Forum

İÇ SAVAŞ 2015

İÇ SAVAŞ 2015

109 Gönderi
29 Üyeler
0 Reactions
16.3 K Görüntüleme
(@sefalife)
Gönderi: 11

eğer ajanlarsa daha fena oğuzhan.
çünkü akıllı adam olması beklenir ajanların, o adamlar etkileyicilikten uzaklar,
misal ünlü ingiliz ajanı lawrence arapların yanında görünen hani, osmanlıya ait bir kaleyi aldıktan sonra oradaki düşmanlığı daha da arttırmak için der ki:
"bu osmanlı askerleri size altınları vermemek için onları yuttu."
bunun üzerine araplar canlı canlı deşerler osmanlı askerlerini.
akıllıca mı evet 🙂
bir de genelde eski Türk filmlerinde kışkırtanların bir çıkış noktaları var, misal ahalinin başına bir felaket mi geldi, bu yobazlar(ajanlar vs.) hemen bu felaketten "onlar"ı sorumlu tutar, halkı "onlar"a karşı kışkırtırlardı.
yani hikayeye sen inanmışsın ama bizi inandıramadın...

Ayrıca bu yorum da tartışılır. Mantıktan uzak dediğin yer sanırım şu konuşma

" Hergün yüzlerce genç , barlarda meyhanelerde pislik üstüne pislik yaparlarken günaha girmiyorlarda , sen onları öldüreceğin için mi günaha gireceksin ?"

Burda mantık dışı olan şey nedir ? Bara meyhaneye fuhuşhaneye gidenler diye nitelediği gençlerin günaha girmeyip , kendini günaha girenlerden mi sayıyorsun anlamında bir cümle kullanılmış. Çelişki mantık hatası bulmaya çalışmışsınız ama kotaramamışsınız 🙂 Oğuzhan umarım beni utandırmazsın filmin tamamını izlediğimde yorumumda haklı olduğumu anlarım umarım.

Gönderildi : 27/05/2012 6:17 am
(@halostendap)
Gönderi: 0

eğer ajanlarsa daha fena oğuzhan.
çünkü akıllı adam olması beklenir ajanların, o adamlar etkileyicilikten uzaklar,
misal ünlü ingiliz ajanı lawrence arapların yanında görünen hani, osmanlıya ait bir kaleyi aldıktan sonra oradaki düşmanlığı daha da arttırmak için der ki:
"bu osmanlı askerleri size altınları vermemek için onları yuttu."
bunun üzerine araplar canlı canlı deşerler osmanlı askerlerini.
akıllıca mı evet 🙂
bir de genelde eski Türk filmlerinde kışkırtanların bir çıkış noktaları var, misal ahalinin başına bir felaket mi geldi, bu yobazlar(ajanlar vs.) hemen bu felaketten "onlar"ı sorumlu tutar, halkı "onlar"a karşı kışkırtırlardı.
yani hikayeye sen inanmışsın ama bizi inandıramadın...

Ayrıca bu yorum da tartışılır. Mantıktan uzak dediğin yer sanırım şu konuşma

" Hergün yüzlerce genç , barlarda meyhanelerde pislik üstüne pislik yaparlarken günaha girmiyorlarda , sen onları öldüreceğin için mi günaha gireceksin ?"

Burda mantık dışı olan şey nedir ? Bara meyhaneye fuhuşhaneye gidenler diye nitelediği gençlerin günaha girmeyip , kendini günaha girenlerden mi sayıyorsun anlamında bir cümle kullanılmış. Çelişki mantık hatası bulmaya çalışmışsınız ama kotaramamışsınız 🙂 Oğuzhan umarım beni utandırmazsın filmin tamamını izlediğimde yorumumda haklı olduğumu anlarım umarım.

mantık hatası o yapılan işlerin her birinin günah sayılması. o cümle şöyle olsaydı diyecek bir şeyim olmazdı:
"her gün yüzlercesi, barlarda meyhanelerde pislik üstüne pislik yapıp günaha girerek dinle alakasını koparmıştır, bu gibilerinin dine zararı çok büyüktür, öldürerek dinimizi bu pisliklerden temizleyeceğiz!!"

bu arada çelişki felan bulmaya çalışmamıştım, öyle kulağıma çalındı bu dediği sakallı amcanın, şimdi düşününce keşke hiç de bahsetmeseymişim, ne garip tavırlı adamlar çıktı bu filmi savunacağım diye...hiç bulaşmasaymışım, ayrıca senin gibileri ff'den temizleyebilseydim keşke 😀

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 27/05/2012 1:55 pm
(@toska)
Gönderi: 67

Yol yakınken bu filmden vazgeçin. Berbatın bile bir sınırı var.
Berbat ötesi berbat.

+1

Çok kolay yazmışsınız + 1 diye . Sen göster bakalım filmlerini de izleyelim . Teknik bazı sıkıntılar var buna bende katılıyorum ama harika bir fragman olmuş. Sinema Tv 4. sınıf öğrencisiyim . Bu yorumu yaptıktan sonra sen filmden anlamıyorsun o zaman, gibi ezbere konuşabilirsiniz . Her türlü sinema tartışmasına hazırım . Tekrar ediyorum evet teknik sıkıntıları var fakat harika bir fragman olmuş . Filmin tamamını izledikten sonra yine tartışırız fakat çok başarılı ve cesurca.

4 yıl sonucunda bu fragmana harika dedirten eğitim...

Gönderildi : 27/05/2012 2:06 pm
(@sefalife)
Gönderi: 11

1. Beni burdan temizlemek istiyorsanız bir daha yorum yazmam merak etmeyin. Ama herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil bu yüzden sizin gibi düşünmeyenleri hemen temizlemek , yok etmek susturmak amacı gütmeyin.

2. Evet çok güzel fragman olmuş. Bu fragmana güzel dedirten eğitim mimar sinan üniversitesi sinema tv bölümüdür. Bize şunu çok iyi öğrettiler.

" Fragmana bakıp ödül verme , geri almak zorunda kalırsın. " Benim eğitimimle alay eden arkadaşa diyorum ki , filmin tamamı yayınlandığında herkes fikrini değiştirecek , fragmanın çok ötesinde bir film olmuş denilecek , olumsuz yorumlar azalırken , olumlu yorumlar artış gösterecek. Benim eğitimim bunu şimdiden ön görebiliyor. Sende tam tersini idda edebilecek misin hocam şimdiden?

Gönderildi : 27/05/2012 5:49 pm
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

Nerdende paylaştım şu fragmanı bilmem ki 😀 kavga çıkacağını bilseydim bulaşmazdım hiç buraya. olumlu yorum yapan arkadaşlara söylüyorum , bad boy , sefalife vs. olumlu yorumlarınız beni mutlu eder fakat bu olumsuz yorum yapan arkadaşlarla kavgavari konuşmamak şartıyladır. beğenmediler diye kavga etmeye gerek yok. sonra tekrar olumsuz ve ağır yorum yapılıyor ve bana söz hakkı doğuyor. buranın kavga alanı olmasından hiç hoşnut değilim.

Gönderildi : 27/05/2012 6:09 pm
(@halostendap)

1. Beni burdan temizlemek istiyorsanız bir daha yorum yazmam merak etmeyin. Ama herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil bu yüzden sizin gibi düşünmeyenleri hemen temizlemek , yok etmek susturmak amacı gütmeyin.

2. Evet çok güzel fragman olmuş. Bu fragmana güzel dedirten eğitim mimar sinan üniversitesi sinema tv bölümüdür. Bize şunu çok iyi öğrettiler.

" Fragmana bakıp ödül verme , geri almak zorunda kalırsın. " Benim eğitimimle alay eden arkadaşa diyorum ki , filmin tamamı yayınlandığında herkes fikrini değiştirecek , fragmanın çok ötesinde bir film olmuş denilecek , olumsuz yorumlar azalırken , olumlu yorumlar artış gösterecek. Benim eğitimim bunu şimdiden ön görebiliyor. Sende tam tersini idda edebilecek misin hocam şimdiden?
ironiden de anlamıyon sen 🙂

Gönderildi : 27/05/2012 6:58 pm
(@halostendap)

Nerdende paylaştım şu fragmanı bilmem ki 😀 kavga çıkacağını bilseydim bulaşmazdım hiç buraya. olumlu yorum yapan arkadaşlara söylüyorum , bad boy , sefalife vs. olumlu yorumlarınız beni mutlu eder fakat bu olumsuz yorum yapan arkadaşlarla kavgavari konuşmamak şartıyladır. beğenmediler diye kavga etmeye gerek yok. sonra tekrar olumsuz ve ağır yorum yapılıyor ve bana söz hakkı doğuyor. buranın kavga alanı olmasından hiç hoşnut değilim.

oğuzhan arkadaşım olgun tavrından dolayı kutlarım seni...
ancak ben de gerçekten forumda filmleri eleştirmek konusunda ciddi kaygı duymaya başladım...
bir film belki onlarca eleştiriden geçtikten sonra film olur, bir yönetmen de yaptığı filmlere aldığı onlarca eleştiriden sonra daha iyi yönetmen...
bilim dediğin şey tez antitez sentezle alır başını yürür..antitez dediğin eleştirinin kendisidir...
demokratik toplumlarda yürütmeyi yasama eleştirir, denetler, daha iyi olmasını sağlar...
bizim memleket teokrasiye, padişahlara, despotlara alışık olduğundan zira, burada da eleştiriye gelemiyor kimse...
kafası çalışan bilir ki her eleştiri çok kıymetlidir.....

Gönderildi : 27/05/2012 7:02 pm
(@ayberk-olgay)

Mimar Sinan sinema tv 4. sınıfta olduğuna inanmak istemiyorum ama eğer bu gerçekse çok üzüldüm inan. Ülkemizde bu kadar mı kötü eğitim? Belki sınıfındaki başka birisi aynı görüşlere sahip değildir seninle ama öyle ismi olan bir okulda tek bir kişinin bile böyle düşünebilmesi dehşet verici.

Gönderildi : 27/05/2012 7:21 pm
(@anonymous)

bnce filmin ismi iç savaş 2015 olmasaydı sadece fragmanı izleyerek hiç bir şey anlayamayacaktık.. fragmanda 2015 yılında çıkan bir iç savaşı anlatmıyor sanki. ama yinede başarılı buldum merakla bekliyoruz

Gönderildi : 27/05/2012 10:22 pm
(@gorkem)

Mimar Sinan sinema tv 4. sınıfta olduğuna inanmak istemiyorum ama eğer bu gerçekse çok üzüldüm inan. Ülkemizde bu kadar mı kötü eğitim? Belki sınıfındaki başka birisi aynı görüşlere sahip değildir seninle ama öyle ismi olan bir okulda tek bir kişinin bile böyle düşünebilmesi dehşet verici.

+1

+2

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 28/05/2012 11:51 am
(@bad_boy)
Gönderi: 9

+ 100

Gönderildi : 28/05/2012 4:18 pm
(@payitaht)

Filmi at çöpe gitsin. Ya da dursun bilgisayarında eş, dostla izle. Kötü olmuş, toplanmaz o film. Pişman olursun ilerde. Arkadaşlar da seni düşünerek yazmış zaten, kötü niyetli değil kimse. Gaza gelme emek memek harcadık falan filan diye. Salla gitsin. Gençsin daha çok film çekersin. Kökü sende. Üşüyoruz.

Gönderildi : 28/05/2012 4:34 pm
(@halostendap)

Filmi at çöpe gitsin. Ya da dursun bilgisayarında eş, dostla izle. Kötü olmuş, toplanmaz o film. Pişman olursun ilerde. Arkadaşlar da seni düşünerek yazmış zaten, kötü niyetli değil kimse. Gaza gelme emek memek harcadık falan filan diye. Salla gitsin. Gençsin daha çok film çekersin. Kökü sende. Üşüyoruz.

+sonsuz 🙂

Gönderildi : 28/05/2012 6:42 pm
(@oguzhansirin)
Başlığı açan

+sonsuz 🙂
Dostum bunu böyle artılarla uzatacak mıyız ? Ben yorum yapın diye paylaştım filmi . Filmi çöpe atmıcaz , filmin çoğu bitti bile . Evet sadece fragmanı eleştirmenizi tavsiye ederim. Fragmandaki kusurların bende farkındayım ama tamamını izlemeden tamamı hakkında yorum yapmayın.
İnşallah filmin tamamı çok daha iyi olacak . Vaz geçmiyoruz . Beğenmesenizde canınız sağ olsun. Daha bunu uzatmaya gerek yok.

Gönderildi : 29/05/2012 4:24 am
(@halostendap)

+sonsuz 🙂
Dostum bunu böyle artılarla uzatacak mıyız ? Ben yorum yapın diye paylaştım filmi . Filmi çöpe atmıcaz , filmin çoğu bitti bile . Evet sadece fragmanı eleştirmenizi tavsiye ederim. Fragmandaki kusurların bende farkındayım ama tamamını izlemeden tamamı hakkında yorum yapmayın.
İnşallah filmin tamamı çok daha iyi olacak . Vaz geçmiyoruz . Beğenmesenizde canınız sağ olsun. Daha bunu uzatmaya gerek yok.

doğru söylüyorsun uzatmaya gerek yok, ancak daha çok film çekersin, kökü sende kısmı güzeldi yani 🙂
neyse film bitince hayatımızdan bir iki saat de senin için harcarız beya :))

Gönderildi : 29/05/2012 4:50 am
Sayfa 3 / 8
Paylaş: