Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü Deneysel Film için "Sinemada alışılmışın dışında yenilikler deneyen film çeşidi " tanımını veriyor. Kantz ise Deneysel Sinemayı açıklarken özgün ve gelenekselden ayrı çalışmalar yapan kişileri kapsar demektedir.
Sabri Kaliç ise Deneysel Sinema adlı yapıtında her yenilik getirmiş film Deneysel filmdir diye açıklar. Deneysel Sinema hakkında tanımlar birebir yapılanı açıklamaya yeterli olmadığı gibi; bu çalışmaları da adlandırırken bir karışıklık söz konusudur. Kaliç Deneysel Sinemayı adlandırmak için; underground (yeraltı) sinema, Avant Garde (öncü) Sinema, Independent (Bağımsız) Sinema ve Expeirimental (Deneysel) Sinema gibi terimler kullanılmaktadır.
Deneysel film çekimlerinden örnekler
TONY CONRAD (Flicker / Kırpışma, 1966)
ANDY WARHOL (Sleep / Uyku, 1963)
LOUİS DELLUC (Fievre)
LOUİS BUNUEL (Un Chien Andolou /Endülüs Köpeği)
VİKİNG EGGELİNG (Diagrol Symphanien /Çapraz Senfoni)
Sabri Kaliç i yakından tanırım o da beni 😉 devamlı benim ekibimle çalışan bir insandır .kendisine selamlarımı iletiyorum hma 😉 kendisini arayıp birazda onunla mı tartışsam ne yapsam ya bana bakalım bu sözlerimi söyleyecek acaba 🙂 ama bak ne güzel demiş; '' Deneysel Sinema hakkında tanımlar birebir yapılanı açıklamaya yeterli olmadığı gibi; bu çalışmaları da adlandırırken bir karışıklık söz konusudur '' ve ''Sinemada alışılmışın dışında yenilikler deneyen film çeşidi '' diye off off oku kardeşim oku güzel insan oku forumdaşım oku!!! yalnızca mesajlarımı oku! Bende farklı bir şey denedim anlamadıysan anlamadın! ne uzatıyorsun baltalıyorsun. YALNIZCA OKU ! büyük harfle yazdım artık kusurabakma yani sende lütfen!
'' Ben bu filmde açıkcası boşluğa karşı ve bir takım imgelemeler ile insanların zihninde oluşan algı durumlarının farklılıklarını gözlemlemek istedim ve bir konu bile koymadım filmime burda konu izleyicilerin sanıları ve tamamen hayal dünyalarıdır. ben ise yorumları okuyarak tepkimeleri ve reaksiyonları görüyorum işte asıl amacım buydu. Senarist sizsiniz... Ben ise gözlemci... Yani buaradaki olay minimalizimden çok minimalizmim seyirci üzerindeki etkisi ki ileride yapmak istediğim bir projenin alt yapısını tamamen oluşturuyor... beni tanıyan arkadaşların bildiği üzerine İnşaat mühendisliği ile uğraşıyorum ve bugün eski çalıştığım inşaat ustalarından biri kendi yorumunu benimle paylaştı ve o insanın sanata karşı bakış açısını hayalgücünü gördüm ki ona karşı duyduğum saygı inanın çok daha arttı... Bir nevi hayal dünyası araştırma, gözlem ve değerlendirme filmi Deneysel bir deneme filmi ''
diye yazmıştım ve farklı birşey denemişim dimi ? etrafında kimsenin yapmadığı bir şeyi denemişim ve gözlem yapmışım dimi!!!!!!!!! o zaman senin yazdığın yazı tam beni anlatıyor !! 😉
Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü Deneysel Film için "Sinemada alışılmışın dışında yenilikler deneyen film çeşidi " tanımını veriyor. Kantz ise Deneysel Sinemayı açıklarken özgün ve gelenekselden ayrı çalışmalar yapan kişileri kapsar demektedir. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
artık baltalama amacı gütmeyin! Sevgili Özgür Bakarın Ev sahibi filminden bir replikle tüm baltalı ilahlara bir gönderme yapıyorum;
-sus bağırma özgür bağırma...? ya da bağır böyle daha çok tahrik oluyorum!!!! 😉
Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )
🙂