Forum

Dikkat Girilmez (Ca...
 

Dikkat Girilmez (Caution No Entry)

45 Gönderi
28 Üyeler
0 Reactions
8,080 Görüntüleme
(@jet_teknisyen)
Gönderi: 29
 

Bu kadar etkileneceğimi hiç tahmin etmezdim iyiki izlemişim gerçekten BRAVO BRAVO BRAVO...
Benimde eleştiri olarak gözüme ilk çarpan ışık oldu ama arkadaşlar bununla ilgili eleştirileri yapmışlar zaten sağolsunlar...
Birde şu göğsüne çifttekme yiyen arkadaşın sağlığını merak etmiyo değilim umarım sağlığı hala yerindedir 🙂
linki sosyal sayfamda büyük bir gururla paylaştım...
devamını getirmeniz dileğiyle başarılar diliyorum... emeğinize sağlık...

Yönetmen olmayı aklınıza koyduğunuz anda zaten birer yönetmensinizdir. Kendi adınıza bir kart bastırın, altına yönetmen olduğunuzu yazın ve bütün arkadaşlarınıza dağıtın. Robert Rodriguez

 
Gönderildi : 28/10/2012 1:45 am
(@paradise)
Gönderi: 20
 

waaahoooww

film başlar karakter bi hangar benzeri yere girer,kapıyı açar,içeri girerken kapı sesinde bi atlama olur... Ve o anda düşündüğümüz '' aha yine başlıyoruz ''(sese hiç dikkat edilmeyen ve deli gibi görsele ağırlık verilen ama ne yazik ki o kadar uğraşılmasına rağmen teknik kaliteyi yere sokan kısa filmlerden bahsediyorum).Fakat 5-10 saniye sonra insanın düşüncesi bu kadar mı değişir,gerçekten güzel iş olmuş.Tabiki eksileri mutlaka olucaktır ama bence artıları o eksileri de götüren bi film ve sanırım önemli olan da bunu başarabilmek.

Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum,güzel olmuş

Açılın ! Ben doktorum.

 
Gönderildi : 28/10/2012 6:38 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

İpler çok belli oluyor diyen arkadaşlar zaten dövüşlerin yanında ip de kullanabildiklerini göstermek değilmidir bu videonun amacı ? ne fizik kuralından bahsediyosunuz

 
Gönderildi : 28/10/2012 7:04 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

bu tarz filmlerin yapılma amacı yetenek ve ürün tanıtmak olduğundan sorun olmuyor, ancak bir film içerisinde (gerçekçi bir film çekiliyorsa) sırıtacak sahnelerdir.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 28/10/2012 9:49 pm
 prot
(@prot)
Gönderi: 528
 

Bu başlıgın adını 3 adımda aksiyon nasıl çekilir olarak değiştirip yıllarca süren aksiyon dizilerinin yönetmenlerine kapak yapalım 🙂
Elinize saglık ciddi emek verilmiş güzel bir çalışma.Başarılarınızın devamını dilerim

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 28/10/2012 9:57 pm
(@eskici)
Gönderi: 98
 

İpler çok belli oluyor diyen arkadaşlar zaten dövüşlerin yanında ip de kullanabildiklerini göstermek değilmidir bu videonun amacı ? ne fizik kuralından bahsediyosunuz

çok ilginç bir yorum olmuş.Şimdi ben bi film çeker bi plandan diğer plana geçerken de kurguda sıçrama yaparsam bu benim kamerayı farklı açılardan kullanabilme yeteneğimi mi gösteriyor:).Kurguda maharet nasıl bir defada çekilmiş hissi yaratmaksa burada da ip kullanılmadı hissiyatını verebilmektir.

1.20 deki kartonların üzerine fırlatma sahnesinde adam bildiğin havada asılı kalıyor bu da fizik kuralına ters.kezzap bunu söylemek istemiş haklı da.Ama internetteki diğer tüm yerli aksiyon denemelerinin yanında bu başyapıt kalır, emeğinize sağlık.

 
Gönderildi : 28/10/2012 10:51 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Tabi çok iyi. Ama nasıl daha iyi olur onu sorguluyoruz. Amaç bu.

 
Gönderildi : 28/10/2012 10:55 pm
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Bu ekibi tanıyoruz forumdan, önceki işlerinizi katlamışsınız arkadaşlar gerçekten, bravo. En kral aksiyon filmlerinde bile adamlar iple çekiliyor, bence bu filmde gerçekçi değil diye takılmak olmaz. Mesela filmin en kötü tarafı ses bence ama ona da takılmak ayıp olur. Bu arkadaşların işi o değil netekim. Bence eleştirilecek tek tarafı dayak yiyenler. Daha iyi dayak yemeleri lazım beyler bu adamların 🙂 Atanlar güzel ama bazı sahnelerde yiyenler daha iyi oynamalı, en azından eliyle koluyla kendini savunma belirtisi göstermeli falan. Gerçi siz mutlaka benden on kere daha iyi analiz etmişsinizdir bu sahneleri ve filmleri ama bana sorsan öyle derim ben. Bazı sahnelerde sırıtıyor, onun haricinde övgüler övgüler falan 🙂

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 28/10/2012 11:49 pm
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

müthiş olmuş, elinize sağlık, umarım sakatlanan olmamıştır dedim bir ara 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 29/10/2012 12:14 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Gerçi şimdi matrix'ten baktım orada da var bu ipin belli olduğu sahneler.

https://www.youtube.com/watch?v=

Demek ki bu iş biraz böyle.

 
Gönderildi : 29/10/2012 2:39 am
 exx
(@exx)
Gönderi: 294
 

Bu forumda ya da başka bir yerde ne zaman "Türk Yapımı Aksiyon" yayınlansa, genelde üzülerek ya da utanarak izlerim. Yine öyle bir önyargı ile açtım; biraz yapanlar adına üzüleyim, utanayım diye.. Ama bu sefer yanılttı beni. Şaşırdım... Tebrikler...
utanacak ne var? adam en azından denemiştir ama olmamıştır, olmamış dersin şurası şöyle burası böyle dersin olur biter. siz bir öğretmen olarak öğrencilerinizin başarısızlıklarından da mı utanıyorsunuz? ona bakarsanız sizin filminizden de işin erbabı olanlar 'utanılacak' çoook sahneler bulabilirler.

 
Gönderildi : 29/10/2012 3:20 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Matrix'te ip belli olur, Hero'da da olur, Wuxailerde de olur. Filmin türüne göre ipi insanın gözüne gözüne de sokarsın, sorun olmaz.

Tamamen filmin metnine ve doğasına bakar. Burada çekilen tarz gerçekçi, ondan dolayı sırıtıyor dedik zaten. Yoksa ip kendini her yerde belli eder zaten.

Başta verecektim bu örnekleri, keşke verseymişim.

Dediğim gibi, bunlar üründen bağımsız. Ortada işin kalitesi belli, çok iyi. Çekilecek proje doğrultusunda gereken ayarlamalar çekilir, burada amaç yapılabilecekleri göstermek zaten.

Yıllardır aksiyon çekesim gelir hep, ynei bu arkadaşlarla çok çekesim geldi 🙂

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 29/10/2012 3:36 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

İpin belli olmaması için yapılması gerekenler balistik denen fizik konusunu bilmekten geçiyor. Bir adamın karnına tekme attığınızda o adam uçarsa aslında bir yay çizer, ağırlığı oranınca bir kavisle yere iner. İp olunca bu kavis olmuyor ve daha çok vincin hareketiyle ya da ray üzerinde kayan sistemle yapıldığı için vücudun uçuşu doğrusal oluyor. Bence bu işe bir yenilik getirmek gerekiyorsa bu işi kavisle yapabilen bir sistem tasarlamak olacaktır. Aslında patentini bile almak mümkün olabilir.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 29/10/2012 4:06 am
(@ukyo_tachibana)
Gönderi: 153
 

Kezzap'ın belirttiği gibi bu tip sahneler fiziksel olarak pek mümkün olmayan durumlar için estetik açıdan tercih edildiğinden bir anormallik çoğunlukla farkedilir ama zaten tarzı budur. Bu çalışma da bu kategoride oldukça başarılı. Matrix'te konu itibariyle fiziksel şartlar eğilip bükülmeye müsait olduğundan çok sırıtmıyor fakat özellikle bu akımın öncüsü çin kaynaklı aksiyon filmleri işin suyunu çıkarttılar. İzleyici gözüyle pek cezbeden yanını bulamıyorum ama ciddi bir alıcısı da var. Bu filmde iç mekandaki kullanım oha dedirtti güzeldi, dış mekandaki araç üzerinden ve çatıdan atlama sahnelerinde ise çine bağladık. Dediğim gibi bu türün de ciddi takipçileri var ve bu da başarılı bir örnek, abartıldığında ortaya çıkan kötü durum şahsi fikrimden ibaret, siz buna önyargı da diyebilirsiniz. Kesin ip var diye de bitireyim tam olsun.

 
Gönderildi : 29/10/2012 4:18 am
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Dövüşler oldukça akıcı, sıkılmadan izledim. Beni tek rahatsız eden nokta geniş açıların çok oluşu ve de bundan dolayı aksiyonun düşüşü.Yani o geniş açılarda ve az kesmelerde baya bi aksiyon kaçırıyoruz aslında biz diye düşünüyorum. İp konusuna gelince 🙂 Karavanı unutmuşlar gibi olmuş.. Sonuçta milyon dolarlık yapımlara da bakınca ip iptir görülüyor yani.Sırf bunu yapan bi ekip var ama ip belli oluyor.Ne kadarda silinse asıl sorun zaten ipin oyuncudan alıp götürdükleri, rolüne etkisi.. Tabi bu filmin sahipleri öyle bir iddada olduklarını düşünmüyorum.Tamamiyle dövüş sahneleri üzerine kurulmuş ve oldukça da başarılı.

Bir sonraki denemenizde bol kesmelere ve yakın planlara (1/2 1 2 harekette kesme gibi) da yer vermeyi düşünün derim, böylece ritm biraz daha yükselmiş olur.Elinize sağlık.

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 29/10/2012 7:46 am
Sayfa 2 / 3
Paylaş: