https://www.youtube.com/watch?v=
Uzun metrajı olmayan bi filmin bi fragman gibi komedi şeklinde videousunu yaptım. Kurgu montaj çekim hepsi bana aittir. Amatör bir yapımdır. Hiçbir eğitimimim vs yoktur arkadaşlar nasıl olmuş sizin bir beğeninize sunuyorum..
Çekim : Nikon D3100
Bir kaç daha yapımım var öyle kendi çapımızda onlarıda buradan ulaşabilirsiniz.
Yorum ve eleştirilerinizi almak istiyorum. Saygılarımla..
çekimi renkleri kotarmaya çalışmışsınız ve bir nebze de olsa başarılı olmuşsunuz ama ah o ses yok mu ses.
diyaloglara girilirken sesi birden kesmeniz çok sırıtmış. kesmeniz gerekse de böyle zank diye değil, soft geçişler yapmanız gerek. diyalog sesleri çok kötü. makinenin kendi kaydı olduğu belli ve tek kanaldan, çok kötü geliyor. unutmayın ki sesteki sıkıntılar en güzel filmi bile izlenemez hale sokabilir. color correctionda epey bir uğraş vermişsiniz (siyah seviyesi çok fazla) ama mutlaka external recorder edinmeli ve kullanmayı öğrenmelisiniz, eğer izlenebilir bir yapım düşünüyorsanız. başarılar.
Bazı sahnelerde yukarı doğru kayan çizgiler görünüyor. Gözü rahatsız ediyor. Muhtemelen enstantane ayarından kaynaklanıyor. Florasan ışığın olduğu yerlerde olur genelde. 50 enstantane kullanmanızı öneririm.
Ses bir çok kısa filmde olduğu gibi sorunlu. D3100'de harici mikrofon şansınız yok ama zoom H1 ya da benzeri bir kayıt cihazı kullanarak ses sorununu biraz da olsa aşabilirsiniz.
Renkleri sevdim.
Konu sevmediğim bir tür ama asıl filmi görmeden konu hakkında yazmak yanlış olur.
Elinize sağlık. Devamının gelmesi dileğiyle...
adamları konuşturmadan görsel anlattığın sahneler daha iyiydi 🙂