Film Çok kısıtlı imkanlarla çekildi.
Yönetmen&Yazan:Bülent Akçiçek
Tür:Dram
Süre:13:59
Tema:Başkaları için yaşama,başkaları için fedakalarlık yapma-Engellilerin iş bulamaması-Bilinmeyen Gerçekler,
Oyuncular
Serdar Pıçak
Ömer Pıçak
Nusret Dağ
Ferit Pıçak
Ferat Pıçak
İbrahim pıçak
Bülent Deme
Bülent kardeşim öncelikle tebrik ederim 14 dk lık bir kısa film çekmek gerçekten çok zordur baya emek ister bilirim o yüzden tebrik ederim. Bir kaç eleştirim olacak onları iyi yönde algılarsan sevinirim. İlk yorumu ben yazıcağım galiba biraz uzun yazarsam kusura bakma.
Öncelikle kurgu hataları var. O kadın ilk odaya girerken kameraya doğru yürüyor sonra duruyor orası fazlalık kalmış veya gözden kaçmış kesilmemiş olabilir. Bazı yerlerde hasta çocuğun kalkarken kafası kadrajdan çıkıyor üst çekime bence kafası daha kadrajdan çıkmadan geçmelisin. Ayriyeten frame aralarında boşluk kalmış siyaha düştü 1-2 kere.
Çekimlerin güzel ama bazı yerlerde kadrajlama hatası var bence birde bazı sahneler beyaz ışık bazı sahneler sarı kameranda beyaz ayarı varmıydı bilmiyorum ama ışık tonlarında farklılıklar olmuş. O çocuğun öldüğü sahnede bir vertigo denemesi yapmışın galiba bu kamera hareketini yapmak çok zordur ve ekipman en azından slider tarzı bir şey ister denemiş olman bile yeter ama bence senin filmine uymamış.
Bir de tamam sıkmıcam bu son eleştirim olcak müzikler. Çok fazla muzik koymuşun dizi film gibi olmuş bence hiç müzik koymasanda bu film olurdu ben bu tarz müziklere karşıyım aslında kısa filmlerde bana zorlama gibi geliyor yani zaten senaryonda dram var bunu çekimlerdede vermişin birde bu tarz duygusal bir müzik ekleyince sürekli biraz orda o duyguyu zorla vermeye çalışıyormuşçasına geliyor bu haberlerdeki dram müzikleri gibi öyle örnek vereyim. Birde müzikler o kadar yüksek ki bazı yerlerde konuşulanları bile duyamadım.
Son 2 şey daha söylücem bir amors çekmişin iş görüşme sahnesini ama amorsta adamın sadece kulağı falan gözüküyor bence ya adamın en az kafasını göster veya hiç amors koyma bir de son eleştirim sondaki creditslere öyle bir kaydırmalı boxlı effectler koyma resim koyuyorsan roll yap düz aksın bence.
Umarım bu eleştirilerimi yanlış anlamazsın ve filmi daha iyi yapmak için kullanırsın veya diğer yapcağın filmlerde bir öneri olarak aklında kalır. Şimdiden başarılar ve tebrikler
önecilikle sağolun bana yazdığınız eleştirileri asla yanlış anlamam bunlar benim hatalarım sizler benim hatalarımı söylemeseniz ben hatalarımı görmeyecem..yazdığınız yorumu çok beğendim film eleştirini taktirm edilecek derecede söyledikleirnizi dikkate alacağım sağolun teşekkürler..
yiit1072 detaylı bir değerlendirme yapmış. Üzerine fazla şey söylemeye gerek yok.
Zamanla daha iyilerini de yapacağınıza eminim. Tebrikler...