"meyhanedekiler zina yapanlar günaha girmiyor da biz onları öldürdük diye mi günaha gireceğiz"
onların günaha girmediğini nereden çıkardı o sakallı sarıklı amca acaba?
yobazlar yanlış düşünüyolar tamam ama mantıksız düşünecekler anlamına mı gelir acaba bu?
tüm filmi görmek isterim ancak seste problem var gibi, konuşmalar 2. planda kalmış.
"Önceden türbanlılar üniversitelere giremezdi şimdi başı açıklar giremiyor."
"Zina yapan içki içenler günaha girmiyor."
Bu ikisi dikkatimi çekti başını sonunuda izleyip öyle konuşmak gerek gerçi.
İlk uzun metrajda hassas konulara değinmişsiniz beni biraz oyunculuklar rahatsız etti.Merakla bekliyoruz.
Aynı konuları, aynı şekilde, aynı söylemlerle ancak biraz daha amatörce ele almışsınız gibi duruyor. İzlemeden kötü not vermek hoş değil tabiki ama izlenmeyi hak edecek bir uzun metraj filmi çıkacakmış gibi de durmuyor.
Ocak dışısın.
Teknik imkanlar görüntü ve ses Uzun metraj bir filme verilecek özen bakımından çok yetersiz kalmış.Oyunculuklar da çok iyi değil malesef.Ama dublaj yapılırsa bunu yüzde elli oranında kurtaracağını düşünüyorum.Tabi sadece fragmanı izledik ve ben izlediğim kadarıyla bunları gördüm.Filmin konusu popüler ve dikkat çekici bir konu.Ama bir sahnede "Türbanlılar okula giremiyordu, şimdide başı açıklar okula giremiyor" denilmiş.Bence tartışılır bir konu ve filmi tam olarak izlemeden daha fazla yorum yapmak istemiyorum.Gördüğüm tek şey bir kısım siyasi görüş karşı görüşü yerden yere vurmuş, açık açık objektif likten eser yok gibi duruyor.
Arkadaşlar , film için bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum . Öncelikle amatör bir film ve olabildiğince profesyonel sinema filmine yaklaştırmaya çalıştık fakat ne derece başarılı olduk bunu sizin yorumlarınız belirleyecektir. Filmi internet üzerinden yayınlayacağız . Arkadaşımında dediği gibi ses konusunda bir takım aksaklıklar var ve bende sağlam bir dublajla bazı eksikliklerin giderilebileceğini düşünüyorum . Konudan da biraz bahsetmek istiyorum . 2015 Yılında dış güçlerin etkisiyle ülkede iç savaş ortamı oluşuyor ve savaşın seyri Türk - Kürt , Şeriatçı Laik ekseni altında gelişiyor. Atatürkçü Düşünce Derneğinin başında bulunan şahıs , yani " Artık başı açıklar giremiyor " sözünün sahibi bir mossad ajanı , İslamcıların başındaki şahıs yani " Sen onları öldürdüğün için mi günaha gireceksin ? " sözünün sahibi Armondo isimli bir CIA ajanı . Kürtçü oluşumları Rusya , Türkçü oluşumları Almanya destekliyor ve bunun sonucunda ülkede korkunç bir iç savaş çıkıyor. Yani objektif olamamışsınız diyen arkadaşa söylüyorum filmde hiç bir siyasi parti taraftarlığı yapılmıyor. Sadece hayal ürünü tarafsız bir aksiyon filmidir. İnsanları din ile , vatan ile Atatürk'le , Kürt haklarının savunuculuğu ile sömürmeye çalışan dış güçlerin haricinde hiç bir ideoloji ve düşünce karalanmıyor. Saygılarımla : )
Arkadaşların negatif yöndeki yorumlarının hemen hepsine katılıyorum...
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
Yol yakınken bu filmden vazgeçin. Berbatın bile bir sınırı var.
Berbat ötesi berbat.
Ocak dışısın.
hehehe 🙂
eğer ajanlarsa daha fena oğuzhan.
çünkü akıllı adam olması beklenir ajanların, o adamlar etkileyicilikten uzaklar,
misal ünlü ingiliz ajanı lawrence arapların yanında görünen hani, osmanlıya ait bir kaleyi aldıktan sonra oradaki düşmanlığı daha da arttırmak için der ki:
"bu osmanlı askerleri size altınları vermemek için onları yuttu."
bunun üzerine araplar canlı canlı deşerler osmanlı askerlerini.
akıllıca mı evet 🙂
bir de genelde eski Türk filmlerinde kışkırtanların bir çıkış noktaları var, misal ahalinin başına bir felaket mi geldi, bu yobazlar(ajanlar vs.) hemen bu felaketten "onlar"ı sorumlu tutar, halkı "onlar"a karşı kışkırtırlardı.
yani hikayeye sen inanmışsın ama bizi inandıramadın...
Fragmandan teknik bazı sıkıntılar kendini belli ediyor fakat son zamanlarda benzeri içerikli filmlerin artışı ve gençlerin konuya olan duyarlılığı beni memnun ediyor. Bu açıdan tebrik ederim.
Teknik ve içerikle ilgili eleştirilere saygı duyarım fakat yol yakınken vazgeç , berbatında bir sınırı var gibi bir yorumun art niyetli olduğu çok açık . Belliki 2 senedir üzerinde çalışılarak , çok fakir bir setle görsel anlamda zengin bir aksiyon filmine imza atıyor olmamız bazılarını rahatsız ediyor . Filmi yerden yere vurun ama daha izlemeden , vazgeç , berbatın bile ötesinde diyerek , yıllardır sarf edilen onca insanın emeğine saygısızlık yapmayın . Bu yorumu Kezzap nickli arkadaşadır.Filmin yapım şirketinin tims yada pana film olmadığını ve arkadaşlarımı bir araya toplayarak çektiğim bir AMATÖR film olduğunu hatırlatırım 🙂
Teknik ve içerikle ilgili eleştirilere saygı duyarım fakat yol yakınken vazgeç , berbatında bir sınırı var gibi bir yorumun art niyetli olduğu çok açık . Belliki 2 senedir üzerinde çalışılarak , çok fakir bir setle görsel anlamda zengin bir aksiyon filmine imza atıyor olmamız bazılarını rahatsız ediyor . Filmi yerden yere vurun ama daha izlemeden , vazgeç , berbatın bile ötesinde diyerek , yıllardır sarf edilen onca insanın emeğine saygısızlık yapmayın . Bu yorumum modratör nickli arkadaşadır. F
ilmin yapım şirketinin tims yada pana film olmadığını ve arkadaşlarımı bir araya toplayarak çektiğim bir AMATÖR film olduğunu hatırlatırım 🙂
Oğuzhan (adın bu sanırım, yanlış ise düzelt lütfen), fragman ya da teaser denen şeyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Filmin genel dokusu, hali, tavrı hakkında bilgi veren, türünü belirten, içeriğini ufaktan açık eden bir çalışmadır. Gördüğüm kadarı ile senin fragmanın, kötü bir filmin gelişini gösteriyor. Bu anlamda, koskoca uzun metraj bir film çekeceksin, bu tercih ve işçilikle çekeceksen bence de çekme daha iyi. Bu "sinemayı bırak, sen yeteneksizsin" falan gibi, şahsına söylenen bir şey değil. Ama uzun metraj film çok zahmelti, zor bir iş. Kötü olacağı şimdiden belli bir film için uğraşmamanı, tercihlerini ve olanaklarını tekrar gözden geçirerek filmin için yepyeni bir yapıyla tekrar yola çıkmanı öneririm ben de.
Ve... "görsel anlamda zengin bir aksiyon filmi" değerlendirmen, senin ne yazık ki yanlış bir bakış açısında olduğunu gösteriyor. 3 açıdan. 1- Filmin görsel olarak zengin değil, aksine kötü ve fakir. 2- Eğer öyle ise bile (senin söylediğin gibi yani) bu yargıyı koyacak olan bizleriz, yani izleyiciler. Sen değilsin. Sen işi yapan ve sunansın. Değerlendirecek olan bizleriz. 3- İzlemediğiniz filme yorum yapmayın diyorsun ama sen henüz çekmediğin bir filme yorum yapıyorsun... BUrada da bir gariplik yok mu?
Özetle, bu filmi paylaştığın fragmandaki haliyle çekersen çok ama çok yüksek olasılıkla ortaya kötü bir film çıkacaktır. Ve sen de, bana göre günlerce haftalarca boşa uğraşmış, para harcamış ve birçok insanın emeğini kötü bir filmde kullanmış olacaksın.
Önerim; tercihlerini, olanaklarını yeniden gözden geçirip projeni sıfırdan tekrar biçimlendirmendir.
Ve bir not daha; Oyuncu seçimin de kötü. Oyunculukların da iyi değil bence...
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
Bence tek sorunumuz teknik yetersizlik fikrinden kurtulun çünkü hiç de öyle değil.