Forum

İÇ SAVAŞ 2015

İÇ SAVAŞ 2015

109 Gönderi
29 Üyeler
0 Reactions
16.2 K Görüntüleme
(@halostendap)
Gönderi: 0

Onursuz Mekeler diye yazan salağın yazısını düzelteyim . Onursuz Melekler demek istemiş ama diyememiş. Ayrıca , bu onursuz melekler midir nedirse , benim filmimle onu karşılaştıran alayvari yorumlara gülüp geçiyorum. Kamerayı alıp kedi köpek görüntüsü kaydetmeye , film çektim diyen adamlar elbette alay edeceklerdir . Onlardan başkası beklenmez . Ayrıca intercapiller , filmi eksik yanlarını görün diye eleştiriyoruz dediğinde sana inanmıştım . Ama yaptığının eleştiriden çok alay olduğu çok ortada . Madem alay edilecek kadar komik bir film , o halde eleştiri yapma . Ama sen alay edilecek kalitesizlikteki videolara utanmadan eleştiri yapabiliyosan , ben senin sinema bilginden de zekandan da şüphe ederim 🙂 Vaktiyle bana övgüler yağdıran , olumlu yorumlarla destek olan adamları bile çiğnedim. Olumsuz yorum yapan arkadaşların kalbini kırmayın dedim. Mükafatını alay ederek verdiniz. Sizin adamlığınız buysa , filmlerinizi tahmin bile edemiyorum. Siz sanatla insanlığa hizmet edemezsiniz. Sizin gibiler anca mevcut siyasi görüşünü överek , karşıt görüşü bombardımana tutar. Kendi propogandasını yapmak için kullanır sanat sahasını. Delikanlı olan , mert olan , herşeyden önce insan olan , bu konuda haklı olduğumu onaylar.
oguzhansirin özür dilerim, niyetim senin filminle alay etmek değildi, Düd'ü çok severim, yaptığı yorumda eksik kalan yanları tamamlamak istedim bunun senin filminle alay etmek demek olduğunu kavrayamadım, ne desen haklısın...(bu arada o filim Onursuz Mekeler olarak da bilinirmiş)

ve ben de senin eleştirileri uslubunca karşılamana inanmıştım o yüzden o salak lafını sana hiç yakıştıramadım...tekrardan özür dilerim.saygılar.

son bi şey: Düd de dalga geçmek için yazmamıştır o mesajı...

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 19/09/2012 11:24 am
(@ilkersn)

zaten aramızdan kimse Stanley kubrick olduğunu iddaa etmiyor.

Sen zaten filmini paylaşırken her türlü şeyi göze alarak koydun oraya.
Sinema filmi yaptığını düşün, adam gelip filminin posterine işese dövecekmisin adamı?
Buraya filmini koymak bence her şeye açık olmak demektir, en azınan adam içinden geleni yazmış...

Ayrıca herkes kendi sinema kültürüne göre yorum yapar filme. "Sen ne çektinki bana bunu söyleyebilyosun?" diyemezsin. Bir yönetmenin filmini beğenmeyen ve dalga geçen bir izleyiciye bunu söylemesi kadar komik birşey olamaz.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 19/09/2012 1:36 pm
(@halostendap)

kimsenin kalbini kırmamak lazım film eleştiricez diye...
kalp kırmaktan Allaha sığınırım, bu olay bana daha dikkatli olmam gerektiğini gösterdi..tekrardan üzüntümü bildiririm...

Gönderildi : 19/09/2012 2:32 pm
 prot
(@prot)

kimsenin kalbini kırmamak lazım film eleştiricez diye...
kalp kırmaktan Allaha sığınırım, bu olay bana daha dikkatli olmam gerektiğini gösterdi..tekrardan üzüntümü bildiririm...

konuyu dışarıdan takipediyorum bir film yapmanın bedelinin eleştirel anlamda bukadar agır olması ciddi anlamda üzücü, tavrından dolayı seni tebrik ederim...

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 19/09/2012 2:35 pm
 exx
(@exx)

vay be bir yaşıma daha girdim.

eleştirilince sanat ve insanlık düşmanlığı, mevcut siyasi görüş pompacılığı, kedi köpek videosu çekiciliği ile itham edeni de gördük çok şükür.
ki adam faydalı olabilmek adına site kurmuş domain-hosting ödeyen bir adam. imzasında link de var tıkla bir bak da faydalan istersen.

sevgili kardeşim senin sorunun nedir? bu tahammülsüzlükle hiç bir yere varamazsın. sen daha eleştirilere tahammül edemiyorsun fikri altyapını geliştirip nasıl film çekeceksin? sana şunu söylemek farz; her eleştiri senin keyfine göre olacak diye bir kaide yok. eğer sen filmini forumda paylaşıma açmışsan adam filmini onursuz mekelere benzetir ve söyler bu da en doğal hakkıdır.

madem öyle koyma filmini kimse de bir şey demesin, git festivallere al boyunun ölçüsünü, ya da varını yoğunu ipotek et dağıtımcıya, bastır kopyalarını bat gişede her şeyini kaybet, sen de rahat et herkes de rahat etsin. o zaman dersin "laaan demek benim film olmamış" diye. ya da insanlar filminin yarısında -ki yarısını seyredene de helal olsun derim, kıkırdayarak salonu terkederlerken "onca öküze, sanattan anlamayan güruha, mevcut düzen yağdanlıklarına flim yaparsan böyle olur" da diyebilirsin. sen böyle de, "yahu hakkaten benim film onursuz MEKELER'e mi benziyor oyunculuklar diyaloglar çekimler ne halde dur hele bi masaya yatıralım" deme sakın, böyle dersen kaybedersin.

geçen sene sanırım 100 kusur yerli film dağıtıma çıktı, %80 civarı zarar etti. git bir konuş istersen batan filmlerin yönetmenleriyle.

seni onaylamadığım gibi, onaylamadığım için insanlığımdan mertliğimden de zerre kadar şüphe duymuyorum. bu sözler abestir, film paylaşım ruhuna terstir. paylaşma kardeşim filmini, senden siparişle mi istendi?
sana bir abi tavsiyesi, kim ne şekilde eleştirirse eleştirsin, bil ki batmadan önce sana bir cankurtaran simidi atmıştır. sen öyle her şeyi alay olarak algılarsan peheeee işin yaş dostum.

Gönderildi : 19/09/2012 3:59 pm
 Düd
(@dud)

Mekeler yazma sebebim ne salaklığımdan ne de varolmayan şeylere olan saygımdandır. O filmi çeken arkadaş zamanında filmimi eleştirin diye paylaştığında başlığı yanlışlıkla Onursuz Mekeler olarak açmıştı ve düzeltmemişti, ondan dolayı film Onursuz Mekeler olarak da bilinir.

Benim mesajımda kesinlikle tek bir alay yoktur. Onursuz Melekler'i delicesine severim ve herkese de tavsiye ederim, o film kadar samimi ve komik bir film izlemedim, ara sıra açar hâlen izlerim. Bu filmde de o potansiyeli gördüm ve bunu belirttim. Sizin de samimiyetiniz ortada, benzer bir türde bir film var ortada ve bunu merak etmekten daha doğal bir şey de olamaz.

Ha tabii ki elinizde bir savunma olmayınca ortaya atılan fikre değil o fikri savunana hakaret etmek acizliğin göstergesidir, ad hominem olarak da bilinir. Hakaret etmeden tartışmayı bilmeyenlere diyecek bir şey yok zaten.

Ben hâlen merakla bekliyorum filmi çünkü çok iyi olacak gibi duruyor, Onursuz Mekeler'i tahtından edebilir. Bitince forumla paylaşmasanız bile lütfen benimle paylaşın çünkü cidden filmi merak ediyorum.

Kolay gelsin ve olumsuz mesajlar sizi yıldırmasın.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 19/09/2012 5:26 pm
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

eleştirilince sanat ve insanlık düşmanlığı, mevcut siyasi görüş pompacılığı, kedi köpek videosu çekiciliği ile itham edeni de gördük çok şükür.

Senin yaptığın eleştiri değil , saygısızlık . Aley etmek . Hala buna eleştiri diyebiliyosan , sinema eleştirmenliği kitapları almanı tavsiye ederim . Eleştiri yapmayı git öğren önce . Bu konunun ilk sayfalarına bakarsan , olumsuz sert eleştirilere nasıl saygı gösterdiğimi anlarsın. Ama senin saygısızlıklarına alaylarına elbette cevap veririm. Dediğim gibi buralarda vakit kaybetme , git eleştiri kitapları al oku eğer eleştirmen olmak istiyosan . Bi kaç şey öğrenmeni umuyorum.

Gönderildi : 19/09/2012 6:43 pm
(@anonymous)

Onursuz Mekeler diye yazan salağın yazısını düzelteyim . Onursuz Melekler demek istemiş ama diyememiş. Ayrıca , bu onursuz melekler midir nedirse , benim filmimle onu karşılaştıran alayvari yorumlara gülüp geçiyorum. Kamerayı alıp kedi köpek görüntüsü kaydetmeye , film çektim diyen adamlar elbette alay edeceklerdir . Onlardan başkası beklenmez . Ayrıca intercapiller , filmi eksik yanlarını görün diye eleştiriyoruz dediğinde sana inanmıştım . Ama yaptığının eleştiriden çok alay olduğu çok ortada . Madem alay edilecek kadar komik bir film , o halde eleştiri yapma . Ama sen alay edilecek kalitesizlikteki videolara utanmadan eleştiri yapabiliyosan , ben senin sinema bilginden de zekandan da şüphe ederim 🙂 Vaktiyle bana övgüler yağdıran , olumlu yorumlarla destek olan adamları bile çiğnedim. Olumsuz yorum yapan arkadaşların kalbini kırmayın dedim. Mükafatını alay ederek verdiniz. Sizin adamlığınız buysa , filmlerinizi tahmin bile edemiyorum. Siz sanatla insanlığa hizmet edemezsiniz. Sizin gibiler anca mevcut siyasi görüşünü överek , karşıt görüşü bombardımana tutar. Kendi propogandasını yapmak için kullanır sanat sahasını. Delikanlı olan , mert olan , herşeyden önce insan olan , bu konuda haklı olduğumu onaylar.
Arkadaşın sert çıkışına hak veriyorum. Bu onursuz melekler dediğiniz videoyu şimdi izledim ve arkadaşın yolladığı fragmanla kıyas bile edilemeyecek düzeyde kalite farkı var. Oğuzhan'ın dediği gibi , bazı arkadaşlar eleştiri yapmakla saygısızlık etme arasındaki farkı henüz kavrayamamış. Filmi yerden yere vurursun, tüm teknik sıkıntılarını bir bir yazarsın ama yok efendim , bu filmi beğenmeyen sinema düşmanıda , onursuz mekeler kült filmmişte , bunlara hiç gerek yok. O onursuz melekler dediğiniz videodan , gerçekten kıyas edilmeyecek kadar başarılı olmuş fragmanınız. İleride daha başarılı işler yapabileceğin ortada. Kim ne söylerse söylesin , sen kendini geliştirmeye devam et. Saygılarımla

Gönderildi : 19/09/2012 7:00 pm
(@hefkere)
Gönderi: 53

Noooluya lan burda!.. Hadi siz de dağılın bakim!.. Dağıl dağıl dağıl!.. 😀

Ya özür dilerim... Sadece havayı yumuşatmak adına... 😀

Şimdi bunun üstüne ciddi ciddi bu konudaki yorumlarımı yazacağım ama neyse...

Öncelikle "İç savaş" filminin fragmanını paylaşan arkadaş; filmini ( Fragmanını ) ne kadar kötü olursa olsun ( Ki bana göre kötülüğü hususu epey abartılmış... ) olumlu olumsuz eleştirilmesi için sitede paylaşmış. Elbette olumlu eleştiriler kadar olumsuz eleştiriler de yapılacak. Hani niyetim; zaten gergin olan ortamı Ajda Pekkan misali daha da germek değil... Ama bazı eleştirilerin "Olumsuz eleştiri" boyutundan çıkıp "Kötü eleştiri" boyutuna taşındığını görüyorum... Yani yapıcı değil yıkıcı eleştiri... Bildiğim kadarıyla; yıkıcı eleştiri; "Hakaret, alay..." gibi "Yapıcı eleştiri"nin içinde olmaması gereken unsurları barındırır.

Niyetimiz gerçekten yıkmak, bozmak, parçalamak değilse ki öyle olduğunu düşünüyorum... Eleştiri yapacağımız zaman insanların kalplerini kırmamaya özen gösterelim lütfen... Uzun zamandır siteyi takip ediyorum. Düd ve exx nikli kardeşlerimi şahsen tanımıyorum. Fakat yazılarını takip ettiğim kadarıyla her ikisi de bilinçli bir şekilde kalp kıracak insanlar değil. İntercapiller kardeşim de öyle... Zaten İntercapiller'in en son paylaştığı iki yazıdan; bu konularda ne kadar hassas olduğunu anlıyor ve kendisini tebrik ediyorum... İyi bir sinemacı mı bilmiyorum ya da iyi bir eleştirmen mi?.. Ama bildiğim bir şey varsa o da iyi bir insan olduğu...

Ya siz hala dağılmadınız mı kardeşim!!!!! 😀

Gönderildi : 19/09/2012 7:38 pm
 exx
(@exx)

edit

Gönderildi : 19/09/2012 7:45 pm
(@halostendap)

sağolasınız hefkere ve prot...umarım oguzhansirin kardeşimiz de bir kusurumuz varsa affeder, iyi niyetimizi farkeder...
iyi bir sinemacı değilim, oguzhansirin in yaptığı fragmanın ve daha burada eleştirilen bir sürü kısanın 10 da 1 ini yapamam ama yorum yapıyoruz, anlamaya çalışıyoruz işte..bulaştık bir kere.bırakamıyoruz...

Gönderildi : 19/09/2012 7:47 pm
 exx
(@exx)

Senin yaptığın eleştiri değil , saygısızlık . Aley etmek . Hala buna eleştiri diyebiliyosan , sinema eleştirmenliği kitapları almanı tavsiye ederim . Eleştiri yapmayı git öğren önce . Bu konunun ilk sayfalarına bakarsan , olumsuz sert eleştirilere nasıl saygı gösterdiğimi anlarsın. Ama senin saygısızlıklarına alaylarına elbette cevap veririm. Dediğim gibi buralarda vakit kaybetme , git eleştiri kitapları al oku eğer eleştirmen olmak istiyosan . Bi kaç şey öğrenmeni umuyorum.

hah şimdi de bana sardı. bak arkadaşım yazdıkça batıyorsun, bırak uzatma istersen. insanlara salak diyen de sensin, şu yukarıda söylediklerimi sıralayan da sensin. işte mesajın en tepede duruyor. hem suçlusun hem güçlü. burada kimse seninle de işinle de alay etmiyor. bu farkı kavrayamayan adamın sinema ile ne işi olur o da koca bir muamma. sen bu kafayla değil film intro bile çekemezsin zira asabisin ve takıntılısın, yaptığın işi kafanda çok büyütmüşsün, ama yaptığın iş ucuz bir kurtlar vadisi taklidinden başka bir şey değil, çekimler sanatsal sunum oyunculuk sıfır, bak ne güzel anlattılar önceki sayfalarda sen de tamam dedin hak verdin ne güzel, ama işin gerçekten onursuz mekelere benziyor ve tecrübeli arkadaş da bunu söyleyince ne sağa sola saldırıyorsun, nedir amacın film çekmek ve yanlışlarını görmek mi, kabadayılık mı, nedir?

oraya buraya hakaretler yağdıracağına şu kızdığın adamın linkine bir tıkla bak orada neler var, en azından meraklılarına neyi nasıl yapmaları gerektiği yazıyor orada.

ek olarak; intercapiller neden özür dileyip duruyor onu da anlayabilmiş değilim. onursuz mekelere kült film deyince bu arkadaşla alay mı etmiş oluyor? evet o film kült filmdir, nedir yani ne var bunda? senin film ona benziyorsa seninki de kült olmaya aday işte, bu dünya hayal alemi değil realist olmak gerek eğer ki bir yerlere geleceksen, başarılı işler yapacaksan.

Gönderildi : 19/09/2012 7:49 pm
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

intercapiller , onarıcı yorumundan dolayı teşekkür ederim . bende bir anlık öfkeye kapılıp sana sinirlendiğim için özür dilerim.

Gönderildi : 19/09/2012 11:33 pm
(@ukyo_tachibana)

ya o değilde ikidir görüyorum bu kedi-köpek videocuları muhabbetini, arkadaş bir kedi videosu çekmek kolay birşey mi ya? bizim kediyi çekeyim dedim anamdan emdiğimi burnumdan getirdi şerefsiz 🙂

Gönderildi : 20/09/2012 12:06 am
(@halostendap)

intercapiller , onarıcı yorumundan dolayı teşekkür ederim . bende bir anlık öfkeye kapılıp sana sinirlendiğim için özür dilerim.
ya önemli değil
olacak böyle şeyler
önemli olan küsüp gitmemek
birbirimizin birbirimiz için olan kıymetini anlamak, bunu takdir edebilmek...
sevindim:)
saygılar.

Gönderildi : 20/09/2012 1:11 am
Sayfa 5 / 8
Paylaş: