bir kaç ay evvel handy35 edindim ve ilk işim focus ekranı ile ilgiili bir değişiklik yapmak oldu ve aldığım sonuçlar beni fazlasıyla mutlu etti. bunu zaten sizinlede resimli olarak paylaşmıştım ama hiç bir yorum gelmedi. sanırım pek ilgi çekmedi. belki buda ilgi çekmeyebilir ama handy sahibi arkadaşlar çok iyi bilirlerki, ışık desteği olmadan kapalı mekanda yada kapalı havada yada gece çekim yapmaları çok sıkıntılı geçmekte. hatta cine mod da çekim yapmak neredeyse çok zor. yaptığım değişiklik ile yeni edindiğim lensi alır almaz bu videoyu hazırladım. canon hv30 ile cine modda gece handy35 v5 ve CANON FD 135MM F:3.5 bir lensle çekildi. yakında gündüz ve kapalı mekan çekimleri ile ilgilide bir video hazırlayacağım. video orjinaldir hiçbir renk düzeltmesi ışık ve kontrast ayarı yapılmamıştır.
[vimeo] http://www.vimeo.com/17021889 [/vimeo]
Buda gündüz aynı ekipmanla çekilmiş bir test videosudur.
[vimeo] http://www.vimeo.com/17054275 [/vimeo]
Mükkemmel! Kendi yaptığım çekimleri düşünüyorumda 🙂
benim handy35 varken gece, dışarıda böyle bi görüntüye ulaşmam imkansızdı. gerçekten de şimdi düşününce, çok iyi görüntüler..
teşekkürler arkadaşlar hele şükür iki yorum geldi yahu 🙂 acaba boşunamı ugrastık dıyordum neredeyse 🙂 kokostarist senden cihazı teslim aldığım gün dükkanda hatırlıyorsan fd28mm ile koca dukkan ve içeride heryer spot olmasına rağmen görüntü grainli ve loştu. 28mm 1.8 nerdeeeeee 135mm f3.5 nerdeeee üstelikte gece ve cinema modu 🙂 ALLAH tan değişiklik öncesi şu kısa göruntuyu almısım ordan anlıyorum ne kadar fark olduğunu
ve değişiklik sonrası 50mm aynı lensle
açıkçası o kadar handy kullanıcısı vardı nereye kayboldular. tamam satıldı hepsi ama alanlarda manav bakkal kasap değilya gene iyi kötü buralarda takılırlardı. en azından daha temiz görüntü almalarına yarar diye düşündüm ama demekki benden başka kullanıcısı yok herhalde. 😀
güzel olmuş modifiyeli resimlere bir kaç ay önce baktım handy almadığım için üzüldüm gerçekten ....
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^
açıkçası kykgm hocam bende tam dslr ye girmek üzereyken son anda vazgeçtim ve kokostaristten handyi aldım. bu çalışma uzun süredir aklımda vardı ve çok işe yaradı. doğrusunu söylemek gerekirse dslr lerdeki mic sorunu hafıza meselesi vs artı ekran problemleri derken base x almak zorunda olacak extreme hafıza kartı vs derken işin maddi boyutu çok zorlayacaktı. ama şuan çok mutluyum ve yakın zamanda yapacağım bir kısa film ilede 550d leri aratmayacak kaliteye handy lerin yükseldiğini ispatlayacağım. yorumun için teşekkürler.
Buda gündüz aynı ekipmanla çekilmiş bir test videosudur.
[vimeo] http://www.vimeo.com/17054275 [/vimeo]
abi çok iyi olmuş bu kadarını beklemiyordum kimse beklemiyordur sanırım 🙂
teşekkürler nusret dahasıda olacak bunlar ayak üstü denemeler aceleden. birde ışık desteği ve yansıtıcı ile çekip birde contrast ve renk düzeltmesi ile harika olacak.
bu arada birşeyide atlamak istemem. orjınal focus ekranında hemen hemen hepsinde şu sorunu görüyorum. içindeki disk yani focus ekranının çekimde görüntüde dikkatli bakıldığıda döndüğü ve sallandığı çok rahat görülüyor. bizde bu sorunda yok tabi. bu arada ispanyadan bir grup mesaj atmış extreme pack istiyoruz diyorlar. 🙂 pazarlamayı düşünmemiştik. ama neden olmasın. google ingilizcesiyle iğren iğrenç anlaşıyoruz şimdilik. 😀
başarılarrr...
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^
Anladığım kadarıyla upgrade focus ekranının değiştirilmesiyle yapılıyor. Bize maliyeti nedir peki bu ekranın? Bir de malzemesi nedir? Orjinalinde olduğu gibi cam mı yoksa bir çeşit plastik mi?
malzeme pvc ve evet focu ekranı üzerinde değişiklikle oluyor. maaliyeti eğer alacaksanız özelden yazabilirsiniz yardımcı olurum.