Forum

'BEN'liğe Dair Hika...
 

'BEN'liğe Dair Hikayeler (Kısa Film)

12 Gönderi
10 Üyeler
0 Reactions
2,876 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

'BEN'liğe Dair Hikayeler (Kısa Film)

Oyuncular : Burak SERTKAYA , Erdem Uğur AKBIYIK
Senaryo : Burak SERTKAYA
Yönetmen : Murat KİZİROGLU

 
Gönderildi : 19/06/2015 6:41 am
(@desert333)
Gönderi: 698
 

Ses çok hoşuma gitti net temiz. BMPCC ile çekilmiş olmalı ama sanki youtubeye yüklenirken gözlüklü oyuncunun yüzündeyken özellikle kalite düşmüş gibi geldi bana. Onun dışında giriş merak uyandırıyor ben'liğe dair hikayeler her insanın ilgisini çekebileceği için galiba. Diyaloglar doğal geldi bana bir iki yerde gözlüksüz oyuncu teklesede genel ahengi bozmadı. Tebrikler devamı için kolay gelsin.

 
Gönderildi : 19/06/2015 11:15 am
(@vizyonsuzhayat)
Gönderi: 0
 

Sese değinecek olursak sesi kulaklıkla dinledim. Gözlüklü oyuncunun sesleri çok temizdi fakat diğer oyuncuya geçerken bariz bir dip ses var, bi noise var hissedilebilir şekilde. Renkler, dokular, planlar film genelinde çok hoştu. Baştaki jenerikle renk olarak çok fazla oynanmış sırıtan bir coolish var gibi. Filmin tonuna uygun mavi yerine biraz daha yeşilimsi soluk bir ton olsa daha güzel olabilirdi. Bir de fps olarak 24 kare çekmediniz galiba? Onun dışında diyaloglar çok hoştu. Oyunculuklar iyiydi. Devamı için kolay gelsin. Güzel iş, tebrikler.

When you have to shoot, shoot. Don't talk.

 
Gönderildi : 20/06/2015 6:06 am
(@alfred-hitch-chicken)
Gönderi: 0
 

abi seslerde bir sorun varmis gibi geldi bana yanlis mi duyuyorum ?

"Sinema tüm sanatların içinde bizim için en önemli olanıdır."
-Vladimir İlyiç LENİN

 
Gönderildi : 20/06/2015 6:44 am
(@fturac)
Gönderi: 0
 

Fazla mekan ve plan olmamasına karşın film beni boğmadı. Seste sıkıntı var gibi sezdim. Ufak bir dip ses vardı ara ara ve gözlüksüz arkadaşın sesi yer yer çok kısıtlı. Bu nedenle bulunduğum ortam gereği sesi bazen yükseltip bazen alçaltmak zorunda kaldım. Yine gözlüksüz arkadaş samimi gelse de ara ara mimikleri biraz abartı gibi geldi. Ama amatöre göre iki arkadaşın oyunculuğu da geçer not alır diye düşünüyorum. Gözlüksüz arkadaşın planlarında renkte ufak problemler sezdim. Belki de benim ekranımdan kaynaklıdır bilemiyorum. Daha sonra tekrar izleyip detaylı yorum yazarım. Genel olarak iyi bir işti. Filmin devamı olması beni mutlu etti. Özellikle "kısa hikayeler" tonunda olursa -ki öyle olacak gaşiba- çok iyi olur. Kullandığınız ekipmanları bizimle paylaşırsanız seviniriz. Ellerinize sağlık

Fikir, en büyük sermayedir.

 
Gönderildi : 21/06/2015 5:41 am
(@desert333)
Gönderi: 698
 

Bir bana mı sıkıntısız gelmiş ses deyip tekrar izledim filmi ve bu defa kulaklıkla baktım evet dip ses varmış.

 
Gönderildi : 21/06/2015 11:14 am
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

değerli yorumlarınız ve eleştirileriniz için çok teşekkür ederim arkdaşlar. haklısınız seste problem var...

KAMERA : BLACKMAGİC POCKET
LENSLER : CANON 50MM 1.8
OLYMPUS M.ZUİKO 12 MM 2.0

 
Gönderildi : 21/06/2015 8:40 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

Zekı Demirkubuz un yeraltı filmine benzettim. Orada kı felsefeyi ve yapmacılıgıda sevmemişdim buradakinide sevmedim. Kamera hep sabitti gerci ama yinede netlikler hep iyidi. Soylendiği gibi ozellikle gozluklu arkadaşın sesi cok net ve temizdi. Diğer arkadaş bazen ses olarak altta kaldıgı için montajda yukseltilmiş bu yüzden geçişlerde cok ufak sorun yaratıyordu. Felsefe yapan flimleri seviyorum ama ağzıyla yapanları değil. İyi çalışmalar arkadaşlar.

 
Gönderildi : 22/06/2015 1:46 am
(@secretdirector)
Gönderi: 32
 

Burak Sertkaya'nın doğallığını çok sevdim. Diğer arkadaş da iyiydi ama yer yer metnin kimi yerlerinin didaktikliğinden de kaynaklı bazı sorunlar yaşamış. Reji güzel, teknik kalite iyi. Biraz çok konuşan bir film gerçekten, ama stildir, yönetmenin uslubudur. En azından yapılmış diğer örnekler gibi felsefi lafları patur kütür hızlı hızlı söyletmemiş. Seyircinin algılamasına zaman tanımış. Yine de bazı cümleleri üzerine düşünmeden gerçek derinliğini anlayabilmemiz film süresinde mümkün değil. E bu da filmi tekrar izlenebilir yapıyor aslında.)
Kurguda bazı problemler var, ama çok küçük şeyler bunlar. Mesela diyalog sırasındaki bazı cut'lar haddinden çok kısa kalmış. Genel ahenke uymamış.
Bazen ikinci mikrofondan gelen sesler, diğer oyuncunun teklisi üzerine düştüğünde, diyaloğun alışılmış ses seviyelerinin altında kalmış. Yine dip ses bazı yerlerde diyaloğa olabileceğinden daha çok basmış. Ama bunları zaten farketmişsinizdir de, yapacak çok şey yoktur.
Güzel film, şimdi diğerini izleyeceğim.

 
Gönderildi : 22/06/2015 4:43 am
(@burki6634)
Gönderi: 45
 

Ellerinize sağlık ,başarılı bir çalışma. Tek mekanda geçip te hiç sıkılmadan izlediğim kısalardan bir tanesi.

After Effects , Fl studio , "∞Short Films∞"
www.youtube.com/burkibb

 
Gönderildi : 28/06/2015 4:41 pm
(@akman)
Gönderi: 38
 

Senaryoyu yazan arkadaşı tebrik ediyorum. Hem güzel yazmış, hemde güzel oynamış.

 
Gönderildi : 25/07/2015 12:57 am
(@recep-fakiroglu)
Gönderi: 7
 

dogru kadrajlama iyi resimler. ses, diğer arkadaşlarında dediği gibi bende seste biraz hata buldum. ama ondan öte tonlamalarda biraz sorun varmı. kreşendo fazla idi. cast seçimi başarılı. ışıklar güzel peki her ışığın duygusu var mıdır ? tartışılır. kısa filmlerde genelde kullanılan ışıklar aynıdır. peki duygularda aynı mıdır ? değildir. o zaman şu ışığıda değişelim ve duyguları anlatsın ışıklar. sevdiğim bir anlatım biçmi. karanlık bir ortam hafif sogutma ışıklar.. genel olarak özetlemek gerekirse başarılı bir projenin üstesinden gelmişsiniz arkadaşlar tebrikler..

bir sonraki proje bir önceki projenin üstüdür...

www.facebook.com/tiyatro.recep
instagram.com/recepfakiroglu
[email protected]

 
Gönderildi : 28/07/2015 2:42 am
Paylaş: