Forum

Hezeryan Kısa Film ...

Hezeryan Kısa Film / Short Film 2014

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,912 Görüntüleme
(@recep-fakiroglu)
Gönderi: 7
Başlığı açan

ELEŞTİRİLERE AÇIKTIR HER FİLM...

ELEŞTİRİ İNSANI DOĞRUYA ÇEKER...

www.facebook.com/tiyatro.recep
instagram.com/recepfakiroglu
[email protected]

Gönderildi : 20/07/2015 11:53 pm
(@lightshadow)
Gönderi: 0

deli bir adam, sevgililere imreniyor ve filmin sonunda kendisini kızla birlikte kol kola yürürken hayal ediyor. kendisini bu şekilde hayal etmesini hezeyan olarak adlandırabilir miyiz bilemem. heze(r)yan olayını anlamadım. hazerfan ahmet çelebi'ye selam mı çakılıyor yoksa delinin saçma sapan hayallerle uçuşa geçtiği mi anlatılmak isteniyor? fazla zorlamadan filmden net bir çıkarım elde etmeye çalıştım ama bu haliyle hiç bir şey elde edilemiyor maalesef.

sinematografik açıdan da pek başarılı olmamış. kamera açıları fazla amatör ve çoğu sahnede ışık kullanmamışsınız.

mum sahnesinin girişi güzel. ama ışık parladıktan ve farklı bir mum kullanıldıktan sonrası yine olmamış. bence adam uykuya daldığında mum da yavaşça sönmeliydi. onun yerine kararma kullanmışsınız.

“The first draft of anything is shit.” Ernest Hemingway

Gönderildi : 21/07/2015 1:02 am
(@recep-fakiroglu)
Gönderi: 7
Başlığı açan

deli bir adam, sevgililere imreniyor ve filmin sonunda kendisini kızla birlikte kol kola yürürken hayal ediyor. kendisini bu şekilde hayal etmesini hezeyan olarak adlandırabilir miyiz bilemem. heze(r)yan olayını anlamadım. hazerfan ahmet çelebi'ye selam mı çakılıyor yoksa delinin saçma sapan hayallerle uçuşa geçtiği mi anlatılmak isteniyor? fazla zorlamadan filmden net bir çıkarım elde etmeye çalıştım ama bu haliyle hiç bir şey elde edilemiyor maalesef.

sinematografik açıdan da pek başarılı olmamış. kamera açıları fazla amatör ve çoğu sahnede ışık kullanmamışsınız.

mum sahnesinin girişi güzel. ama ışık parladıktan ve farklı bir mum kullanıldıktan sonrası yine olmamış. bence adam uykuya daldığında mum da yavaşça sönmeliydi. onun yerine kararma kullanmışsınız.

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. senaryo olarak sizi düşündürmek gurur verici. ışık hiç kullanmadım genelde karanlık seviyorum. tarz olarak. tabi o bakış açısı. sinematografiyi neye göre açıyorsun bilmiyorum. eleştirinizi dikkate alıyorum tabi ki bir sonra ki projemde bunlara dikkat edeceğim mutlaka. güzel ve doğru eleştiri için teşekkürler. bu arada kamera genel bilgi KAMERA CANON 650D ve Objektif ise genelde 50m 1.8 haliyle ışığım olmadığı için 1.8 diyafram iç gecede zorladı. mumlar ayrı bir ışık. karanlığı seviyor olmam ayrı bir görüş. Tekrar eleştiriniz için teşekkür ediyorum...

www.facebook.com/tiyatro.recep
instagram.com/recepfakiroglu
[email protected]

Gönderildi : 21/07/2015 4:45 am
(@halostendap)
Gönderi: 0

bana oyunculuklar abartılı geldi...sessiz sinema filmi oyunculuğunu anımsattı belki kasıtlı yaptınız bilemiyorum...
diğer yandan kamera açıları verilen derinlik,şekillerin kullanımı, 3 boyutluluk hissi vs iyiydi yani 🙂
sinematografi deyince genel olarak bunları anlıyorum ben siz ne anladınız ve zayıf buldunuz acaba?

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 23/03/2016 6:49 pm
Paylaş: