamadım.
...neyse bunlar bir tarafa eldeki kısıtlı imkanlarla alınan sonuç ortalamanın çok üzerinde. İyi bir hikaye ve senaryoyla sağlam filmler gelecektir sizden. Beklemedeyiz. Başarılar...
https://vimeo.com/144282875 ARKADAŞLAR FİLMİN SON HALİ BU. ŞİFRE: 55
Elinize sağlık. İlk haline göre daha iyi.
Bence kamera açılarını biraz daha tutarlı seçmelisiniz. Bazı planlar gereksiz uzun ve izleyici bir gelişme göremiyor. Sondaki atlama sonrası dizüstü çökülen yer gereksiz uzun olmaya ek olarak en az 1 yakın planla desteklenmeliydi. Sondaki anlamsızlık hissini verebilmeniz için orada karakter biraz daha aranabilirdi.
Tekrar tebrikler. YP zor iştir. Koyu zeminlerde gürültüyü görece iyi kurtarmışsınız.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Son hali: https://vimeo.com/144282875
Serkanhoca ve Fulgura eleştirileriniz için teşekkür ederim. 4x5 m2 bir perdenin içinden bir film çıkarmak gerçekten zor bir işmiş. Ciddi bir matematik hesabı gerektiyor. Farklı açılarda dekorların pozisyonlarını sürekli değiştirmek zorunda kaldım. Bu durum açılarda karar vermeyi, oyuncuyu yönlendirmeyi kısıtlıyor. Oyuncu da karşısında muhatap olacağı bir şey görmeyince zorlanıyor. Kolay iş değil... YP şu an öğrendiklerimi biliyor olsaydım, izlemesi daha keyifli bir film çıkartabilirdim.
Yapı olarak room 8 çağrıştıyor. Fikir aşamasında bende bu düşünceye çok kapıldım. Room 8 de başka filmi çağrıştıyor. Bu filmin derdi başka olduğu için bir kenara bıraktım. Anlatmak istenilen daha iyi verebilirdi.
Fulgura eleştirilerin doğrultusunda bazı değişiklikler yaptım. Bu değişikliklerden sonra daha iyi oldu gibi sanki...
-görece- kısıtlı imkanları çok iyi değerledirmişsin. verimlilik çok yüksek başka bir ifadeyle. eline sağlık. tebrikler. lens mevzusua değişmişsin zaten. led projektörler çok iyi performans vermese de -renk olarak-. güzeldi.
When you have to shoot, shoot. Don't talk.
Teşekkür ederim. Daha iyi işler yapmak gerekiyor artık. İyi bir senaryoyu filme dönüştürmek istiyorum. Forumda güzel bir senaryosu olan arkadaşla, ortak bir çalışma yapmak isterim. 😉
fikir güzel aslında bende bu tarz bi deneysel film çekmek istemişimdir ama istediğim nitelikte bir senaryo oluşturamadığım için hiç kalkışmadım. senin filmindede müzik farklı olabilirmiş. ayrıca final çok havada kalmış mesajı doğrudan vermişsin buda filmin etkisini düşürmüş bence . eline sağlık diyorum.
Onurerdoğan, uzun metraj mı düşünüyorsun?
Coldscream07;
teşekkür ederim. son üç kısa filmde aynı müziği kullandım. 🙂 evet bunda yemedi. 🙂 ortam sesleri olsa daha iyi olurdu gibi... çoğunluk sen ne anlatmaya çalıştın gardaş diyor 🙂 Gerilim ve merak öğesi biraz eksik gibi, daha heyecan verici bir film çekesim var. Kendimi sürekli geliştiyorum ama henüz tamam oldu dediğim şeyi bulamadım.
aykut8990;
Merhaba Aykut, biraz daha kısa filmle devam etmek istiyorum. Senaryo için soruyorsan kısa metraj düşünüyorum. İyi bir kısa film senaryosunu filmleştirmek isterim. Daha öncede dediğim gibi bu konuda ortak bir çalışma yapılabilir.