Forum

.

10 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
2,494 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

.

 
Gönderildi : 25/12/2007 3:29 pm
(@bensgolia)
Gönderi: 31
 

baba ya youtube a yada vimeo ya koy,burdan açılmıo,link hatası falan diyo

 
Gönderildi : 25/12/2007 11:33 pm
(@byparlak)
Gönderi: 0
 

98mb wmv dosya olarak iniyor bende suan

n/a

 
Gönderildi : 26/12/2007 1:46 am
(@byparlak)
Gönderi: 0
 

cok guzel bir film..gercekten surukleyici buldum..simdi burda konuyu bahsetmiyim izlemeyen arkadaslar var ama konunun anlatilis bicmi gercekden amator de olsa cekimler insani kendine bagliyor..

bazi sahneler cok karanlik ve ses pek iyi degil fakat oyunculuk iyi oldugundan kendini affetiriyor. muzik kullanimida gayet yerinde olmus.

cok basarili buldum. film iyi yonetilmis. boyle konusuyla bir yere varan amator filmlere bayiliyorum.

seneryo 10/8
ses 10/5
isik 10/5
oyunculuk 10/7
kurgu 10/8
genel 10/7

n/a

 
Gönderildi : 26/12/2007 2:29 am
(@dv-art)
Gönderi: 0
 

forum kurallari;

7-Film gonderirken dosyalariniz hakkinda detayli bilgi vermeyi unutmayiniz (konu,sure,boyut,ve hatta birkac bilgilendirici resim)

100mb lik dosyanin en azindan bazi ekran resimlerini koymak konusundan bahsetmek gereklidir.sadece istanbul filmi derseniz cok kimse kalitesinin ne oldugundan habersiz oldugu filmi indirmekle vakit kaybetmeyecektir.en azindan filmden birkac kare koyunuz.

 
Gönderildi : 26/12/2007 3:29 am
(@mobidik)
Gönderi: 0
 

Ben bu link'e tıklıyorum..Media Playerda açmaya çalışıyor ama açılmıyor..Neden ki?

Hmmm..Sanırım farklı kaydet yapmalıymışım.. 🙂

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

 
Gönderildi : 26/12/2007 3:39 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Linke sağ tıklayıp hedefi farklı kaydet deyip sorunu çözebilirsin mobidik.

 
Gönderildi : 26/12/2007 3:40 am
(@mobidik)
Gönderi: 0
 

Filmi şimdi izledim, emeği geçen herkese teşekkürler..
Öncelikle filmin başına film hakkında bilgi veren bir jenerik(yanlışım varsa terim konusunda affedin) ve filmin ismini yazan bir yazı koysaydınız daha güzel olurdu diye düşünüyorum..Ama bunu belirtmeyerek filmin içeriğini gizlemeye çalıştıysanız ona bir şey diyemem..Çünkü ben filmin ismini bu başlıkta görünce filmi izlerken sonucunu tahmin ettim..Bilmesem belki daha farklı bir şey bekleyebilirdim..
Filmde ışık kullanımına biraz daha dikkat edebilirdiniz..Biraz daha aydınlatma ile daha iyi görüntüler çıkabilirdi sanırım..
Filmdeki tipler iyi ayarlanmış özellikle Cavit karakteri "Gerçekten de bu adam alkolik mi acaba?"sorunu sordurttu bana bu açıdan tebrik ederim ama Bekir karakterinin sürekli "Abi abi" demesi de bıkkınlık getirdi diyebilirim..Ama onun dışında iyi oynamış o da..
Ayrıca hikayenin en başında sadece bir ateş istemekle orayı o noktaya bağlamak pek sıkı bir bağlama olmamış gibi geldi bana..Yani tamam saf karakterimiz ama bu kadar da olmazdı sanırım..Bu benim fikrim..
Filmin sonunda ise Cavit'ten "10 milyonu da vermedi herif bee!" gibi bir tepki bekledim ama gelmedi..Olsa hoş olurdu diye düşünüyorum..
Filmin müzikleri de emanet gibi durmuyor iyi kullanılmışlar..
Filmi beğenmemde Cavit tipi büyük rol oynadı diyebilirim 🙂
Çalışmalarınızın devamını diliyorum..Kolay gelsin..

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

 
Gönderildi : 26/12/2007 4:50 am
(@ercin)
Gönderi: 0
 

Filmde gözüme batan o kadar şey var ki.. Buna rağmen derdini net bir şekilde hiçbir kaygı taşımadan anlatmaya çalışması takdire şayan, burda sorun yok,ben hep zaten bunu savunuyorum.Bu yüzden de filmi beğendim.Ama bayağı da eleştireceğim.

Sinema teknolojidir ama teknoloji sinemada amaç değil araç olmalıdır. Ben Türk kısa filmcilerin teknik mevzulara aşırı derece kafayı taktıklarından bize nitelikli mevzular anlatamadıklarını savunurum hep. Dün Oyun'u izlerken birilerin bu durumu aşabildiğini gördüm, çok sevindim. Bugün de İstanbul filmiyle bunu bir kez daha hissettim. Fakat istanbul filmi, biraz daha vasat. Tamam esas olan derdini anlatmak ama biraz daha özenmek gerek,bir ortalama tutturmak gerek. Yani tamam ses e,görüntüye bu kadar da kafayı takmayıp anlatalım diyorum ama bu film fazlasıyla özensiz.

Hani klişe bi laf vardır, başarı ayrıntıda gizlidir. İşte bu filmde bu eksik.Şimdi amatör ruh böyle bir şey diyerek kaçmamak gerek. Her ne kadar az imkanlarla bağımsız işler çıkarmaya da çalışılsa bunun arkasına sığınmamak gerek, biraz daha fazla özenle çok daha nitelikli işler izleyebiliriz.Şimdilik şu aksaklıklardan bahsedip filmin anlatmaya çalıştığı mevzuya geçmek istiyorum.

Filme dublaj yapılmış ama senkron tutmuyor.
Dışardaki sahnelerde keşke elimizden geldiğince ışık kullanabilsek.. İçerde gölgeleri kullanabilsek..
Filmi çektiğimiz kameraların manuel ayarlarını kullansak..
Filmi artık geniş ekran(16.9 veya 2.35) çeksek..
Filmin her anında müzik kullanmasak, sürekli çalıyor mübarek..Biraz daha titizlikle az ve öz kullansak çok daha etkili olacak oysaki..
Kurguya dikkat..Ah şu filmleri çekerken özellikle aksiyon çizgisine dikkat etsek, şu malum sıçrayışları görmesek, filmin dili bozuk olmasa...

Onca hataya rağmen derdiyle nitelikli bir film İstanbul.. Farkında olamamak...İnsanların kendi yozlaşmalarının bile farkında olmaması ve bu yüzden genelleyerek diğer insanları da suçlayıp,öylesine çalakalem yaşayıp gitmesi..Film naçizane bir hikayeyle bunu anlatmaya çalışıyor. Mevzu fazlasıyla değerli.Bir de filmin bunu bağıra bağıra yapmadan sade ve soğukkanlı bir şekilde anlatması çok önemli ve güzel.Hikayenin daha gerçekçi olması gerekirdi ama... Ateş isteme durumu ile birçok insanın birbiriyle tanıştığını biliyoruz fakat İstanbulda anadoludan gelmiş saf biri de olsa, bir adamı direk kendi evine davet edecek hiç kimsenin olmadığını sanıyorum.

Son olarak baktım da bayağı severken dövmüşüm..Bu da benim tarzım. 🙂 Biraz daha ayrıntılara dikkat ve özenle sizden çok daha iyi filmler izleyebilirirz.Başarılar dilerim.

 
Gönderildi : 26/12/2007 6:04 am
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Şimdi filme kabaca bakarsak tek başına çekmiş olduğunu varsayarsak çıkarttığın film için öncelikle seni tebrik ederim.Zaten diğer yorumlarda da belirtilmiş ondan derinlemesine o konulara girmeyeceğim, gece çekimi her zaman zordur.Işıklandırılmış mekanlarda gece çekimi yapmak hiç olmazsa gece çekiminin zorluğunu indirger.

Çekimler daha iyi olabilirmiş, kurguda bikaç yerde ufak tefek hatalar var devamlılıktan kaynaklanan çekim hatalarından dolayı olabilir diye düşünüyorum ben.

Benim takıldığım tek nokta, bu kadar sürede işleyemeceğin bir konuyu sığ bir şekilde verebilmen.Yani her zaman benim kaygım maksimum 15 dakika içersinde konumu iyi anlatmaktır.Böyle bir filmi uzuna yayarsan o zaman klasik bir senaryodan çıkar (çünkü konusu çok basit ve yapılmış bir tür.) daha da süsleme olanağın olur (bknz. Uzak)

En çok rahatsız eden kısım oyuncuklar.Dialoglar doğaçlama yapılmış gibi durmakta.Alkolik tipi beğendim, ama geliştirilebilirdi film.Mesela ipsiz-sapsız,hayatı umursamayan bir adamın evindeki yastığın üzerindeki desen ayıcıklı, aslanlı gibi..Yani böyle ayrıntılar filmine estetik katıcaktır.

Her dakika bira içen bir insan ne kadar inandırıcı olmayacak ise dediğim ayrıntıda eğer böyle bir tip var olursa göze batıcak tek ayrıntıdır.

Dediğim gibi derinlemesine işleyebileceğin konuları daha doğrusu seyirciye güzel anlatabileceğin konuları seçmende fayda görüyorum.Veya seçmiş olduğun zor konuları daha dikkatli işlemen başarı getirecektir.

Ses, görüntü bunların hepsi bir bakıma halledilir, geliştirilir, gelişmiş insanlarla çalışarak kurtarılır.Dikkat etmen gereken bir sonraki filminde konu, dialoglar ve oyuncu yönetimi olmalıdır bence.

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 26/12/2007 12:18 pm
Paylaş: