Forum

GriTip 2008

3 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
1,536 Görüntüleme
(@emremc)
Gönderi: 17
Başlığı açan
 

http://www.modproduksiyon.com/gritip.htm

Grip konusuyla ilgili, boyutu çok büyük olmayan ve 5 dk yı geçmeyecek olan bir kısa film yarışması için yapılmıştır bu film. Çok kısa bir sürede tasarlanıp amatör bir kamerayla çekilmiştir.
İLK FİLM DENEMEM ARKADAŞLAR OLUMSUZ BİR ÇOK ELEŞTİRİ GELCEKTİR EMİNİM BELKİDE BURDA KOYULANLARIN EN AMATÖRÜDÜR BİLEMİYORUM AMA ZATEN AMATÖRÜM
😉

 
Gönderildi : 08/05/2008 9:17 pm
(@ali-unal)
Gönderi: 0
 

Kötü de olsa özgün bir filmin çekilmesini, çok iyi kotarılmış ama özgün olmayan bir filme tercih ederim. Sizin filminiz, hem pek özgün değil hem de pek iyi olmamış. Kısa film olarak göremedim. Kısa mı? Evet. Peki, film mi? Onda biraz şüphelerim var. Müzikli kolaj diyebilirim.

Eğer bir film çekecekseniz ve bu hayat hakkında olacaksa ki başka seçeneğiniz pek olmayabilir, size şunu önerebilirim: Film, hayattan daha büyük ya da daha küçük değildir, o kadardır. Yaşamda olmayan, size kılçıklı gelen hiçbir hareketi filmde de yapmazsanız, ilk ve çok büyük adımı atmış olursunuz: İnandırıcılık. Sonra filmde kullandığınız teknik ve yardımcı enstrümanlara bakarsınız. Kameranız, ışığınız, müziğiniz. Bunları, yerli yerinde ve işlevsel olarak kullandığınıza eminseniz, ikinci adımı da kotarmış olursunuz: Anlatım. Son olarak, sizden önce yapılmış iyi örnekleri izleyip; oyunculuksa oyunculuk üstadlarını, yönetimse iyi yönetmenlerini takip edersiniz. Üslûbunuz oluşur, diliniz gelişir. Bu da son adımı sizin için atıverir: Kalite.

Bunlar, sizin filmi izledikten sonra düşündüğüm şeyler. Belli bir altyapısı yok, belli bir genellemeye gidilemez belki. Sadece sizin filme özel olarak yazdım. Genel anlamıyla doğru kabul etmeyebilirsiniz ama filminiz için size bir fikir verebilir. İpucu vereyim: İnandıcılığı olmayan, iyi anlatılmamış, kalitesiz.

Film çekmeye devam etmek isterseniz, en azından bunları bir düşünün derim.
Kolay gelsin arkadaşlar.

 
Gönderildi : 10/05/2008 3:06 am
(@emremc)
Gönderi: 17
Başlığı açan
 

Merhabalar, Yorumladığınız için teşekkürederim. Film bir yarışmaya gitti ve diğer filmleri gördükten sonra açıkcası pek uğraşılmadı. Beğenmemenizi anlıyorum ancak özgün olmadığını söylüyorsunuz onun nedenini pek anlamış değilim. Daha önce vidyo klip çekip montajladım bu biraz daha dediğiniz gibi klibe daha yakın oldu.

 
Gönderildi : 12/05/2008 4:05 am
Paylaş: