Forum

Dayat(ma) - kısa fi...

Dayat(ma) - kısa film 2011

48 Gönderi
19 Üyeler
0 Reactions
7,768 Görüntüleme
(@mecayonur)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Sanatsallığı geçtim ben artık yalnızca biraz düşünsellik arıyorum bazı arkadaşlarda 😉 🙂 emre sözüm sana değil kardeşim daha önce yapılan bazı yorumlara ( ki yorum değil tamamen wc yazısı ) 😉

Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )

Gönderildi : 18/05/2011 3:23 pm
(@emre_gss)

.delete.

Birazdan arkama döndüğümde orda olmayacağını biliyorum..Ama bilmeni istediğim bir şey var..Ben her döndüğümde orda olmanı diliyorum.. -emre

Gönderildi : 18/05/2011 3:24 pm
(@homeros)

barış sen ed_wood'u tanımıyorsun değilmi ? bunlardafilm.com'un gönüllüsü o...

Ben de zaten bir arkadaşın gönderdiği Ö.M. sonucu fark ettim. Diyordum BDF ne la diye. 1-2 kişi bahsetmişti zaten önceden şimdi tekrardan bir baktım, sitenin kurucusu birkaç yerde "Engin Behlül" olarak geçiyor.

bu sitenin kurucusu zat-ı muhterem olan "engin behlül" isimli "yönetmen"in ne kadar ironiktir ki "karşı hayat" isimli çok fecaat bir filmi vardır.

Forumda merak edip bir araştırma yaptım ve sanırsam forumdaki bazı arkadaşların bu kişiyle tanışıklıkları var. Doğru mudur bu? Forumdaki çoğu kişinin filmlerinin haksız yere, amatörce ve embesilce aşağılanmasının arkasında bu şahıs mı var?

Gönderildi : 18/05/2011 3:29 pm
 prot
(@prot)

...delete

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 18/05/2011 3:31 pm
(@homeros)

Öte yandan bu tür bir sitenin (Yani bunlardafilm.com) çoğu amatör, hobici veya acemi kişilerin heveslerini daha bu işin çok başındayken şuursuzca ve adeta embesilce aşağılamalarla kırmaları bu işe hangi taraftan bakılırsa bakılsın kişinin kendi iktidarsızlığını ego mastürbasyonu yaparak kapatması olarak görüyorum. Bu tür insanlar kendi eksikliklerine kafalarını o denli obsesifçe kafayı takmıştırlar ki bu eksiklikleri giderilemez görürler ve bu eksiklikleri gidermeye çalışmaktansa başkalarını da dalga geçerek, aşağılayarak eksik bırakmaya çalışırlar kendilerini eşit hissetsinler. Bir nevi narsisttirler. Yani kendilerine aşıktırlar ama bu aşkları yine özgüven eksikliğinden kaynaklıdır.

Gönderildi : 18/05/2011 3:38 pm
(@payitaht)

barış sen ed_wood'u tanımıyorsun değilmi ? bunlardafilm.com'un gönüllüsü o...

Ben de zaten bir arkadaşın gönderdiği Ö.M. sonucu fark ettim. Diyordum BDF ne la diye. 1-2 kişi bahsetmişti zaten önceden şimdi tekrardan bir baktım, sitenin kurucusu birkaç yerde "Engin Behlül" olarak geçiyor.

bu sitenin kurucusu zat-ı muhterem olan "engin behlül" isimli "yönetmen"in ne kadar ironiktir ki "karşı hayat" isimli çok fecaat bir filmi vardır.

Forumda merak edip bir araştırma yaptım ve sanırsam forumdaki bazı arkadaşların bu kişiyle tanışıklıkları var. Doğru mudur bu? Forumdaki çoğu kişinin filmlerinin haksız yere, amatörce ve embesilce aşağılanmasının arkasında bu şahıs mı var?

yine aynı muhabbetler. yok sayın kardeşim, bi ilişkisi yok.

Gönderildi : 18/05/2011 3:39 pm
(@homeros)

Yok ben zaten sadece soru olarak sordum, kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok. Benim asıl lafım bu sitenin gerçek sahibi, kurucusu, yürütücüsü kim veya kimler ise onlara. İlgisi yoksa ne güzel, çünkü bu türdeki insanların üzerinden kazanç sağlayan (Sadece parasal değil, ilgi, takdir vb. kazançlar) kişilerin aramızdan biri olacağı düşüncesini geçtim, aramızdan birileriyle alakası olması düşüncesi bile beni fazlasıyla rahatsız eder. Yoksa dediğim gibi kimseyi itham etmek gibi bir derdim yok, lütfen yanlış anlaşılmasın.

Gönderildi : 18/05/2011 4:11 pm
(@fsakar)

onur bence bukadar sanattan uzak bir yorumu, kaale alıp efor kaybetme.demekki senin kavrayabildigini o kavrayamamış oda onun kusuru olsun 🙂
Dönüp dolaşıp bu yoruma takıldım. Nasıl bir düşünce ki bu, yapılacak yorumlarda azami bir kültür seviyesi aranıyor. Olay kavrayabilmek mi? Veya daha açık bir tabirle, bu filmin gerçekten insanlara kavratabileceği bir şeyler var mı? Bana kalsa bir kişi gelip şuraya "çok güzel olmuş kardeş, etkilendim" dese, bu belki filmin sahibi için bir gurur olabilecekken nedir yani "beğenmedim kardeş" diyen birine bu tür bir yakıştırma. Yani evet, sinema üzerine bugüne kadar senaryonun nasıl yazılabileceğine dair tek bir kitap okudum, bu forumdaki filmlere yorum yaparken "bir izleyici olarak" yorum yaptığımı belirten biriyim, adı sinemacıların adlarından altın harflerle dökülen "usta" ların çoğunu izlemedim ama şunu çok iyi gözlemledim; bu ülkede sinema üzerine (özellikle birebir tanıdığım insanlar arasında) bilgi birikimi yapmış o kadar çok insan var, ama bir o kadar eser de yok.

Zaten dikkat ettiğim üzere, sinemaya heves duymuş ve kollarını sıvayarak başlamış, öğrenciler dahil çoğu insan, ilk filmlerinde bu hastalıklı düşüncenin ürünü olarak zor konulara, derin anlamlara, şizofrenik mevzulara başvuruyor. Ve doğal olarak da ortaya kötü ürünler çıkıyor. Anlamak ilginç gerçekten.

Gel gelelim filme. Öncelikle verdiğin emekler için ellerine sağlık. Ancak filmi beğenmediğimi söylemeliyim.

Daha doğrusu ben ortada bir imge göremedim. Karakter galiba sevgilisinden aldığı mektupları okuyarak üzülüyor. Ya da başka bir şey. Tam olarak çözemedim, kafamda bir şey beliremedi. Özellikle bana bir izleyici olarak oldukça itici gelen, hiç bir görselliğe sahip olmayan mekanlar, yönetmenin adının zoraki belirtilme çabası filmi daha itici kılıyor. Özellikle şemsiye gibi aslında şemsiyeden daha çok başka bir şeyi anlatmaya çalışan bir eşyanın neden kullanıldığını, neyi anlatmaya çalıştığını çözemedim.

Sonraki çalışmaların için başarılar.

Gönderildi : 18/05/2011 4:19 pm
 prot
(@prot)

onur bence bukadar sanattan uzak bir yorumu, kaale alıp efor kaybetme.demekki senin kavrayabildigini o kavrayamamış oda onun kusuru olsun 🙂
Dönüp dolaşıp bu yoruma takıldım. Nasıl bir düşünce ki bu, yapılacak yorumlarda azami bir kültür seviyesi aranıyor.

çok basit
bdf nin susuzluğuna ilaç gibi gelecek bir film.

imgeler ve minimalizm haa.
üzerine yağan imgelerin altında dolaşırken şemsiye de açmışsın. olmamış.

filmi beğenmedim. suya tirit.

derslerinize çalışın okulu savsaklamyın.
böyle bir uslubu bir eleştiri olarak görüyorsanız ve bu usluptan hadi ordan vs gibi saçma sapan bi yaklaşımı begenmedim ile eşdeger tutuyorsanız suan bu cümleyi yazmak için harcadıgım zamana yazık ozaman
derdim budur
Not:Onur başlıgının ufakta olsa polemiklerle mesgul edilmesine şuan vesile oldugum için özür dilerim bu saçmalık hakkında yazacagım son cümleydi affına sıgınaraktran özür dilerim..

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 18/05/2011 4:48 pm
 hma
(@hma)
Gönderi: 55

"deneysel" demişken ben burda neyin denendiğini merak ediyorum. sahi neyi denedin?

Gönderildi : 18/05/2011 5:24 pm
(@kezzap)
Admin

"deneysel" demişken ben burda neyin denendiğini merak ediyorum. sahi neyi denedin?
Ben bu filmde açıkcası boşluğa karşı ve bir takım imgelemeler ile insanların zihninde oluşan algı durumlarının farklılıklarını gözlemlemek istedim ve bir konu bile koymadım filmime burda konu izleyicilerin sanıları ve tamamen hayal dünyalarıdır. ben ise yorumları okuyarak tepkimeleri ve reaksiyonları görüyorum işte asıl amacım buydu. Senarist sizsiniz... Ben ise gözlemci... Yani buaradaki olay minimalizimden çok minimalizmim seyirci üzerindeki etkisi ki ileride yapmak istediğim bir projenin alt yapısını tamamen oluşturuyor... beni tanıyan arkadaşların bildiği üzerine İnşaat mühendisliği ile uğraşıyorum ve bugün eski çalıştığım inşaat ustalarından biri kendi yorumunu benimle paylaştı ve o insanın sanata karşı bakış açısını hayalgücünü gördüm ki ona karşı duyduğum saygı inanın çok daha arttı... Bir nevi hayal dünyası araştırma, gözlem ve değerlendirme filmi Deneysel bir deneme filmi

Demiş filmi yapan kişi...

Gönderildi : 18/05/2011 5:51 pm
(@mecayonur)
Başlığı açan

deneyselden ne anlıyorsun sen hma ? ya biraz mesajları okuyun ve düşünüp yorum yapın ya ne denediğimi açıkca diğer mesajlarımda belirttim okursan anlarsın bence. sahi anlayabilir misin ?

prot estfrllh tabiki kendini savunucaksın hiçte baltalamıyorsun mesajımı rahatsızlık duymuyorum hiç bir şekilde paşam meraktme 😉

Fsakar ; sende sevgiliden alınmış bazı mektuplar hissi uyanmış ne güzel işte yeni bir senaryo ve farklı bir düşünce yaratmış sende de. yapmak istediğim şey bu işte. Yaptığım film amacına her geçen dakika ulaşıyor herkeste farklı bir düşünce oluşmasını istemiştim ve oluştu. kendi amacıma ulaştım. Teşekkürler herkese 🙂 ( hma umarım bu yazımı okumuşsundur ve neyi denediğimi anlamışsındır. Artık neyi denedin gibi yazılar yazmazsanız sevinirim değerli forumdaşlarım çünkü cevabı önceki cümlelerde var. Okuyun yeter! )

Gönderildi : 18/05/2011 6:00 pm
(@mecayonur)
Başlığı açan

Kezzap çok teşekkürler 😉

Gönderildi : 18/05/2011 6:00 pm
 hma
(@hma)
Gönderi: 55

sahi anlayamam!

sanırım fazlasıyla deneysel!

Gönderildi : 18/05/2011 6:57 pm
(@mecayonur)
Başlığı açan

teşekküler signore 🙂

Gönderildi : 18/05/2011 7:05 pm
Sayfa 3 / 4
Paylaş: