Forum

Controlled - Kısa F...

Controlled - Kısa Film (2011)

37 Gönderi
18 Üyeler
0 Reactions
7,354 Görüntüleme
(@oskay)
Gönderi: 30

Bana konu biraz eksik gibi geldi üstünde biraz daha düşünülse daha uzun ve güzel bir çalışma çıkabilirdi diye düşünüyorum 🙂 Gayet başarılı buldum başarılarının devamını diliyorum 🙂

Gönderildi : 11/04/2011 8:45 pm
(@ulaskoseoglu)
Gönderi: 0

Görüntüleri gerçekten iyi bir film oyunculuklarda hoş geldi bana bir tek senaryo ve dublaj yapmacık olmuş diyebilirim. Bir insan bu kadar doğaüstü korkunç olay yaşadıktan sonra niye yatıp tekrar sigara içsin onu da anlayamadım...

Gönderildi : 19/02/2013 9:46 pm
(@ilkersn)

replikler oyuncu seviyelerinin üstünde olmuş. Kamera kullanımı ve görüntüleri beğendim. tipler iyi olmuş. Düşüncede çok güzel elinize sağlık.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 20/02/2013 3:25 am
(@paciente)

Kendini izlettiriyor. Ben sevdim. Tebrikler...

Gönderildi : 27/02/2013 5:57 pm
(@kubilaykaratas)
Gönderi: 51

ben beğendim , Allah başarınızı daim etsin 🙂

Gönderildi : 04/03/2013 11:52 pm
(@mataman)
Gönderi: 57

Bende; kamera sallanması bir irdeleme yada imgeleme ifade etmiyor iç dünyamda... o yüzden belkide bu kadar düz mantık bakmış olabilirim bunu önceki mesajımdan da apaçık anlayabilirsiniz (zaten yazdığım yazıda mekanik yani sallanmayla ilgiliydi imgelmeden hiç sözetmemişim yani birşey çağrıştırmadığı için düz mantık yorum yapmışım 🙂 ) birde görüntü yönetmenliği bana daha çok ışıkla alakalı gibi geliyor yani farklı ışık yapabilmek ve istenilen ambiyansı yaratabilmek... açılımı zaten director of picture olan bir işin de; sesle ilgisi olacak değil yani 🙂 tabi bu anlatılanlar göreceli kavramlar tek birleştiğimiz nokta filmin iyi olduğu.demekki bizim yorumlar da cilası diyebiliriz bu işin 😉 yorumlarımız yapıcı eleştiriler olduğu sürece güzel işler çıkıcak eminim. başarılarının devamını diliyorum. umarım senin gibi işini yapan onlarca arkadaş çıkar içimizden...

Director of Picture değil, director of photography. (ya da cinemotographer. Kimisi bunları aynı alıyor, kimisi ayrı bir alan olarak. Ben de tam bilmiyorum. Hemen wiki'ye baktım genelde aynı olarak kullanılır diyor.)
Görütü yönetiminin içine, temel olarak, ışık, kadraj kurulumu, lens seçimi ve kamera hareketleri giriyor. Renk ne kadar işin içinde emin değilim ama color correction diye bir zamazingo olduğu için.

Mesajından hareketle hafızamı ve bilgilerimi tazeledim.

Evet, DP (director of photography) ve cinematographer aynı şeyler, zaten cinematographer = cinema photographer, doğru yazmışsınız.
Filmin kamerayla münasebeti gayet yerindeydi bana göre de. Sıkıntılı gelmesine ben de anlam veremedim. Karakterin ruh halini gayet iyi yansıtan bir kullanım olmuş.

Genel olarak yukarıdaki yoruma katılıyorum. Resmi (görüntü) beğendim ben, kameradaki sallantı (bana glidecam gibi geldi) iyi oturmuş, dutch angle yapıyor dönüşlerde, zaman zaman netliğin de kaybolmasıyla sense of confusion, kafa bulanıklığını iyi simgeliyor.. Şahsi görüşüm bu. Diyaloglardaki seslendirmeye de değinilmiş bence de oralarda uyumsuzluk var, önemli değil bir dahaki sefere daha iyi olacaktır zaten yapan arkadaş da ilk deneyimi olduğunu, bir daha burada ters giden şeyleri önceden düşüneceğini belirtmiş.

Gönderildi : 13/03/2013 2:25 pm
(@mataman)
Gönderi: 57

Çok pardon yanlışlıkla bir daha çıkmış.

Gönderildi : 13/03/2013 2:28 pm
Sayfa 3 / 3
Paylaş: