Forum

İÇ SAVAŞ 2015

İÇ SAVAŞ 2015

109 Gönderi
29 Üyeler
0 Reactions
16.2 K Görüntüleme
(@halostendap)
Gönderi: 0

izlerim yani filmini, kolay gelsin 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 29/05/2012 4:51 am
(@copen)

bence çeken çeksin, kezzapa çok katılmakla beraber henuz çekilmemiş bir film için acemice ve 2 sene sabrın üzerine bu yeterlidir diyerek belki bir heyecanla yayınlanmış, bence hatalı bir adım olan bu fragmanın sahiplerine de kolay gelsin diyorum. Aslında görsel sanatların hepsinde sürüp giden tartışmaları sürekli bizde yaşıyor ve yaşatıyoruz. Haa hiç yazmayalım mı hayır ama toparlamak gerekirse iyi işte sahibin kötü işte sahibinin. Normalde her şeyde olduğu gibi biraz geleceği düşünmek gerekiyor. Mesela şimdiki yönetmelerin ilk denemelerine bakın gençliklerine ilk işlerinde bile abi adam o zamandan belliymiş diyoruz. Ama bilmiyoruz ki adam ilk işini daha bu hobiye mesleğe başladığı 1. ay yada ne bilim 2. ay yayınlıyor. O kadar çok iş çekiyor sonuç alıyor ama kendini ve ürününü hazır hissedene kadar senin benim haberim olmuyor, niye? çünkü yayınlamıyor. Önce kendi kendini eleştirmeyi yarattığı işe bu gözle bakmayı öğreniyor. Haaa biz ne yapıyoruz heyecana kapılıyor bir iki AE denemsi bir iki kamera cekiminden sonra hemen servis ediyoruz işleri sonrasında ne oluyor kezzap gibi bir adam cıkıp kezzap atıyor işimize, haklı mı evet sonuna kadar ama duymak istediğimiz şeyleri söylemiyor niye söylemiyor çünkü işimiz anlatmıyor biz servis ettiğimiz video yu birde anlatmaya savunmaya başlıyoruz ve işte kırılma noktası bu. Kendi bahanelerimizi para yoktu, kamera yoktu, bilgi yoktu, öğreten yoktu, herkes bana karşı vs vs diyerek tabiri caizse bir de sıvıyoruz. Arkadaşlar çalışmak çabalamak değerli bir şey ama tek başına yeterli değil. Ben çok çabaladım biliyormusunuz ama sonuc bu demek bahane olmamalı, şartlarda bahane olmamalı. Ayrıca orkestralara bakın 4-5 ensturman aynı kalitede tıngırdamassa sen diyormusun abi davulcu süper ama gitarcı berbat diye hayır orkestranın tümü müziğin tümü berbat oluyor. Berbat kelimesinden niye korkuyoruz bu kadar. Bu işe gönül verdiysen berbat olanı güzel olana kaliteli olana çevirmekte senin elinde. Yine aynı örnekten gidersek güzel müzik için nasıl her ensturman ve o ensturmanların icarcısı önemliyse, film içinde sadece yönetmen değil oyuncu sesci ışıkcı kameramanda önemli ve iyi bir melodi yani senaryo kurguda. Sen iyi bir yönetmen olabilirsin aklında süper fikirler olabilir ama berbat oyunculuk kişiliksiz bakışlar en iyi kamera en iyi ses vs ile bile kurtarılmaz. Ne olur yine döneriz başa... Kezzap'a sonuna kadar katılıyorum bir farkla üretin üretin üretin idman idman idman ama hemen servis etmeyin biraz kendi eleştirinizi kendiniz yapın.

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

Gönderildi : 29/05/2012 5:16 am
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

izlerim yani filmini, kolay gelsin 🙂

Aynen kanka , kötü mötü izle işte ölmezsin ya 😀

Gönderildi : 29/05/2012 5:30 am
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

bence çeken çeksin, kezzapa çok katılmakla beraber henuz çekilmemiş bir film için acemice ve 2 sene sabrın üzerine bu yeterlidir diyerek belki bir heyecanla yayınlanmış, bence hatalı bir adım olan bu fragmanın sahiplerine de kolay gelsin diyorum. Aslında görsel sanatların hepsinde sürüp giden tartışmaları sürekli bizde yaşıyor ve yaşatıyoruz. Haa hiç yazmayalım mı hayır ama toparlamak gerekirse iyi işte sahibin kötü işte sahibinin. Normalde her şeyde olduğu gibi biraz geleceği düşünmek gerekiyor. Mesela şimdiki yönetmelerin ilk denemelerine bakın gençliklerine ilk işlerinde bile abi adam o zamandan belliymiş diyoruz. Ama bilmiyoruz ki adam ilk işini daha bu hobiye mesleğe başladığı 1. ay yada ne bilim 2. ay yayınlıyor. O kadar çok iş çekiyor sonuç alıyor ama kendini ve ürününü hazır hissedene kadar senin benim haberim olmuyor, niye? çünkü yayınlamıyor. Önce kendi kendini eleştirmeyi yarattığı işe bu gözle bakmayı öğreniyor. Haaa biz ne yapıyoruz heyecana kapılıyor bir iki AE denemsi bir iki kamera cekiminden sonra hemen servis ediyoruz işleri sonrasında ne oluyor kezzap gibi bir adam cıkıp kezzap atıyor işimize, haklı mı evet sonuna kadar ama duymak istediğimiz şeyleri söylemiyor niye söylemiyor çünkü işimiz anlatmıyor biz servis ettiğimiz video yu birde anlatmaya savunmaya başlıyoruz ve işte kırılma noktası bu. Kendi bahanelerimizi para yoktu, kamera yoktu, bilgi yoktu, öğreten yoktu, herkes bana karşı vs vs diyerek tabiri caizse bir de sıvıyoruz. Arkadaşlar çalışmak çabalamak değerli bir şey ama tek başına yeterli değil. Ben çok çabaladım biliyormusunuz ama sonuc bu demek bahane olmamalı, şartlarda bahane olmamalı. Ayrıca orkestralara bakın 4-5 ensturman aynı kalitede tıngırdamassa sen diyormusun abi davulcu süper ama gitarcı berbat diye hayır orkestranın tümü müziğin tümü berbat oluyor. Berbat kelimesinden niye korkuyoruz bu kadar. Bu işe gönül verdiysen berbat olanı güzel olana kaliteli olana çevirmekte senin elinde. Yine aynı örnekten gidersek güzel müzik için nasıl her ensturman ve o ensturmanların icarcısı önemliyse, film içinde sadece yönetmen değil oyuncu sesci ışıkcı kameramanda önemli ve iyi bir melodi yani senaryo kurguda. Sen iyi bir yönetmen olabilirsin aklında süper fikirler olabilir ama berbat oyunculuk kişiliksiz bakışlar en iyi kamera en iyi ses vs ile bile kurtarılmaz. Ne olur yine döneriz başa... Kezzap'a sonuna kadar katılıyorum bir farkla üretin üretin üretin idman idman idman ama hemen servis etmeyin biraz kendi eleştirinizi kendiniz yapın.
Çok teşekkür ederim copen . Doğru söze denecek pek birşey yok : ) Tıpkı söylediğin gibi okadar uğraşın sonunda , elimizden gelen budur bekletmeyelim milleti edasıyla paylaştık fragmanı . Etrafımızda filmden haberdar olan ve bekleyen çok insan vardı çünkü . Biraz onun gazına geldik . Fragmanda özen göstermedik , 1 saatte yapılmış bir fragman. Ama bu kadar olumsuz eleştirinin ardından artık izleyici kitlesinin düşüncelerinden haberdarım. 23 yaşındayım ve yaklaşık 8 yaşımdan beri yazıyorum . Sinema sevgisinin bende doğuştan olduğuna inanıyorum . Bu filmi de o aşkla çektik . Amatör uzun metraj olmaz belki ama o aşkla yaptık . Yanlış mı yaptık doğru mu yaptık pek emin değilim 🙂 Aynı zamanda sitede sosyal fobi isimli kısa filminde senaristi ve yönetmeniyim. Eksikliklerimiz çok evet ve tek amacımda ileride iyi bir yönetmen olmak. Bu siteden ve sizin gibi arkadaşlarımdan öğreneceğim çok şey var.

Gönderildi : 29/05/2012 5:33 am
(@halostendap)

Çok teşekkür ederim copen . Doğru söze denecek pek birşey yok : ) Tıpkı söylediğin gibi okadar uğraşın sonunda , elimizden gelen budur bekletmeyelim milleti edasıyla paylaştık fragmanı . Etrafımızda filmden haberdar olan ve bekleyen çok insan vardı çünkü . Biraz onun gazına geldik . Fragmanda özen göstermedik , 1 saatte yapılmış bir fragman. Ama bu kadar olumsuz eleştirinin ardından artık izleyici kitlesinin düşüncelerinden haberdarım. 23 yaşındayım ve yaklaşık 8 yaşımdan beri yazıyorum . Sinema sevgisinin bende doğuştan olduğuna inanıyorum . Bu filmi de o aşkla çektik . Amatör uzun metraj olmaz belki ama o aşkla yaptık . Yanlış mı yaptık doğru mu yaptık pek emin değilim 🙂 Aynı zamanda sitede sosyal fobi isimli kısa filminde senaristi ve yönetmeniyim. Eksikliklerimiz çok evet ve tek amacımda ileride iyi bir yönetmen olmak. Bu siteden ve sizin gibi arkadaşlarımdan öğreneceğim çok şey var.

yapılan tüm eleştiriler film içindi yoksa burada gösterdiğin tavrında hiç bir eleştiricek yan yok, hatta helal olsun :))
umarım hep birlikte daha iyiye gideriz, yok efenim niye beraber gidicekmişiz diyenlere de, dışarda hepimizi aynı anda kötülüyolar ya da bir kısa film dışarda başarı kazanınca hep beraber gurur duyuyoruz 🙂 (misal: sessizlik, henüz izleyemedim acayip merak ediyorum :)) )

Gönderildi : 29/05/2012 3:55 pm
(@gorkem)

Nedir filmin durumu? Çoğu bitti dendikten sonra neredeyse 15 gün geçmiş.
Bitti mi çekimler?

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 13/06/2012 7:36 pm
(@halostendap)

Bitti mi çekimler?

evet nedir 🙂

Gönderildi : 15/08/2012 7:48 am
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

Bitti mi çekimler?

evet nedir 🙂
Film 5 ekimde vizyonda arkadaşlar :))) Son düzenlemeleri yapıldı , kurgusu tamamlandı . 5 Ekimde burayada servis edicem kısmetse .

Gönderildi : 18/09/2012 4:28 am
(@halostendap)

oo süpperr 😀

Gönderildi : 18/09/2012 12:14 pm
 exx
(@exx)

keyifli bir başlık olmuş. bir iki cümle de ben karaliyim.
kezzap ve görkem güzel noktalara değinmiş. ama bence zurnanın zırt dediği yer copen'in tespitleri. ben anlamıyorum insanımız neden yapılan işleri objektif olarak değerlendirilip ayakları yere güm diye bastırılmadan önce kendi özeleştirilerini yapmazlar? gerçekten de bir an önce servis edeyim gibi bir takıntı genelde mevcut. sonra ne oluyor, bir kısmının ya şevki kırılıyor "olmuyor abi ya" diye bırakıyor, bir kısmı da eleştirilerden payını alıp kendini toparlamaya gayret ediyor. ama kendini toparlayan kaç kişi? çoğunluğu bırakıyor. dikkatsizlik, plansız projesiz çalışmalar, oyunculuk meselesinde role uygun mu değil mi oynayabilir mi rolle özdeşleşebilir mi bunların analizinin yapılmaması sonucunda bir filmin seyredilebilr olmasının en önemli kriterlerinden biri olan oyunculuğun fos olması ve neticede ortaya çıkan toparlaması mümkün olmayan işler.

şimdi bu filmde gördüğümüz oyunculukla bu iş yürümez. bunu ne kadar toparlamaya çalışırsanız çalışın olmaz. brightness kontrast saturation değil ki bu neyini toparlayacaksın? başa alıp sahneleri tekrar mı çekeceksin, tekrar mı oynatacaksın? yanlış anlama salt eleştireyim diye söylemiyorum ama baştan buna neden dikkat etmesiniz de sonra bunca emeği ziyan edersiniz ona yanıyorum.

bir filmde oyunculuk yoksa ortada film yoktur. al sana fetih 1453. onca para dökülen işteki fatih'e bir bak. samimi söylüyorum ben ondan çok daha iyi oturacak 10 tane fatih getiririm. akşemseddin meselesi. akşemseddin dediğin zat 2.murat zamanından beri var olan ve bizatihi fetih olayının içinde olan kişidir ve öyle kavuklu göbekli nasreddin hoca tipinde bir adamı filmin bir yerlerinde akşemseddin diye yutturmaya kalkmak izleyici ile alay etmektir, kendini de rezil etmektir. benim tarih doktorası yapan çok yakın bir arkadaşım inanın 1 hafta sinirden kendine gelemedi. öyle efektlerle, savaş sahneleriyle bir yerlere varılmaz. ruh yok filmde. bunlar böyle bir filmi çekecekleri zaman hiç mi ridley scott'dan örnek almazlar? buyrun cennetin krallığı, robin hood, gladyatör. adam aylarca akademisyenlerle oturup kalkıyor kılı kırk yarıyor. peki keriz mi bu adam? vakti bol da kendine uğraş mı arıyor? hayır adamın hem kendine, hem izleyiciye, hem de işine saygısı var. efendim biz de feridun emece'den yararlandık. pardon neyinden yararlandınız? fetih filmi dediğin sadece tarihi akış diyagramı mı? öyle tespihi koparıp üzerinde salak salak tepinen bir fatih mi var ulan tarihte?

daha fazla tozutmadan gideyim ben 🙂

Gönderildi : 18/09/2012 5:18 pm
 Düd
(@dud)

Bu filme kötü yorum yapan sinema düşmanıdır arkadaş.. Bildiğin yeni bir Onursuz Mekeler olma potansiyeline sahip.. İnanılmaz ötesi bir merak uyandı bende, kesinlikle bitmiş halini görmek istiyorum.

Kamera kullanımı ve oyunculuklar Onursuz Mekeler kadar iyi değil ama aksiyon sahneleri yakın gibi.. Merakla bekliyorum.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 18/09/2012 9:13 pm
(@halostendap)

ben de bu Onursuz Mekeler'i merak ettim, googleye soralım bakalım 🙂

google cevap verdi, kültmüş abi o filim 😀

https://vimeo.com/12237549 " onclick="window.open(this.href);return false; buradan bakılabilir 🙂

Gönderildi : 18/09/2012 9:17 pm
 exx
(@exx)

🙂 yahu yapmayın beyler o kadar olamaz. dünyayı kurtaran adam'ı tahtından indirmeye aday bir başyapıttan bahsediyorsunuz. kötü, asla bu derece iyi icra edilemez.

Gönderildi : 18/09/2012 10:35 pm
 exx
(@exx)

Teknik bazı sıkıntılar var buna bende katılıyorum ama harika bir fragman olmuş. Sinema Tv 4. sınıf öğrencisiyim .
inşallah yalan söylüyorsundur.

Gönderildi : 19/09/2012 12:35 am
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

Onursuz Mekeler diye yazan salağın yazısını düzelteyim . Onursuz Melekler demek istemiş ama diyememiş. Ayrıca , bu onursuz melekler midir nedirse , benim filmimle onu karşılaştıran alayvari yorumlara gülüp geçiyorum. Kamerayı alıp kedi köpek görüntüsü kaydetmeye , film çektim diyen adamlar elbette alay edeceklerdir . Onlardan başkası beklenmez . Ayrıca intercapiller , filmi eksik yanlarını görün diye eleştiriyoruz dediğinde sana inanmıştım . Ama yaptığının eleştiriden çok alay olduğu çok ortada . Madem alay edilecek kadar komik bir film , o halde eleştiri yapma . Ama sen alay edilecek kalitesizlikteki videolara utanmadan eleştiri yapabiliyosan , ben senin sinema bilginden de zekandan da şüphe ederim 🙂 Vaktiyle bana övgüler yağdıran , olumlu yorumlarla destek olan adamları bile çiğnedim. Olumsuz yorum yapan arkadaşların kalbini kırmayın dedim. Mükafatını alay ederek verdiniz. Sizin adamlığınız buysa , filmlerinizi tahmin bile edemiyorum. Siz sanatla insanlığa hizmet edemezsiniz. Sizin gibiler anca mevcut siyasi görüşünü överek , karşıt görüşü bombardımana tutar. Kendi propogandasını yapmak için kullanır sanat sahasını. Delikanlı olan , mert olan , herşeyden önce insan olan , bu konuda haklı olduğumu onaylar.

Gönderildi : 19/09/2012 9:05 am
Sayfa 4 / 8
Paylaş: