@Fayrap'ın Yeditepe Üniversitesi sağlık kulübü için yazıp yönettiği "Dumansız Masal Sahası" isimli kısa filmimiz.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
Ellerinize sağlık.
Ancak, bir çok planda görüntüde hafif bir kayma ve titreme (tripod olmayışı varsa da kötü kullanılışı) göze çarpıyor.
Diğer taraftan cast oluşturulurken ufak tefek sorunlar çıkmış gibi; çünkü Cadı rolündeki kız, Pamuk Prenses'ten kat kat güzeldi 🙂
Senaryoda didaktik konsept ön planda olduğundan, film gülmekten yardırmıyor sadece gülümsetebiliyor.
Yine de bence bir çok kamu spotundan daha iyi olmuş.
Allah daha iyilerini de yapmayı nasip etsin.
Saygılarımla,
Deccal, gördüm seni sobe.
Daha önce de yorum yapmıştım ama burada da yazayım, evet cadı kız daha güzeldi gerçekten, onun dışında cadı diye teyze demeseydi iyiydi. Cadı deseydi tekrar. Bazı çekimler çok hoş hosuma gitti benim, kesintisiz bir konuşma var prensin yaptığı hatasız geldi bana, onun dışında hoş bir sahne daha vardı profesyonele yakın bir çekimdi hani su cucelerin arka arkaya cekismelerle konuştukları sahne çok güzel bir cekimdi. Güzel bir kamu spotu olmuş hocam sonuç olarak. Elinize sağlık 🙂 ha görüntüler de Temizdi gayet arada titremeler vardı ama aşırı rahatsız etmedi.
10 numara olmus, cok iyi yedirmissiniz mesaji pamuk prenses hikayesine. oyunculuklar da iyi. kamerada da en bas haric hicbir sorun yok kadrajlar muntazam. elinize saglik
İzlerken bir sigara yaktım 😀 Emeğinize sağlık.
İzlerken bir sigara yaktım 😀 Emeğinize sağlık.
Aynisini ben yazacaktim 😀
Netlik sıkıntılı beyler, biliyorsunuzdur zaten. Beğendim ama, tarz iyi. Fakat sanat yönetimi biraz problemli ama yapacak bir şey yok. Keşke biraz da "masalsı" bir ortam havası verebilseydiniz. Olacak zamanla...
Hikayeye güzel uyarlanmış bir kamu spotu olmuş, elinize, ekibinize sağlık. Fakat nedense yemyeşil bir ormanda, tahta bir kulübede çekilebilseymiş tadından yenmezmiş... 🙂 ama sizi de anlıyorum şartlar ve imkanlar... Tebrikler...
Bu arada masalsı ortam dedim, farkındayım bir abzürtlük yakalamaya çalışmışsınız ki yerinde bir çaba, sadece "masalsı-gündelik" arasında bir eşitlik olursa abzürt yapı daha iyi ortaya çıkar. Burada gündelik mesele daha ağır, masalsılık sadece giysilerde. Renklerle biraz oynanarak, ne bileyim belki ışıklandırmayla yapılabilirdi. Hikaye zaten fazlasıyla abzürt yapıyı veriyor. Yani ne bileyim Tim Burton, Terry Gilliam filmlerindeki o gerçekle iç içe geçmiş masalsılıktan bahsediyorum. Yani çok masalsı bir ortamda, ne bileyim dantel örtüsü ile bir televizyon ne bileyim bir geleneksel halı daha vurucu olur. Bu olanaksızlıktan kaynaklı olabilir, o zaman sıkıntı yok. Ama teorik olarak bir de böyle düşünün eğer zaten düşünmediyseniz.
Güzel, mizahi bir pamuk prenses uyarlaması olmuş. Masalsı görselliği keşke birazcık daha verebilseymişsiniz. Dekor, ortam ışıklandırması vs. zor konular elbette. İşin sonunda o kadar unsur bir araya getirilse bile yine de istenen sonuç alınamayabilirdi. Fantastik masalsı bir mizansen hazırlamak çok kolay bir şey değil. Belki müzikle biraz daha desteklenebilirdi. Ama olsun bu haliyle de gayet hoş bir çalışma olmuş. Pamuk prenses ve cadı teyze tiplerinin seçimi uygun. Mizah amacıyla sanırım, prens tiplemesi biraz efemine kaçmış. Özetle elinize sağlık. Beğendim ben.
Elinize sağlık. İlgi çekici bir yaklaşım olmuş ve geneli iyi.
Bence biraz daha hızlı bir montaj daha yerinde olurdu. İçeriğe kıyasla montaj ağır kalmış. Bazı kesmelerde atlama olmuş. DSLR kullandığınız için dinamik derinlik biraz sorunlu ve örneğin cadının arkasındaki pencere kızın yüzünün sağ tarafında ayrıntı kaybına yol açmış. Oraya birazcık reflektör iyi giderdi. Böylece diyaframı da biraz daha kısmak mümkün olurdu.
Cadının kapıdaki sahnesi, prensesin yataktan doğrulduğu sahen vb noktalarda odaklama desteği gerek.
Bir de çekim yaparken komposizyon dengesi açısından düşünülmesi gereken noktalar var. Örneğin yeşil dolabın tam önünde oturan cücenin takkesi yeşil değil sarı olmalıydı. Ayrıca oradaki ayna oyununu birazcık daha dikkatle ayarlayıp (kamerayı biraz daha sağa, odanın ortasına alıp) mükemmel bir plan elde edebilirdiniz. Benzeri Fritz Lang'ın M filminde vardır ve genelde ders örneği olarak kullanılır.
Tekrar tebrikler ve başarılar.
EK: Ha bir de o fontlar olmamış. Akış hızı ile okunurluğu uygun değil.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Çok değerli yorumlar var burada. Öncelikle ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ederiz.
@Fulgura hocam sadece odaklama desteğinden ne kast ettin onu anlayamadık.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
O sahnelerde oyuncunun hareketine karşın gerekli odaklama/netleme değişikliği yapılmamış. Yani çekim anında müdahale gerekirdi demek istedim.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Hocam emeğinize sağlık ben beğendim gayet hoş olmuş. Ufak tefek şeyler var ama onlarda çok göze batmıyor, işin içinde olmayanların dikkatini çekeceğini sanmıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.