Forum

-------

14 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
4,008 Görüntüleme
(@hayaksi)
Gönderi: 30
Başlığı açan

Ben film için bir şey söylemiycem ama, sitenin bu hüsnü niyeti bu tip filmler için çok davetkâr olmuyor mu?

Gönderildi : 29/05/2010 9:28 pm
(@guero)
Gönderi: 60

Bu filmde hevesi,isteği ve daha iyilerini yapabilecek potansieli görüyorum...Teknik bence o kadarda önemli değil cep telefonu kamerasıda kafidir önemli olan sanat ve anlatılan iş daha iyileri için tebrik ederim arkadaşım...

Gönderildi : 29/05/2010 9:36 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

Ben film için bir şey söylemiycem ama, sitenin bu hüsnü niyeti bu tip filmler için çok davetkâr olmuyor mu?

Evet öyle oluyor olabilir. Ama zaten amaç da bu.

Gönderildi : 29/05/2010 9:55 pm
(@kezzap)
Admin

KEzzAp filmi izledin mi ?

İzledim.
Ses sorunundan bahsetmeye gerek yok sanırım.
Çok belli. Ama sesten de öte çok vahim sorunlar var.

Benzer bir sürü film gelip gitti bu foruma.
Liseli / ortaokullu gençler mafyacılık, vatan kurtarıcılığı yapıyorlar.
Sizinki biraz daha garip üzerilerinde okul üniformasıyla yapıyorlar.
Neden en azından kıyafetler farklı değil?

Hayatında kaç kere mafya içinde yer aldın diye bir soru sormak istiyorum.
Bilmediğin, ilişkilerin nasıl olduğundan haberdar olmadığın bir yapının filmini niye yapıyorsun?
Çok yüzeysel, basit, televizyondan ya da oradan buradan gördüklerine özenerek yaptığın bir şey olduğu çok belli.
Neden daha kendi sorunlarını anlatmayı denemiyorsun?

Teknik kısma gelince de şunu tavsiye edebilirim.
Atıyorum, Kurtlar Vadisi'ne çok hayransın diyelim.
Aç Kurtlar Vadisi'ni, bak bakalım bir sahneyi nasıl çekiyorlar, kamerayı nereye koyuyorlar, sahneleri birbirlerine nasıl bağlıyorlar.
Senin filminde bu konularda teknik olarak çok eskik var.

Neticede nacizane önerim:

1) Senin hayatının içinde olan konular seç.
2) Teknik olarak beğendiğin filmlerin tekniklerini iyi anlamaya çalış.

Bunları yapmazsan, iyi niyetli yaklaşmayan bir sürü insana alay konusu olursun.
Kalbin kırılır sonra.

Gönderildi : 29/05/2010 10:12 pm
 Hepa
(@hepa)

Mesela benim gibi insanların alay konusu olursun;
albay? teymen? lise öğrencisi? ergenekon? balyoz operasyonu?
noluyo yaaa? rüzgar sesi (hoffuşş hoffuşş) ? Spor ayakkabılı albay?
amerikan köpeği? kurtlar vadisi müzikleri? plastik tabancalar?
çantayı havada salto attırarak bombadan ustaca kurtulma?
boşuna uğraşmışsınız gençler...

Editlemeden geçemeyeceğim; hükümet? vatan kurtarıcılığı? alkış? kurtlar vadisi? polat yalamdar? diziler? özentilik? ahh ah?

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 29/05/2010 10:24 pm
(@kezzap)
Admin

Hayatında kaç kere mafya içinde yer aldın diye bir soru sormak istiyorum. demişssin Güldürme Beni bu tür filmleri yapmak için mafya içinde mi yer almak gerekiyor ...

Ben ve ekibim bir emek vermişiz buna İyi-Kötü eleştiri yapabilirsin.Ama alay asla edemezsin !

Evet mafya içinde araştırma yapman, en azından almış insanlarla görüşmen, işleyişinin nasıl olduğunu bilmen gerekiyor.
Mario Puzo "Baba" romanını yazmadan önce neler yapmış neler yaşamış bir araştır bence.
Yoksa çok basit kalır. Kurtlar Vadisi'nde o yüzden "Soner Yalçın" hala danışman.

Dediğimi yanlış okumuşsun. Ben alay etmiyorum, alay edene de karşıyım.
Dikkat etmezsen, iyi niyetli olmayan insanlar alay eder diyorum.

Gönderildi : 29/05/2010 10:27 pm
(@ercane)

İşte bu sebepten her filme yorum yapmamak lazım. Zamana bırakmak lazım. Az çok önceden kestirilebilir karşı tarafın tavrı.

Gönderildi : 29/05/2010 10:41 pm
(@kaanyilmaz)
Gönderi: 37

Pek fazla bilgiliyim, şunu şöyle yap bunu böyle yap diyemem.
1.si film aceleye geldiği için okul üniforması ile oldu.

Bu asla kıyafetler için söylenebilecek geçerli sebeplerden birisi değil malesef.

Siyaset yapmayalım demişsin ancak film baştan sonra siyaset zaten.
Bir kısa film yarışmasında, siyasi bir konuyu bu kadar ağır ve belirgin işleyen bir filmin de başarılı olacağını sanmıyorum.

KezzaP' ın da belirttiği gibi ses sorunu ortada çoğu replikleri anlamadım.

Okul üniforması içerisinde ki gençlerin mafya,derin devlet işleri içerisinde olduğunu bir düşünsene ?
Birbirlerine " albay yaaaaeee " diye hitap ettiklerini ?
Ya da hep televizyonlarda, filmlerde görülüp esinlenilmiş gibi duran : Gizemli mekanlarda yol kenarları, yeşillik içinde bir grup gencin okul üniformalarıyla albay yaeee diye hitap ettiklerini düşün ?

Birde gerçekten albay, teğmenlermişcesine.

Bir parkta olaylar kopuyor, silahlar patlıyor, atlanıp zıplanıyor hiç birşey olmamışcasına ne bir insan ne bir polis var ortalarda.( Evet, Türk televizyonlarında da böyle. )

Kurtlar Vadisi müzikleri desek, komik durmuş.
Slow Motionda yürüyen bir adam var ve normal biriymiş ( albay felan değilmiş ) gibi yürümesi dikkat çekmemesi lazımken o kadar tedirgin ve garip yürüyor ki komik duruyor.

Karşı taraf bomba var orda diyor, o kadar rahat ki teğmen " ameeğrikalılar bomba koyduklarını söylüyorlar " diye bağırıyor.
Oradan geçeceklerine o kadar eminler ki bombayı oraya koyuyorlar oysa ki ne garip yer.
Bombaya gelince bombayı kaldırıp atıyor ama geriye atıyor 😀

Bomba bi alev ve toz bulutu olup 10 saniye sürmeden yok oluyor -Zaten ben normalde Görsel Efekt ve 3D ile ilgileniyorum- demişsin.

Ve Albayla neden ayrıldıklarını anlayamadım, sesten sanırsam yada belirtilmemiş, bir bakıyorum bombalı saldırıya uğruyorlar ( çok normal bir olay ya ) koşarak o parka gidiyorlar, ne parkmış ama.
( Kusura bakma çoğu şey anlaşılmaz durumda ).

Sıkılan kurşunlar bizim kahramanlara yine gelmiyor, diğerlerine sesi yeterken.

Tekmeleme sesleri ve sahne senkronumu zaten accayip uyumsuz olmuş, sırıtıyor.
Son sahnede yine bombanın patladığı yere geliyoruz, bomba falan patlamamış kandırma bizi.
Bunlar en göze batanlarıydı.
Bunların hangisi gerçekci duruyor ?

Emeğine her ne kadar saygı duysam da, birşeyi belirtmek istiyorum.
Bunlar birer basamak ve bunlar ileride arkandan gelecektir.
Bir senaryo yazarken, bir film çekerken, ne kadar gerçekci çekebileceğini, neler çekebileceğini düşünüp yazmalısın.
Gerekirse o konuda yapabileceğin en detaylı araştırmayı yapmalısın.
(Bir yazar (hatırlayamıyorum) sefillik içinde yaşan birinin hikayesini yazarken, neler hissettiğini anlayabilmek adına bir çuvalın içinde bitlerle kalmışmış ( bu forumda da okumuş olabilirim )).
En güzel yaşadıklarını anlatabilirsin, yada yaşayanların ağzından dinlediklerini, okuduklarını.
Ne okul üniformalı bombacı olur, ne de spor ayakkabılı albay bir de ceketin altına.
Ne de bomba patlayan bir mekan hiç birşey olmamışcasına başka bir sahnede kullanılır.
Bunların hepsine dikkat edip, filmde bütünlüğü sağladığın zaman bence tam bir kısa film olacaktır.

Dipnot :Son sahnede bir ara " Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz !!!!!!!! " yazacak sandım. 😯
Dipnot2: Söylemeden geçemedim 😳

birisi karanlıkları yaksın ve kapatsın bütün ışıkları.

Gönderildi : 30/05/2010 12:35 am
(@gorkem)

Bu filmin de içerisinde olduğu bir kısa film alttürü çoktandır oluşmuş durumda bence. Ya da zaten vardı ama çok kez tekrarlanmış ve kalıplaşmış bir tartışma/sohbet konusu halinde değildi belki de, bilemiyorum. Ve bu alttüre ait filmleri yapan arkadaşlara söylenmesi ve tavsiye edilmesi gerekenleri sabitimsi bir başlıkta özetlemek, bir araya getirmek gerektiğini düşünüyorum. Sitemizdeki, az çok tecrübesi/birikimi olan üyeler hep bu konuda birşeyler söylemiştir zaten. Buyurun bu alttürün adını koyalım ve derlenmesi gereken tavsiye ve bilgileri uygun bir başlıkta özetleyelim arkadaşlar. Bu şekilde benzer yorum ve eleştirileri tekrarlamamız gerekmez, bu arkadaşlara bir link atarız, yorulmuş olmayız. Örneğin KEzzAP ya da beetlejuice bu iş için uygun kişilerdir. (The Dude ağır şeyler yazar, o yapmasın. 🙂 )

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 30/05/2010 3:47 am
(@kezzap)
Admin

İyi fikir Görkem.
Ben nacizane bir şeyler yazarım ama aşağı yukarı bu başlık altında yazdığım çerçevede olur.

Gönderildi : 30/05/2010 3:59 am
 Düd
(@dud)

(The Dude ağır şeyler yazar, o yapmasın. 🙂 )
Tanıtımında 7.İstanbul Erkek Lisesi için çekildi... (diğer altısı nerede acaba) yazan film için önyargılar daha 0.3. saniyede başladığından ilk yorumlar gelene kadar izlemiyorum zaten, izlemem de bu saatten sonra, sanki izlesem daha kötü olur zaten.

Mafya filmi olarak Onursuz Melekler yeterlidir, Türkiye'de artık bu konu üzerine film çekilmesine gerek yok, hatta dünyada da yok, insanlar neden hâlâ deniyorlar anlamıyorum.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 30/05/2010 4:06 am
 abap
(@abap)

hepatitb,hegel de yazsın onlarda iyi yazar.

hasta la victoria siempre

Gönderildi : 30/05/2010 4:25 am
(@guero)
Gönderi: 60

Anıl arkadaşımız benim gibi 3d ilgileniyor ve gerçekten hiç bir siyasi amacı yok...Anıl tıpkı bana ilk başladığım günlerdeki beni hatırlatıyor.Ama inanın zamanla gönül alçaklaşıyor ve daha iyi işler çıkıyor.Anıl sana tavsiyem bu yorumlardan ders alıp bir sonraki kısa filmin cevap niteliğinde olması...

Gönderildi : 30/05/2010 12:33 pm
 Hepa
(@hepa)

ben yazdım zaten:)

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 30/05/2010 6:53 pm
Paylaş: