Forum

insomnia(c) (deneys...
 

insomnia(c) (deneysel kısa film)

7 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,928 Görüntüleme
(@mehmetozkan89)
Gönderi: 195
Başlığı açan
 

ercüment yakar ve benim ortak olarak, bir masada otururken karar verip deneysel bir çaba ile ortaya koyduğumuz,ilkten sonraki ilk diyebileceğim yani bir elmanın iki yarısı projemi çektiğim aynı zaman içersinde oluşturduğumuz bir filmdi,kamera dışında hiçbir ekipmanımız bulunmamaktaydı sadece 500 wattlık eski tip bir spot ışık,sesler o yüzden biraz karmaşık ve efekt eklediğimiz için ekolu,son olarakta export ederken az önce eklediğim fragmanda da bu filmin exportunda da yanlış yapmışız ama öylede olsa koymak istedim,clint mansell hayranı olarak müziklerin uyumlu olduğunu düşünmekteyim:)

[vimeo] http://www.vimeo.com/24789989 [/vimeo]

 
Gönderildi : 20/07/2011 10:36 pm
(@fsakar)
Gönderi: 0
 

Başarısız buldum şahsen. Bu arada filmi itici kılan bir şey; requiem for a dream soundtrack'ı kullanmanız. Deneysel film türünü hiç bir zaman anlayamadım şahsen belki bu yüzdendir başarısız buluşum ancak deneyselin yanında bir de başarısız olan filmler gerçekten izleyiciye itici geliyor bunu da belirteyim.

Şimdi buna karşın siz de "iyi de kardeşim profesyonel filmcimiyiz biz" derseniz mesela şunu derdim; "profesyonel filmci değilseniz ne diye deneysellikle, hedefi ilk atışta vurmakla uğraşırsınız?".

Bilemedim. Sonraki çalışmanızda başarılar.

 
Gönderildi : 20/07/2011 10:56 pm
(@mehmetozkan89)
Gönderi: 195
Başlığı açan
 

daha çok kamerayı tanıma adına yapılan birşeydi ve bir rüya üzerine olablr neden olmasın çekelim gibisinden. müzik konusunda katılmıyorum ama başarısız görülmesini haklı bulabilirim. herkesn zevk aldığı ve duymaktan hoşlandığı bir müzik tarzı vardır,bir kısa film için özellikle deneme için çekilen bir filmde özel müzik düşünemedik,prof. amatör savunmasını çok fazla sevmiyorum zaten ama şu bir gerçek ki ilk projeler ve sonraları arasındaki gelişme,farklılık ve zayıflıklarını görüp utanmak gayet normal bir süreç,ben böyle düşünüyorum yani:)

 
Gönderildi : 20/07/2011 11:02 pm
(@fsakar)
Gönderi: 0
 

Amacım zaten utandırmak değil yanlış algılanmasın. Bu forum adı üstünde film fabrikası. Burada yapılan iş de ürünü pazarlamadan test etmek gibi algılansın. Bir izleyici olarak yorumumu yaptım bir filmci olarak gerekeni kendi fikrinizin doğrultusunda yapacaksınızdır.

Sonraki çalışmalarınızda başarılar 🙂

 
Gönderildi : 20/07/2011 11:11 pm
(@mehmetozkan89)
Gönderi: 195
Başlığı açan
 

yok ya utanma derken ben kendi adıma dedim bir sonraki çalışmadan sonra eskiye dönüp baktığımda utancak çok şeyim olabilir ama bu aşamalardan geçmek zorundayız demek istedim,dediğin gibi yoruma açık olmasak buraya koyamayız,sonuna kdr görüşlerini dikkate alıyorum işte bi film müziği kullanma konusunda pek hemfikir deilim:)

 
Gönderildi : 20/07/2011 11:17 pm
(@zecalufinon)
Gönderi: 61
 

Vicdan kavramının filmdeki yerini bir türlü çözemedim. Adam o gece dışarda ne yapmış da vicdanı telefon açıyor bunu sorguluyor?

Açıkçası açılış sahnesinde Freud'u görünce sevinmiştim ama sonrası...

Başarılar.

 
Gönderildi : 21/07/2011 4:04 am
(@mehmetozkan89)
Gönderi: 195
Başlığı açan
 

inan anlatılması o kdr karışık ki ama bilirsin bazen bir rüya görürsün ve dersin ki ulan ne kadar saçma ne kadar saçma,arkadaşın rüyaysıydı çok saçmaydı bizde bir rüyayı yansıtmak göstermek istedik,gerçek olmayan saçma rüyalarımıza hitaben. he ben bu arada izleyen arkadaşlar açısından aslında bi sahnedeki görüntünün ekran boyutu açısından hatasını görmesini bekliyordum özellikle bırakmıştım onu ama sanırım farkeden olmadı.

 
Gönderildi : 21/07/2011 5:33 pm
Paylaş: