Forum

Çöpten Hikayeler Kı...
 

Çöpten Hikayeler Kısa Film

41 Yazılar
13 Üyeler
0 Likes
8,530 Görüntüleme
(@desert333)
Gönderiler: 698
 

Olayın sıcaklığıyla biraz sivri bir dille cevap vermiş olabilirim. Bu forumun eski üyelerindenim kişisel düşüncelerimi en nihayetinde yazma hakkına sahibim. Ben hedeflerime, sinema yapmaya, filmler çekmeye devam edeceğim. Senaryomun ideolojik yada siyasi bir yöne çekilmesinden dolayı fazlasıyla rahatsız oldum tepkim bu yüzdendi. Teknik yönden yapılan tüm eleştiriler kabulümdür. Muhakkak hatalar mevcuttur. Ama ben kendimce iyi bir kısa filme imzamı koyduğumu düşünüyorum. Revize edeceğim yerler olacak kurguda o şekilde festivallerde dolanacak kabul görür görmez orasını çok bilemem hedeflediklerimi yaptım eksik yada fazla. Her neyse aşırı kızgınlık ile yorum yapmak durumunda kaldım. Hepimiz sinema ile ilgili benzer hedefler idealler taşıyoruz birbirimize karşı yapıcı teşvik edici yorumlar yapabilmemiz dileğiyle.

Olayın sıcaklığı hazır geçmişken sadece Selçuk abiyle değilde forumla paylassaniz bizde üretilmiş bir eserden mahrum kalmamış olsak?

 
Gönderildi : 16/10/2017 11:51 pm
(@emre_)
Gönderiler: 73
 

İki gündür foruma bakamıyorum. Bu süre zarfında yazmış olduğum bir yorum yüzünden forumda bilmeden bir gerginliğe sebep olmuşum. Bu nedenle herkesten özür diliyorum.

Konuyla ilgili olarak düzeltmek istediğim bazı şeyler var. Önce üç paragraflık bir yazı yazmıştım, detaylı açıklama gereği duyuyorum.

İlk paragrafta Ali karakterinin çetin yalnızlığına dikkat çekmiş ve bu kadar da olmaz! demek istemiştim. Yani Türkiye şartlarında böylesi yalnızlık zor!

İkinci paragrafta ise filmde düşünülmemiş tamamlayıcı çekimlerin eksikliğinden kaynaklanabilecek bir dizi problemi olasılıklar dahilinde ifade etmeye çalıştım. Hatta bir jüri edasıyla ortaya birkaç ucu açık soru yönelttim. Düşündüm ki filmdeki senaryo çarpıklıklarını anlatmanın en iyi yolunun yeterince açıklayıcı olmayan(filmin senaryosu gibi) ucu açık bir paragraf yazmaktı.

Üçüncü paragrafta ise bütün eleştirilerimi bir kenara bırakarak senaryonun ne denli önemli olduğuna dikkat çektim.

Bu forumda film endüstrisi üzerine ufkumu açan yazılar okuyorum. Bende bir deneme yapmak istedim ve filme farklı bir bakış açısı getireyim dedim ama anlaşılan o ki elime yüzüme bulaştırdım. Bana göre filmler basit bir anlatıma sahip olmalıdır. Anlattığınız konuya/türe göre değişir ama yinede senaryo girift olmamalıdır.

Desperado28 eğer seni rencide ettiysem veya kırıcı olduysam ayrıca özür dilerim. Ancak yine de teessüf ederim. Niye böyle düşündün/yazdın? demek yerine aşırı tepki göstermişsin. Buna gerek yoktu çünkü seni yada filmini hedef göstermemiştim. Yazdığım son paragraf aslında herşeyi özetliyor. Ama belli ki ikinci paragrafta takılıp kalmışsın, üçüncü paragrafta ne yazdığımı okumamışsın bile. Birde kızgınlıkla filmini kaldırmışsın. Rica ediyorum lütfen filmini geri koy. Onca emeğin çalışmanın sonunda ortaya bir eser çıkmış. Eser sahibi olarak bence her türlü eleştiriye açık olmalı ve eleştirileri göğüsleyebilmelisin. Ayrıca benim herhangi bir çekilmiş filmim yok. Bu konuda zaten çok üzgünüm. Ama güzel senaryolarım var. Bir gün bir tane cekebilirsem bende bu forumdan eleştirilere açacağım eserimi.

Forum yönetiminden de kendilerini zor durumda bıraktıysam sizede ayrıca özür dilerim. Bazen yazdıklarımı tartmadan paylaşabiliyorum. Daha dikkatli olmaya çalışacağım.

[?]Zihninde dolaşan sorulara cevap arıyorsan:
http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=3&p=185301#p185301

 
Gönderildi : 17/10/2017 3:41 am
(@emre_)
Gönderiler: 73
 

Ayrıca filmi öyle ucu açık bir finale bağlamışsınız ki üç ayrı anlam çıkıyor! Ya Ali karakteri bombacıydı ya olay Ali'nin üzerine yıkıldı yada üçüncü bir ihtimal daha var ki oda herkesin malumu olan. Yani senaryoda işlendiği gibi olan.

Üçüncü ihtimal, yani ali o saldırıda orada bulunan sıradan vatandaş. Biraz daha açık işlenebilirdi tabi.
Diğer iki ihtimal üzerine konuşmanın anlamı yok diye düşünüyorum.

Bende böyle düşünüyorum. Anlayışınız için teşekkürler.

[?]Zihninde dolaşan sorulara cevap arıyorsan:
http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=3&p=185301#p185301

 
Gönderildi : 17/10/2017 3:48 am
(@emre_)
Gönderiler: 73
 

İnsan yazdığına yazacağına pişman oluyor. @Emre_ 'ye kızmışsınız, haklısınız haksızsınız ayrı konu ama sonra da herkesi aynı çuvala koyup sopayı basmışsınız. Başkalarının ne yapıp ne yapmadığı sizin filminizi daha güzel ya da daha kötü yapmıyor.

"Eleştiri bekliyorum" dedikten sonra söylenenleri kişisel saldırı kabul edip karşı saldrıya geçenleri hiç anlayamadım. Hayır, film özelinde bir karşılık gelse ona da eyvallah. Film işinde insanın düşündüğü şey karşı tarafa çok farklı şekilde de yansıyabiliyor. Herkesin gözü farklı görüyor. Zaten bir kişi hariç herkes kastettiğiniz şekilde anlamışken ve hataları yazmışken garipsedim. İnsanlar aynı şeyleri söylüyorsa demek ki orada bir sorun var, bakmak gerek.

Bu şekilde çıkışlar insanları "aman ne hali varsa görsün." tavrına itmekten başka ne işe yarar ki?

Aynen, gerçekten pişman oldum. Eleştirirken belki dozu kaçırdım ama saldırmak için yapmadım. Tanımam etmem. Sıradan bir gündü sıradan bir yorum. Tabi bana göre. Uzmanı olmadığım için görüntü, ses ve ışık gibi teknik konularda birşey yazmak istemedim bende senaryo üzerinden eleştiri getirmek istedim. Aman ne hali varsa görsün de demek istemiyorum çünkü bende hatalı olabilirim. Sonuçta vatandaşa 5 metreden şut çekmişim gibi birşey oldu.

[?]Zihninde dolaşan sorulara cevap arıyorsan:
http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=3&p=185301#p185301

 
Gönderildi : 17/10/2017 4:14 am
(@desperado28)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Filmi paylasmayacağim nedeni eleştirileri kaldiramadigimdan değil kişisel almış olduğum bir karar. Eseri festival süreçleri bittikten sonra yayınlayacağım. Ama ilk başta dediğim gibi merak edip izlemek isteyen olursa bana özelden mesaj atarlarsa link ve şifreyi verebilirim.

 
Gönderildi : 17/10/2017 2:28 pm
 Dnd
(@dnd)
Gönderiler: 0
 

Yaptığın yanlış ama kişisel kararına saygı duyuyorum.

Bir film izleyenlerin anladığı mesajı taşır, ben bu filmde böyle demek istemedim demek beyhude, film öyle anlaşılıyorsa onu demek istiyordur.

Eleştiriye karşı 3 yol var , ya filmini kimseye gostermiyeceksin, ya yayinlayip eleştirileri okuyup dinlemeyeceksin, ya da yapılan her türlü eleştiriyi sakince karsilayip neden böyle dusundurdu acaba diyeceksin .

Film bu hali ile festivallerde çok varlık gosteremiyecek diye düşünüyorum umarım yanilirim başarılar.

 
Gönderildi : 17/10/2017 3:54 pm
(@desperado28)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Yaptığın yanlış ama kişisel kararına saygı duyuyorum.

Bir film izleyenlerin anladığı mesajı taşır, ben bu filmde böyle demek istemedim demek beyhude, film öyle anlaşılıyorsa onu demek istiyordur.

Eleştiriye karşı 3 yol var , ya filmini kimseye gostermiyeceksin, ya yayinlayip eleştirileri okuyup dinlemeyeceksin, ya da yapılan her türlü eleştiriyi sakince karsilayip neden böyle dusundurdu acaba diyeceksin .

Film bu hali ile festivallerde çok varlık gosteremiyecek diye düşünüyorum umarım yanilirim başarılar.

Buda senin kişisel düşüncen saygı duyuyorum. Benim amacım festivallerde yarışmak, birinci olmak gibi bir iddaam hiç bir zaman olmadı sadece güzel konular işlemek güzel mesajlar vermek istiyorum ve yapmaya devam edeceğim . Eksik yada fazla bir önemi yok. Ben yaptığım emeğin karşılığını muhakakki alırım. Varlık gösterip göstermeyeceği yarıştığı filmler arasında değişiklik gösterir. Sonuç olarak ben bir film ürettim mazeret'te aramıyorum illaki beğenen de olacak beğenmeyenler de konuyu uzatmanın pek de bir anlamı yok sizlerden ricam konuyu fazla uzatmayalım. Bir önceki mesajımda söylediğim gibi bundan sonra film veya filmlerimle ilgili bir içerik paylaşmayacağımı söyledim Saygılar sevgiler.

 
Gönderildi : 17/10/2017 5:01 pm
(@halostendap)
Gönderiler: 4108
 

Desperado28 abi seni severim sayarım bilirsin ama bu tavrını sevmedim. öyle ki aşırı hassas insanlar üretmesin kardeşim noktasında yorum yapasım geliyor. aşırı hassasiyet ancak işin başındayken işe yarar iş bittikten sonra saldım çayıra mevlam kayıra anlayışı olmalı...
bundan sonraki çalışmalarında bu tavrına da dikkat etmeni umarım. uzatmayın demişsin uzatmayacaktım ama düşüncelerimi yazmadan da edemedim. düşüncelerimi yazdığım için şimdiden özür dilerim.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 17/10/2017 6:18 pm
(@desperado28)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Rica ediyorum sizlerden lütfen konu kapansın herkese selamlar

 
Gönderildi : 17/10/2017 6:55 pm
(@hcemince)
Gönderiler: 0
 

Videoyu kaldırdınız mı acaba, merakla bekliyordum.. 🙁

 
Gönderildi : 19/10/2017 2:27 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Filmin başlığını kilitliyorum.
Desperado28 bir uyarı aldı. Filmi buraya koyup daha sonradan geçerli sayılabilecek bir neden göstermeksizin filmi kaldırmanın olumsuz bir intiba yarattığını bugüne kadar gördük. Hatta bir arkadaşımız bu sebepten forumdan uzaklaştırılmıştı. Şu dakikadan sonra başlığı gereksiz sayılabilecek mesajlarla dolacağını öngördüğümden bunun da gerginliği tırmandıracağını düşündüğümden başlığı kapatmayı uygun gördüm. Ama bu kararımı eleştirmek isterseniz lütfen

http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=5307&start=100

başlığına yönelin. Kararı eleştirileriniz doğrultusunda yeniden düzenleriz.

 
Gönderildi : 19/10/2017 4:13 pm
Sayfa 3 / 3
Paylaş: