bdf nin susuzluğuna ilaç gibi gelecek bir film.
imgeler ve minimalizm haa.
üzerine yağan imgelerin altında dolaşırken şemsiye de açmışsın. olmamış.
filmi beğenmedim. suya tirit.
derslerinize çalışın okulu savsaklamyın.
Bir filmi bir kişinin beğenmemesi o filmin kötü olduğu anlamına gelmez. "Beğeni" kişiseldir bir kere, sen kendi beğeninle genelin fikriymişçesine insanlara ve bu insanların yapıtlarına yargısız hükümlerde bulunamazsın. Bir film hakkında yapılacak en doğru yorum iyi veya kötüdür, işin içine kişisel beğeniler girerse zaten tartışılacak bir şey kalmaz, sen beğenmedim dersin, bir arkadaş beğendim der, başkası da beğenmez bu böyle sürüp gider. Kimse kimsenin beğenilerini tartışamaz. Önce bir filmin, bir sanat eserinin nasıl eleştirilebileceğini öğrenmek gerekir. O yüzden asıl sana "derslerinize çalışın okulu savsaklamayın".
Bir filmi bir kişinin beğenmemesi o filmin kötü olduğu anlamına gelmez. "Beğeni" kişiseldir bir kere, sen kendi beğeninle genelin fikriymişçesine insanlara ve bu insanların yapıtlarına yargısız hükümlerde bulunamazsın. Bir film hakkında yapılacak en doğru yorum iyi veya kötüdür, işin içine kişisel beğeniler girerse zaten tartışılacak bir şey kalmaz, sen beğenmedim dersin, bir arkadaş beğendim der, başkası da beğenmez bu böyle sürüp gider. Kimse kimsenin beğenilerini tartışamaz. Önce bir filmin, bir sanat eserinin nasıl eleştirilebileceğini öğrenmek gerekir. O yüzden asıl sana "derslerinize çalışın okulu savsaklamayın".
git yat.
Ahan da yeni trolümüz hayırlı ve uğurlu olsun arkadaşlar... Ve;
https://www.youtube.com/watch?v=
*Ali Ünal'a bu videoyu forumumuza kazandırdığı için ayrıca teşekkürler.
barış sen ed_wood'u tanımıyorsun değilmi ? bunlardafilm.com'un gönüllüsü o...
Sakin, kesip biçmeyelim ortalığı gereksiz yere.
Sakin, kesip biçmeyelim ortalığı gereksiz yere.
😉
yanlış anlamazsanız filmin hangi tarafını, neyini beğendiğinizi sorabilir miyim? trollük değil niyetim gerçekten anlamadım ben. 🙂 o yüzden bu tarz filmleri de sevemedim bi türlü.
Yorum yazan herkese tekrardan teşekkürler öncelikle. ed_wood; BDF işi için ortada bir iddaa üzerine dayatılmış bir film olması gerekir ki ben burada film yaptım şunu anlatıyorum bunu anlatmaya çalıştım demedim hatta filmde konu bile her insana göre değişiyor anlamca... ilk mesajımıda dikkatli okursan eğer kendimi denediğimi ve'' tamamen deneysel '' bir film yaptığımı söyledim ve sadece burada çok sevdiğim arkadaşlarımla paylaşmak istedim unutma ki iyi bir yemek yapabilmek için kıvamını tutturana kadar çok yemek heba etmek gerekicek... Gereksiz yorumlara bdf gibi laflara inan hiç gerek yok fiskos ve silah kullanmadığıma göre sorun yok 🙂 tute ilk mesajımı okursan tamamen seyircininde içersinde olduğu bir deneysel film yaptım ve olumlu ya da olumsuz yorumlarıda okuduğum zaman denememin sonuçlarını olumlu ve olumsuz görüyorum ve kesinlikle ama kesinlikle amacıma ulaştığımı düşünüyorum. Tekrardan herkese çok teşekkürediyorum.
Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )
yanlış anlamazsanız filmin hangi tarafını, neyini beğendiğinizi sorabilir miyim? trollük değil niyetim gerçekten anlamadım ben. 🙂 o yüzden bu tarz filmleri de sevemedim bi türlü.
Ya sorma işte 🙂 Tarz farkı. Bu tarzı beğenen var, beğenmeyen var. Beğenmiyorsan, kimsenin de gelip sana şu şu şu sebeple güzel demesi seni tatmin etmez. Benim de çok hazettiğim bir tarz değil, bildiğim de bir tarz değil. O nedenle yorum yapmaktan çekinirim. Çünkü yapılacak her eleştiri tarzın kendisine yapılmış bir eleştiri gibi gelir. Onur'a neden bu tarz bir film çektin demek gibi olur. Ha onu da diyebilirim de onu yeri burası değil bence.
Bizlerin genel olarak film değerlendirmede algılayamadığımız bir şey var. O da şu:
Filmler kendi tarzları içinde değerlendirilir.
Nuri Bilge, daha geçende benzer bir anlamda tartışıldığı için söylüyorum, kendi tarzı içinde değerlendirilmelidir.
O tarzla ilgili olarak, mesela, "offf planları çok durağan nesini beğeniyorsunuz" denirse bu Nuri Bilge Ceylan'a yapılmış bir eleştiri değil, onun geldiği, benimsediği biçime yapılmış bir eleştiri olur. (Tekrar söylüyorum, bu da yapılabilir.) Ama Nuri Bilge Ceylan'a eleştiri yapmak istiyorsan onun o tarz içinde eleştirisini yapman lazım. Mesela diyebilir ki bu biçimi beğenen biri, "bence Nuri Bilge'nin kesme sayısı fazla, duyguyu çok bölüyor, bence daha uzun planlar kullanmalı, şöyle 8 dakika tek plan izleyelim." Bu Nuri Bilge Ceylan'a, kendi tarzı içinde yapılmış bir eleştiridir.
Dolayısıyla Onur'a yapılacak eleştiri de benzer şekilde "nesini beğendiniz" biçiminde değil de, o tarzın içinden yapılırsa yapılmalı. Neden yaptın demiyorum, sadece mesajının çağrışımları üzerinden bir şeyler yazasım geldi.
Ha dediğim gibi başka bir yerde, onun böyle bir tarz benimsemiş olmasını eleştirebilirsin.
Ben Nuri için bunu yaparım misal. Eğildiği konularla biçimi arasında bir zıtlık olduğunu düşünürüm hep.
Keşke biraz daha Atıf Yılmaz tavrı yapışsaydı üzerine diye düşünürüm.
Ama tercihtir. Tercihten ötesine de o tercihin içinden yorum yapmak gerekir.
Ben de bu filmin tarzına pek hakim olmadığımdan yorum yapamıyorum açıkçası.
Kezzap sana katılıyorum böyle uzun bir yazıda açıkladığın için teşekkürederim. Ben bu filmde açıkcası boşluğa karşı ve bir takım imgelemeler ile insanların zihninde oluşan algı durumlarının farklılıklarını gözlemlemek istedim ve bir konu bile koymadım filmime burda konu izleyicilerin sanıları ve tamamen hayal dünyalarıdır. ben ise yorumları okuyarak tepkimeleri ve reaksiyonları görüyorum işte asıl amacım buydu. Senarist sizsiniz... Ben ise gözlemci... Yani buaradaki olay minimalizimden çok minimalizmim seyirci üzerindeki etkisi ki ileride yapmak istediğim bir projenin alt yapısını tamamen oluşturuyor... beni tanıyan arkadaşların bildiği üzerine İnşaat mühendisliği ile uğraşıyorum ve bugün eski çalıştığım inşaat ustalarından biri kendi yorumunu benimle paylaştı ve o insanın sanata karşı bakış açısını hayalgücünü gördüm ki ona karşı duyduğum saygı inanın çok daha arttı... Bir nevi hayal dünyası araştırma, gözlem ve değerlendirme filmi Deneysel bir deneme filmi 😉
Heh bak senle arkadaş arasındaki fark, arkadaşın beğenmiyorum diye başlayıp olmamış diyerek bitirmesiydi. Beğenmeyebilirsin filmi, film iyi de olmayabilir ama bunlar ayrı olgular. Ve beğenmedim deyip olmamış diye bitirirsen bir cümleyi (Veya kötü diyerek) sadece ve sadece kendini gülünç bir duruma düşürmüş olursun, o kadar. Öte yandan seninle de sen neden beğendin, neden beğenmedin üzerinden yine tartışamayız? Çünkü dediğim gibi beğeni tamamen öznel bir şey tartışılamaz. Bir adam 90 dk çekilmiş bokun bile filmini sevebilir, neden sevdin diyemezsin? Neden iyi buldunuz, bence kötü bir film diye değiştir sorunu, burada filmi iyi bulan arkadaşlar seninle tartışsın neden iyi bulduklarını...
tek kadraj sıkmaya bilirdi anlatılacak daha çok şey olsaydı.ama tamamen deneysel olduğu için tamamen iyimser yaklaşmak gerekir.
ben odaya ilk girdiğinde ve 3:30-3:35 arasında ki benzer hareketlerin ne amaçlı yapıldığını merak ettim.
eline sağlık çok az daha kısa olabilirdi sanki.
Birazdan arkama döndüğümde orda olmayacağını biliyorum..Ama bilmeni istediğim bir şey var..Ben her döndüğümde orda olmanı diliyorum.. -emre
Sevgili emre yorumun için teşekkürderim. olayın farkında olman ( tamamen deneysel olduğunu görmen) beni çok mutlu etti. Hareketlere gelince senin hayal dünyan için ne hissettiriyorsa ( ya da hissettirmiyorsa ) onu yapmak istedim. Yani bir amacı yok sadece merak uyandırıcı ki bunuda başarmışım 🙂
onur bence bukadar sanattan uzak bir yorumu, kaale alıp efor kaybetme.demekki senin kavrayabildigini o kavrayamamış oda onun kusuru olsun 🙂
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;