Forum

Hasbelkader

22 Gönderi
11 Üyeler
0 Reactions
4,415 Görüntüleme
(@kabasakal)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Senaryosunu yazdığım ve görüntü yönetmenliğini yaptığım ilk filmim Hasbelkader, Aralık 2010da İstanbulda (ortaköy ve beylikdüzü) bir günde çekildi. Kurgusu ise Mart 2011de yapıldı. Devrim adlı bir karakterin hayatının bir bölümünü gösterdiğimiz, hasbelkader bi film oldu. Yorumlarınızı eksik etmezseniz bahtiyar olacağım:) İyi seyirler.

[vimeo] http://www.vimeo.com/22510537 [/vimeo]

Yönetmen: Ali Şentürk (angelus)
Görüntü Yönetmeni: Cumali Onur Öndüç
Senaryo: Cumali Onur Öndüç

Oyuncular
Emine Gürcan.........Ceren
İrfan Çevik.............Hakkı
Ali Yılmaz...............Devrim
Gülşah Şentürk.......Kasadaki Kız 1
Duygu Aykın...........Kasadaki Kız 1

Müzik: Burak Soykan
Özel Efekt: Ozan Sihay
Senaryo Danışmanı: İpek Hastürk
Kamera Arkası: Caner Gürcan

Teşekkürler
Onur Aldoğan (mecayonur)
Sayit Bölükbaşı (kykgm)

Uploaded with ImageShack.us

[vimeo] http://www.vimeo.com/22516235 [/vimeo]

 
Gönderildi : 18/04/2011 12:29 am
(@mtnrdgn)
Gönderi: 198
 

Tebrik ederim ilk film için başarılı bir çalışma. Merak faktörü ve akıcılık var.

Sorunlu gördüğüm noktalar daha çok kurgu ile ilgili. Neden kızın konuşmaları bir ordan, bir buradan gösteriliyor, neden detay çekimde sigara yakılıyor. Bu detay gösterilmese ne olurdu? Neden alan derinliği çok dar, gerekli mi? Neden slider kullanılmış, hareket eden kamera aynı hareketin devamında harekesiz bir kameraya. Her çekimin bir nedeni ve cevabı olmalıdır. Bunun gibi noktalar var.

Bir de seyircide merak uyandırılıyor ve bir cevap vaad ediliyor ama bu cevap yeterli mi sizce?

 
Gönderildi : 18/04/2011 12:59 am
(@mecayonur)
Gönderi: 830
 

Öncelikle benim 5d mark II iyi iş çıkartmış ya 😀 bak heyecanlandım yine... 😀 filmi genel olarak beğendim detaycıyımdır. detaya bakarım büyük resmi görmeden ki bu benim için önemli mesela kızın konuştuğu sahnelerde prizde 5d mark II min şarjını görmek beni duygulandırdı inan 😀 ve onun haricinde el yapımı ışığıma hiç girmiyorum fazla sırıtmamış ama orada abi 😀 neyse artık birazda ufak tefek hata sayılamayacak ve filmi etkilemeyecek ayrıntıları bıralakım ve yoruma geçeyim 😉

mtrndgn nin yorumlarına aynen katılıyorum plan atlamaları beni bir hayli yordu ve diyaloglu sahnelerde plan atlatmak istiyorsan bence 2-3 kamerayı aynı anda kullan derim. olanağın yoksada çok çok dikkat etmelisin... artık sigara planlarından biraz sıkıldım anlamsız olduğunda ( ya da ben anlam çıkartamadım... ) color correctiona gelince; bence buz mavisi yerine sarı bir ton kullanılabilirdi ve süper olurdu diye düşünüyorum. senaryo fena değil ama bende neden sonuç uyandırmadı nedense...bana senaryoyu anlattığında daha benimsemiştim... ilk filmine göre çok iyi bir iş çıkartmışsın diyebilirim senin için... ve tebrik ediyorum seni umarım herşey gönlünce olur çok daha başarılı projelerini dört gözle bekliyorum. sevgilerimle

Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )

 
Gönderildi : 18/04/2011 2:09 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Kızın konuştuğu sahnedeki plan atlamaları fazlasıyla gerekli ve iyi olmuş bu konuda yukarıdaki arkadaşların yanıldığını düşünüyorum. Bu çeşit kurgulama tekniği biliyorsunuz ki genelde hızlı hızlı ve anlamsız konuşan karakterlerin cümlelerinin yoğunluğunun ve karakter üzerinde bıraktığı etkinin arttırılması için kullanılır. Bir çeşit "makinalı tüfek gibi konuşuyorsun" etkisi yani.

Onun dışında anlatımda rahatsızlık etkisi yapan bir yer, zaten kurgu hatası olarak sayılabilir, hareketli (omuz-el) plandan, hareketsiz sabit bir plana yapılan kesmenin olduğu sahne. Karakter kalkıp yürüyor ve koltuğa oturuyor.

Direkt izleyicinin algısında bir sıçrama yaratan bir şey. Sigara planına da katılıyorum, onun detayının da anlamlı olmadığını düşünüyorum.

Bunun dışında, görüntü yönetimi, zaman zaman rahatsız eden alan derinliği meselesinin haricinde pek sıkıntılı gelmedi bana.

Ayrıca filmde Hakkı karakterini oynayan arkadaş çok başarılı.

Senaryonun da iyi gittiğini, fakat sonunun filmin bütününe oranla çok zayıf kaldığını söylemeliyim. Ya da yeterince aksettirilemediğini söyleyebilirim...

Aslında tekrar bakınca, ilk paragraf dışında mtnrdgn ile aynı düşünüyormuşum, aynı şeyleri yazmışım. 🙂

 
Gönderildi : 18/04/2011 7:59 am
(@zuuaa)
Gönderi: 0
 

03.09 - 03.10 saniyerinde devamlılıkta hata var ( koltukta oturan arkadasın sağ eli )o biraz gözüme girdi ondan söylüyorum ayrıca 4.38 de kızın banyoda ne yaptığını tam olarak anlamadım çünkü görüntüler müziğe yedirilmiş bunun için çok hızlı kesmeler yapmışsınız. Ha insan tahmin edemiyor mu ne olduğunu ediyor. Bana göre daha yavaş kesme olsaydı daha güzel olurdu başarılarınızın devamını diliyorum. İlk filme göre gayet güzel bence

3 2 1 Akııyoorrrr!

 
Gönderildi : 18/04/2011 10:58 am
(@gorkem)
Gönderi: 0
 

Gayet sevimli, hoş ama genel olarak pek de önemli sayılamayacak bir film. Elinize sağlık, acilen bu filmdeki deneyimlerinizi sıradaki projenize nakletmenizi can'ı gönülden öneririm.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 18/04/2011 1:51 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Filmin düzenlediğimiz forum yarışmasında herhangi bir dalda aday olması gerektiğini düşünüyorsanız lütfen buraya belirtin:

http://filmfabrikasi.com/forum/viewforum.php?f=10 " onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 18/04/2011 3:09 pm
(@kabasakal)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

mtnrdgn
-Kızın konuşmasının bir çok plandan gösterilmesi kezzap'ında dediği gibi konuşarak karşısındaki yormasını sağlamaktı.
-Sigaranın detay çekim gösterilmesi de bi kaç saniye sonraki olayı tetikleyeceği içindi.(Planda bir silah görünürse mutlaka patlar olayı)
-"Neden alan derinliği çok dar, gerekli mi? Neden slider kullanılmış" Genelde tele lensler kullanmak daha uygun geliyor bana. Seyirciyi filme daha fazla adapte edebilmek için gerekli olduğunu düşünüyorum. Alan derinliği de bu lenslerin getirdiği bir sonuç. Etkiyi de daha fazla arttıran bir faktör.
Sliderı ise tek bi planda kullandım. Reyonların arasından girerek karakteri görmek içindi o da. Verim alamadım o da ayrı... Profesyonel bi slider değildi, çok zorladım ama istediğim sarsıntısız çekimi yakalayamadım. Çekimlerin cevapları ve nedenleri bunlar.
- Pek bir cevap vaad etmeyi düşünmemiştim aslında ama merak uyandırdıysa ne mutlu bize:)

mecayonur
Abi naptın sen ya. O priz ve ışık olayı harbiden benim de canımı sıkıyordu. Eve girdiğimizden çıkana kadar hiç gerek duymadığımız için nasıl unuttuysak artık ışığı, kadrajda bile gözüme çarpmadı. Bi de bir günde bitirme telaşı falan.(kahrolsun markII kira fiyatları) Ama sen sahibi olduğun için gözüne çarpmıştır diye düşünüyorum. Normalde evin bi parçası gibi duruyorlar. (sanki) 🙂
- Plan atlamalarında bir devamlılık hatası yok. O yüzden bi sıkıntı yoktur benim gözümde.
- Renk olayı ise soluk bir ortam yaratmak istemiştim. Sıcak da denedim yoksa başka bir tat verir mi diye ama soğuk daha iyi geldi.

KEzzAP
- Hareketliden hareketsiz plana kesmenin bir kurgu hatası olduğunu bilmiyordum. Bundan sonra dikkat ederim.
- Sigara planı yukarıda dediğim gibi patlayacak silah ilişkisi biraz da dikkat çekmek için yapılmış bir şey, kasıtlı.
- İrfanın oyunculuğu için bir tebrik alamayacağım. Kendi kafasına göre takılıyo çünkü, başarı tamamen kendisinindir.

zuuaa
- Devamlılıkta bir hata yokmuş gibi geliyor bana. Sağ el aynı yerde duruyor sanki. Sonraki planda gövdesiyle eli arasındaki boşluk karanlıkta kalmış. O yüzden devamlılık hatası gibi duruyor olabilir. Daha farklı bir durum varsa belirtirsen sevinirim.
- Aslında müziği kesmelere göre sonradan yedirdik. Müzik sonradan yapıldı. Bana göre daha hızlı bile olmalıydı. Yönetmenin önerisi ile yarı hızına düşürdük.

Sürprizbozan
malum gaz patlaması, yavaş bile kaldı

Görkem Çok teşekkürler. Yalnız bende o görkem yorumlarından isterim. Böyle olmaz 🙂

 
Gönderildi : 18/04/2011 6:05 pm
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0
 

Bazen oluyor vimeo'dan izlediğimde duraksayarak gidiyor film. Ve bir çok sahnede arada kaynıyor. Bu film için vimeo'nun bu sakarlığına denk geldim. Bir çözümü varsa da bilmiyorum. Ama tüm bunlara rağmen izlemeye ve anlamaya çalıştım. Film, gizemin başlama anıyla çok hoşuma gitti. Bazı filmler yüzünüze ufak bir tebessümden başka bir şey bırakmayabilir. Bu filmde o filmlerden biridir ve ben de bu tür filmleri daha başka severim.

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

 
Gönderildi : 18/04/2011 6:34 pm
(@gorkem)
Gönderi: 0
 


Görkem Çok teşekkürler. Yalnız bende o görkem yorumlarından isterim. Böyle olmaz 🙂

🙂 Zaman bulduğumda söz....

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 18/04/2011 7:08 pm
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0
 

Kabasakal sayesinde düzgün bir şekilde izleyebildim. Kendisine buradan bir kez daha teşekkürler...

Devrim'in zil çalana kadar bize gösterdiği karakter yapısı bir yerde büyük açık veriyor. Hem de çok büyük bir açık, ilk izlendiğinde farkediliyor direk.

Sürprizbozan
Devrim, zil çalacağına hazırlanmış gibi tepki verdi. Gibisi fazla, resmen zile hazırlanmış. O tip bir karakter için bu kadar hızlı bir refleks beklemek çok tuhaf olur. O sahnenin yedirilmesi gerekirdi. Karaktere çok ters bir an olmuş.

Hakkı'nın kapıyı açtığında söylediklerini bir kaç tekrardan sonra anlayabildim. Daha doğrusu repliğin ilk yarısını anladım ama son yarısını henüz çözemedim. Holün darlığından yankılanan ses, rahat anlaşılmaya engel olmuş. Ya da benim kulaklarımda bir sorun vardır belki. 🙂

"ha bu arada kız"; buradaki mevzu için de hemen telaş etmeleri biraz gözebatan taraf olmuş. Biraz daha yedirilmesi gerekiyormuş gibi geldi.

Geçmişdeki olayın gösterilmesi çok hoş ve yerliyerinde olmuş...

Kızın banyodaki durumu dın, dın, dın şeklinde gösterilmesi seyirciyi zorlayan kısım olmuş. Oysaki dınnn, dınnn, dınnn olarak gösterilmesi oradaki komedinin tam kıvamında seyirciye sunulmasını sağardı. Ve bu şekilde çekimi farzederek hemen ardından hiç boşluk vermeden patlama olayına girilmesi daha keyifli olurdu.

Kızın kapıyı çalma şekli, kızın karakteri açısından çok iyi bir tercih olmuş.

Füzyon Film jeneriği harika olmuş.

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

 
Gönderildi : 18/04/2011 8:07 pm
(@ekselans)
Gönderi: 311
 

sondaki patlamayı çözemedim ben. Banyoda gaz mı sızıyordu. Öyleyse bunu görmeli değilmiydik.
patlama biraz geç olmuş. Kapşonlu arkadaşı 3sn görsek yeterdi.Elinize sağlık..

bir garip ölmüş diyeler,üç günden sonra duyalar,kısa film ile yuğalar,şöyle garip bencileyin

 
Gönderildi : 19/04/2011 2:24 am
(@kabasakal)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

HHK
-Tespitin bana da doğru geldi şimdi. Zil sesini sonradan eklemiştik zaten. Biraz daha geriye çekebilirim başlangıcını.
- Hakkının kapıdan girerken söylediği replik; "Devrim, bu trafik ney lan böyle. Lahmacun gibi valla ha yollar" şeklinde... Anlaşılır duruyor aslında, yine de yazayım dedim.
- Oradaki telaşı çok düşündük ama bu kadar yedirebildik:)
- Beğendiğin noktalar içinse çok teşekkürler.

ekselans

Sürprizbozan
Gazı nasıl göstereyim allaşkına 🙂 Soldan soldan sesi geliyor ama... Biraz odaklanmak gerekiyor filme. Yoksa anlaşılamıyor gerçekten.

-Kapşonlu arkadaşın olduğu planın uzunluğu tercih meselesidir. Beklentiyi kırmak adına yapılmış bir seçim.

 
Gönderildi : 20/04/2011 12:10 am
(@red_thermite)
Gönderi: 381
 

ben çok beğendim keyif aldım...

kızın konuşma kısmı bence gayet yerinde olmuş.

sadece kızın el hareketleri çok gözüme battı. çok yapmacık geldi. belki de öyle istediniz ...

spoiler----

filmin sonlarındaki tuvalet kapısını zorlarken arkadaş sol eli ile kapı kolunu tutuyor sonra hop diğer açıda sağ eliyle tutuyor..

normalde çok göremem böyle şeyleri ama elinde sigara ve yüzük olduğu için dikkat çekti onun dışında marketteki görüntüler çok hd diydi 😀

sinema gibi durmuyor abi bilmiyorum ben pek hd film izleyemediğimden mi 😀 yada o kısımda mı sıkıntı var artık ...

neyse asıl sorguladığım şey bu film birşey anlatmaya çalışıyor mu anlatmak zorunda mı mesaj alan kişiye bağlı değil mi zaten?

bir filmin derdi olmak zorunda mıdır ki ?
eğer uğraşırsak tanımadıgınıza kapıyı açmayın mesaj bu ... buna konuş...

tekrar elinize sağlık

http://cirkinadamlar.blogspot.com/

 
Gönderildi : 20/04/2011 2:02 am
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0
 

Kamera arkası videosunda marketçi kızı niye öyle bezdirdiniz. Off yarıldım oraya ben ya.. 😛

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

 
Gönderildi : 20/04/2011 2:18 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: