Forum

başlık silinmiştir.
 

başlık silinmiştir.

59 Gönderi
26 Üyeler
0 Reactions
9,501 Görüntüleme
(@erdemgenc)
Gönderi: 75
 

ilgiyle sonuna kadar izledim ve beğendim. Tebrik ediyorum. Özellikle girişteki kızı ortaladığın kadraj çok iyi bence. Onu ön plandan göstermeyip flu da bırakman sahneyi daha da etkileyici kılmış. Sadece konuşan kişiye netliği alırken her defasında geç kalmışsın. Bunu her seferinde yaptığın için özellikle yapılmış gibi duruyor 🙂 Tebrik ediyorum. İyi bir film.

Official http://www.gencerdem.com
Vimeo http://www.vimeo.com/gencerdem
Twitterhttp://twitter.com/black232
Deviantarthttp://black232.deviantart.com

 
Gönderildi : 17/05/2010 2:38 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Yaşın ve imkânların için iyi bir iş çıkartmışsın. Yılmadan devam edersen ileride çok çok güzel işler çıkarabileceksin sanırım. Bir de "desteksizlik bizi şaşırttı/üzdü" demişsin, daha dur sen demek istiyorum.. Neler neler gelecek başına. Ama asla yılmak yok. Yola devam :).

Gördüğüm sorunlara değiniyorum ama bunları "ne biçim iş yaptın arkadaşım" mantığıyla değil de "bir dahaki projende bunları da göz önünde bulundur, çok çok daha iyi bir iş çıkacaktır" mantığıyla diyorum.

Öncelikle alttaki yazı olmasa filmin ne anlattığını anlamak pek mümkün değil zira filmin de kafası karışık. Toplumsal ön yargılar mı, çocuğun yaşadığı çaresizlik ve suskunluk mu, ki olayın yaşandığı sırada hocasına bu kadar çıkışan bir öğrencinin kurul karşısında susup durması büyük mantıksızlık. Konu uzar gider.

Netlik konusunda ise diyaframı kısarak herkesin net olmasını sağlayabilirdin sanki diye düşündüm ama tabii ışık koşullarına bağlı, adaptörle de çekmişsin, hatta sondan önceki planda motor durmuş vs. ama bunlar daha iyi olanaklarda olmayacak şeyler, o nedenle ben de üzerinde durmuyorum.

Yalnız eğik kadrajlar biraz sorun. Aceleyle çekilmiş olsa bile eğik kadraj halledilebilirdi sanki.

Bir de şahsi bir tercihimi söyliyeyim, ben olsam geriye dönüş yerine odadan çıktıktan sonra bir diyalog kurardım. Olayı göstermemek filmi kat be kat güzelleştirirdi diye düşünüyorum. Bir de kim cilve olsun diye "belini kapatayım mı canım" der, onu hiç bilemedim. Tabii dediğim gibi bu kişisel bir tercih.

Bir de tekrardan bıktım ama, exposure lock arkadaşlar, diyafram kilidi yani (shutter da olabilir kameraya göre). Geriye dönüşlerde camlar kadraja girince ekran kararıyor açılıyor vs., bu değerleri kilitlemeyi unutmayın. Çok dikkat dağıtıyor.

Çok güzel işler yapacaksın, bana öyle geliyor. Tüm sorunlarına rağmen hoş bir film olmuş. Tebrikler.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 17/05/2010 3:24 pm
(@fsakar)
Gönderi: 0
 

Çok güzel bende beğendim. Oyunculuklar kötü olur diye düşünüyordum, gayet güzeldi. Açılar ve geçişlerde güzeldi gerçekten. Teknik olarak pek anlamam ancak beğendim ve keyifle izledim diyebilirim.

Ancak hikayede bir takım soru işaretleri oluştu kafamda. Mesela çocuğun kızla beraber olması ne gibi dedikodulara sebebiyet verir, bunuda ufakda olsa bir sahnede belirtebilseydin daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 17/05/2010 4:22 pm
 buak
(@buak)
Gönderi: 59
Başlığı açan
 

.

 
Gönderildi : 20/05/2010 1:53 am
(@enjeksiyon)
Gönderi: 0
 

çocuk kurul karşısında sessizdi çünkü kurul karşısında, öyle bir disiplin - sertlik karşısında başka nasıl durabilirsin ki? senaryoyu yazarken kişisel tepkilerime göre yazdım yani önce oturup bi düşündüm, ben hocama karşı gelir miyim? -evet zaman zaman gelirim- / ben disiplin karşsında nasıl davranırım? şeklinde düşündüm. ikisinin de atmosferi çok farklıdır ve genelde disiplin kuruluna çıkmış tüm öğrenciler ne kadar asi olursa olsun kuzudur.

Birileri bana abartıyorsun diyecek muhakkak ama, ben çok fena bir yönetmenin yetiştiğini düşünüyorum!

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 20/05/2010 2:26 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Takibe aldım seni buak.. Haberin olsun :).

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 20/05/2010 2:48 am
 abap
(@abap)
Gönderi: 0
 

haldun taner, tomas fasülyeciyan'a "zaten teatro dediğin nedir ki, iki kalas bi heves" dedirtiyordu.
ben aslında kısa filmi de biraz buna benzetiyorum. Arkadaş bu konuda çok istekli ve hevesli birisi. Konu bana lise 3'ten tanıdık geldi benzer bir durum bir arkadaşımın başına gelmişti eheh =) .
çocuk kurul karşısında sessizdi çünkü kurul karşısında, öyle bir disiplin - sertlik karşısında başka nasıl durabilirsin ki?
demiş,
güzel de demiş. örnek verecek olursak, cristophe barratier'in Les Choristes ( koro ) filmi vardır bilirsiniz, orada sürekli sorun çıkaran çocukların, müdür karşısında nasıl da kuzu olduğunu görmüştük :).
Bu açıdan baktığımızda gözlem yeteneği de oldukça iyi arkadaşın,
ufak eleştirilere gelirsek, (özellikle beğenen arkadaşlara)
fekat kameranın yüksekliği ve konuya olan uzaklığına bakacak olursak, nedense kompozisyonda bir sıkıntı mı var ne ? Bize diyaloglar yerine daha çok görüntü ile ön plana gelmesi gerekmez mi ? Örneğin, kafası diğer tarafa dönük bir adamın konuşurken ensesini görmek iyi midir ?
Yer yer sessiz bir kişi, durağan haldeki biri, konuşan insana göre daha güçlü bir ifade barındırabilir, ama tam tersi de olabilir, gözükmeyen insanın konuşması (oratadaki erkek hoca) acaba bu gibi sıkıntılar yok muydu a dostlar ?
Tema olarak da rica edeceğim beğenen arkadaşlar neler anlamışlar?
Örneğin, Romeo ve Juliet'in teması "büyük aşk ölüme bile meydan okur" gibi (turgut özakman'a selam ederim ) . nedir acaba?
Burada sizin beğendiğiniz şey, aynen gerçek bir olayı, bize aktarması (galiba).
Senaryoda iki ana yönelim olur. Karakterlerden veya hikayelerden yola çıkar.
Burada gördüğümüz üzere, hikayeden yola çıkıyor, zira biz karakterin değişimini, çatışmasını, hayatla hesaplaşmasını ve değişimini görmüyoruz, tamamen hikayeden yola çıkan bir kısa film.
Hikayeye yönelik kısafilmlerde aksiyon daha ön planda olmaz mı ?
Dramatik yapıya gelirsek, şimdi arkadaşı burada öpmek lazım, zira burada kişi, "olm bu kaçıncı lan" gibi laflarla ilginçleştiriliyor aslında, yani sıradan bir öğrenciden sıyrılıyor,
alsana çatışma :=) .
Anlatımın sıçramalı oluşu (epizotik deyu geçer heralde) yani o kısım da başarılı açıkcası, oraları sevdim

Fakat öyküde bir yerlerde kreşendo yok, yani nerede tavan yapıyor göremedim.
bu sahne, izleyicinin beklentisi, değişim noktası. Kişiler ön plandaysa baş kişinin değişimi veya olay ön planda ise olayın dönüm noktası. Öykü kişileri birşey öğrenmiyor ve bir değişime uğramıyorsa seyircide buruk bir tat kalıyor. (ben). ama diğer yandan da ucu açık (ceza aldı mı almadı mı bilemedik, ne oldu olay) filmlere çok iyi bir örnek.

Şimdi son kısım elelştirileri uçuk olabilir, zira bu ara üzerine eğildiğim konular olmasından ötürü gözüme çarpmş olabilir ( yanlış da görmüş olabilirim, forumdaki üstadlar cevap verecektir zaten =) ). Ama dediğim gibi, hem lise de olcan hem de böyle bir işey çıkıcak, aferm demek az gelir eheh, çok başarılı tekrar dan söyelyeyim. üst kısımlar da , "her film de eleştirilcek bir nokta vardır" felsefesinin, kalvyemde güç bulmuş halidir =).

Yeni filmleri merakle bekliyoruz.

hasta la victoria siempre

 
Gönderildi : 21/05/2010 3:37 am
(@coyo-t)
Gönderi: 0
 

malasef yorumların hepsini okuyacak kadar vaktim yok, birkaç tanıdığım önem verdiğim kişinin yorumunu okudum haklılar, payi, dude ve kezzap'ın söylediklerine kulak as, lise 2 de yaptığın bu şeyi senin 2 yaşının katı godoman herifler yapamıyor onu bırak bizim öss ile giren sinema 4 lere versen yine yapamazlar 🙂 çok iyi iş çıkarmışın izmirdeysen destek vermek isterim diğer projelerinde...

 
Gönderildi : 22/05/2010 12:52 am
 buak
(@buak)
Gönderi: 59
Başlığı açan
 

@ coyo-t
destek olmanı isterdim ama maalesef istanbul'da yaşıyorum.
bunun dışında bir şey daha eklemeliyim, lise de sözel okuyorum ve daha liseye girer girmez ne okumak istediğimi biliyordum: sinema-tv. ailemin de desteği oluşmaya başladı ve artık kesin olarak sinema okuyacağım.

sadece derslerim çok iyi değil, teknik imkanları düşününce de, devlette de okumak istemiyorum. bilgi üniversitesi yüzde elli yada yüzde yüz burs için ne yapmam gerekli sadece o gereken puanı mı almam gerekli yoksa bi mülakat vb. var mı? bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? ya da başka herhangi bir önerisi olan? üniversite seçimimi iyi yapmalıyım, gerekirse bi kaç yıl oturup hiç yapabileceğimi düşünmediğimi yapıp deli gibi test çözmeliyim.

açıkçası, iyi bir yer de sinema okumak için oturup mat1-fen1 çözmek bana çok ama çok saçma geliyor.

 
Gönderildi : 22/05/2010 1:13 am
(@uguratilgan)
Gönderi: 0
 

Sinema-televizyon bölümü tamamen puanla alıyor , hiçbir mulakat yapmıyorlar. Burs içinde aynı şekilde yalnızca puanına bakıyorlar. Bende bu sene girdim , şuan ikinci sınavı bekliyorum. Başka merak ettiğin birşey varsa sorabilirsin özel mesajla baya bir araştırma yaptım bu konuda.

Başarılarının devamını dilerim.

 
Gönderildi : 22/05/2010 1:25 am
(@coyo-t)
Gönderi: 0
 

@uuratlgn
arkadaşım araştırmadan bilmeden kesin konuşma ve arkadaşı da yanlış yönlendirme... bu tavrınla bir gencin hayatını karartabilirsin...

@buak
devlet veya özel tartışması ayrıdır. bilgi için verbal_kint'ten destek alabilirsin orda yüksek yapıyor
notlarını bi kenara at, şu eski ismiyle öss olan sınavda barajı geç dokuz eylül'ün yetenek sınavlarına girebilirsin, yada yaşar üniversitesinin yetenek sınavına girip ilk 8e girersen %100 burs alabilirsin

burada açıklamasını yaptım
http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=753&start=30 " onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 22/05/2010 2:42 am
(@uguratilgan)
Gönderi: 0
 

Coyo-T ,

Kimseyi yanlış yönlendirdiğim falan yok. Resmi olarak sinema-televizyon olarak geçen bölümler bu sene gönderilen kitapçığa göre puanla alıyor. Seninde dediğin gibi o bölümün adı 'Film Tasarımı' diye geçiyor. Fakat burdaki arkadaşta bana sinema-televizyonu soruyor. Yazdığımıda tekrardan oku. Benim kastettiğim sinema-televizyon bölümü ve arkadaşın bahsettiği üniversite üzerineydi.

 
Gönderildi : 22/05/2010 4:55 am
(@coyo-t)
Gönderi: 0
 

öm'den devam edersen uuratlgn forumu kirletmemiş olacağız...

 
Gönderildi : 22/05/2010 3:06 pm
(@enjeksiyon)
Gönderi: 0
 

İllaki Sinema Tv bölümüne girmek zorunda değilsin ki. Senin de dediğin gibi sinema eğitimi almak için matematik fen çözmek gerçekten çok saçma. O zamanı çok daha etkin kullanabilirsin. Benim tavsiyem diğer üniversiteleri bilmiyorum ama Bilgi Üniversitesindeki VCD (Visual communication design) yani görsel iletişim tasarımı bölümü özel yetenekle öğrenci alıyor. Proje falan hazırlıyorsun. Yaptığın işlere bakıyorlar. Eğer şimdiden kendini bu konuda iyice ilerletir de adamların karşısına şahane işlerle çıkarsan, girme ihtimalin yüksek. Özel yetenekle bu tür de bölümlere yönelmeni tavsiye ediyorum. Hiç gerek yok öss matematik falan...

http://vcd.bilgi.edu.tr/2009/index.html " onclick="window.open(this.href);return false;

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 22/05/2010 5:37 pm
(@guero)
Gönderi: 60
 

İllaki Sinema Tv bölümüne girmek zorunda değilsin ki. Senin de dediğin gibi sinema eğitimi almak için matematik fen çözmek gerçekten çok saçma. O zamanı çok daha etkin kullanabilirsin. Benim tavsiyem diğer üniversiteleri bilmiyorum ama Bilgi Üniversitesindeki VCD (Visual communication design) yani görsel iletişim tasarımı bölümü özel yetenekle öğrenci alıyor. Proje falan hazırlıyorsun. Yaptığın işlere bakıyorlar. Eğer şimdiden kendini bu konuda iyice ilerletir de adamların karşısına şahane işlerle çıkarsan, girme ihtimalin yüksek. Özel yetenekle bu tür de bölümlere yönelmeni tavsiye ediyorum. Hiç gerek yok öss matematik falan...

http://vcd.bilgi.edu.tr/2009/index.html " onclick="window.open(this.href);return false;

Evet bende senin gibi lise 2'deyim ve bu bölümü düşünüyorum son 1 yıldır...

Filme gelirse film hakkında çoğu şey yazılmış.Öğretmenler gerçekten sinir bozucu çok iyi oynamışlar rollerini...

 
Gönderildi : 22/05/2010 5:46 pm
Sayfa 2 / 4
Paylaş: