Forum

Gezginlerin Sürgünü...

Gezginlerin Sürgünü (2010)

29 Gönderi
10 Üyeler
0 Reactions
5,414 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan

[vimeo] http://www.vimeo.com/14996741 [/vimeo]

Güncelleme: Vimeo'ya da erişim engellenmiş 😕 Filmi Dailymotion'dan seyredebilirsiniz.

http://www.dailymotion.com/video/xewtbi_gezginlerin-surgunu-2010-kysa-film_shortfilms " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 16/09/2010 12:36 am
(@marepictures)

yine bir tayfun tuna klasiği, aga biraz açı prodüksiyon falan kat şu işlerine yahu 🙂

Gönderildi : 16/09/2010 2:05 am
(@tayfuntuna)

yine bir tayfun tuna klasiği, aga biraz açı prodüksiyon falan kat şu işlerine yahu 🙂

Bu yorumun açılımını bekliyorum, nasıl bir açı nasıl bir prodüksiyon beklentisi var 😀

Gönderildi : 16/09/2010 2:14 am
(@marepictures)

abi ne bilim sinemanın 5 temel ögesi kitabını al mesela, sonra güzel dizilerden şaryolu şaryosuz açıları oldugu gibi çal abi.... yapın bunları biriniz az kaldı vallahi şu hollywood sinematiğini çıkarıcaz bizde. Son problem genelde onların kullanıp bizim kullanmadığımız dar alan derinliği, işin aslı bunu başarırız ama zor olan (CC) renk yani. azcık soluk mavi ye çalsın mesela.

Gönderildi : 16/09/2010 2:20 am
(@tayfuntuna)

Bana enteresan gelen o kitabın rafımda olması, filmde alan derinliği kullanılmış olması ve son aşamada da soluk mavi film efekti eklenmiş olması. Yani yazdıklarının hepsi var ama her türlü eleştiriye açığız 😀

Gönderildi : 16/09/2010 2:24 am
(@marepictures)

kullanılan lens i eklemeyi unutmuşum. lens seçmeyi bilmiyoruz kanımca. ve sendeki alan derinliği ve renk ile herhangi bir diziyi karşılaştırabilirsin 🙂 . sakın beni yanlış anlama işlerin gayet eğlenceli. benim amacım herkesi film looking için kamera almayı degil EGİGİGİGİGİG nin dedigi gibi görüntü yönetmeni almayı( yani iyi görüntü için uğraşmayı) tercih etmesi.

ve birşey eklemeyi unuttum.

az evvel usta filini izledim ve renkler güzeldi ışıkta güzeldi ancak eksik olan yine EGİGİGİ nin dedigi gibi atmosfer. yani sanat yönetimi. Bunun için bir sürü örneğim var dileyen varsa bu gece bu konuyu tartışalım ama başka başlıkta.:)

Gönderildi : 16/09/2010 2:41 am
 HHK
(@hhk)

hadi bakalım bileklere kuvvet...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

Gönderildi : 16/09/2010 3:06 am
(@nusret13)

adam kot pantolonuyla yatıyor,sonraki gün gene kot pantolonuyla yatıyor...

daha üstüne gidilerek daha fazla üzerinde çalışılarak çok daha iyi bir film olabilirmiş...son bölümünde kafa biraz karışıyor...ama hikaye ilginç ve ilgi çekici...

filmin eksiklikleri var fakat her şeye rağmen film çekmeye ve daha iyi film için denemeye devam...

Gönderildi : 16/09/2010 3:22 am
 s_s
(@s_s)
Gönderi: 19

Herkesin bahsetmesine rağmen hala birçok filme güne yeni başlayan çocukla başlıyorum.
Hikayeyi anlatma biçimi basit olmuş, diyaloglar kötüydü, senaryo çok hızlı yazılmış gibi duruyor, karakterin olaylara karşı verdiği tepkiler gerçekçi değil ve bu da inandırıcılığı aşırı ölçüde azaltıyor.
Pusula’yla konuşma sahnesi ‘Matrix’ i anımsatıyor hemen, ‘Jumper’ a benzerliği de var birkaç yerin, not okuma da ‘Memento’ yu getirdi aklıma. Böyle şeyler olabilir bir çok filmle de benzerliği olabilir ama bunlar çok barizdi, gönderme tarzında da olabilir ama buradaki o tarzda da değildi (hatta izlerken bu filmlerle alay edilme ihtimalini de düşünmüştüm). Fikrimce en kötü oyunculuk başroldeki oyuncuya aitti.

Gönderildi : 16/09/2010 9:07 am
(@marepictures)

buna tayfun tuna klasiği deniyor ve bence bu yakında bi tarz olucak 🙂

Gönderildi : 16/09/2010 12:56 pm
(@nusret13)

+1

Gönderildi : 16/09/2010 3:04 pm
(@serkanyavuz)

"Jamper" hesabı olmuş tek fark birinde zaman birinde mekan değiştiriliyor 🙂 Teknik olarak Ses sorunu vardı tabiki biraz ama bence çok eğlenceliydi 🙂 Özellikle sonu fena olmamış 😀

Ayrıca bir notta "Bahçeli 40" neydi ? 😀 40.yıl ? 😀 😀

Vimeo : http://vimeo.com/user4550668" onclick="window.open(this.href);return false;
Flickr : http://www.flickr.com/photos/serkanyavuz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 16/09/2010 3:44 pm
(@tayfuntuna)

Teknik olarak Ses sorunu vardı tabiki biraz ama bence çok eğlenceliydi 🙂 Özellikle sonu fena olmamış 😀

Ayrıca bir notta "Bahçeli 40" neydi ? 😀 40.yıl ? 😀 😀

Ankara'nın Bahçeli semtine yönelik bir adres ibaresiydi, lakin o espiriye müsait 😆

Gönderildi : 16/09/2010 4:14 pm
(@anonymous)
Başlığı açan

İzlerken her ne kadar sorun göze çarpsada , bunların hepsinin üstesinden gelinebileceğini bildiğim için ben yağdanlıktan limonata içme sahnesinde ki akıllara kazınan o repliğe vurgu yapmak istiyorum 🙂 :
....

- Ediz , 5 eylülü yaşadın mı ?
- Dün oluyo değil mi ? Çça yaşamadım .
- Tamam . Yirmilik ideal ... İç bunu .
- Dur yaaa ne var bunda !
- Aradığın cevaplar .
....
Oyunculuk daha iyi olsa film çok daha gizemli olabilirdi 🙂 Tebrikler kardeşim .

Gönderildi : 18/09/2010 12:37 am
(@tayfuntuna)

İzlerken her ne kadar sorun göze çarpsada , bunların hepsinin üstesinden gelinebileceğini bildiğim için ben yağdanlıktan limonata içme sahnesinde ki akıllara kazınan o repliğe vurgu yapmak istiyorum 🙂 :
....

- Ediz , 5 eylülü yaşadın mı ?
- Dün oluyo değil mi ? Çça yaşamadım .
- Tamam . Yirmilik ideal ... İç bunu .
- Dur yaaa ne var bunda !
- Aradığın cevaplar .
....
Oyunculuk daha iyi olsa film çok daha gizemli olabilirdi 🙂 Tebrikler kardeşim .

Şişedeki solüsyon diyelim şuna, limonata değildir kendisi (gerçi çok yakın bir şey) 😆 Ben teşekkür ederim.

Oyunculuk konusunda, profesyonellikten ziyade "Çekimler var, hadi gel" dediğimizde gelebilecek hevesli kişiler olmaları bizim için kriter oldu, çünkü çekimler sadece iki günde yapıldı. Bu konudaki eleştirileri kabulleniyorum, lakin filmde oynayan arkadaşların varlığı ve sadakati, kısıtlı zaman ve imkana sahip olduğumuz o anda bu filmi mümkün kıldı.

Ayrıca hikayenin iskeleti, bir kısa filmden çok daha fazlasına müsaade ettiği için, paylaştığım çevrelerde filmin devamı için oldukça talepkar bir kitle var. 😀

Gönderildi : 19/09/2010 12:55 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş: