http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150221950808112&oid=122120401194697&comments " onclick="window.open(this.href);return false;
Ayhan Günyıl - İspanyol Yağmuru Klibinin Yönetmenliğini
Sevgili arkadaşım Doğan KUMOVA, Görüntü Yönetmenliğini ve Uygulayıcı yapımcılığını ise benim ( Onur ALDOĞAN ) üstlendiğim klibimiz sonunda yayımlandı.
MA Production ve BSK Yapım
Kamera : Temmuz Ali SALMAN
Emeği geçen herkese teşekkürderim
Not: Kral tv de HD olarak izleyebilirsiniz. fakat biz henüz hd yi nete koyamadık arkadaşlar. ayrıca hiç bir color correction kullanılmamıştır klipte. Mor ışıklandırmayı ise özel ledler aracılığyla elde ettim..
teknik detaylar ;
canon 60D + 18-135mm lens + 50 mm lens + mattebox
neoslider 2.5 metre
2.5 metre projip
3 adet kırmızı kafa ışık
3 adet LED ışık
montaj final cut
iyi seyirler dilerim
Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )
Ama kızın gitmesiyle biten müziğe keşke kızın ilk göründüğü anda başlansaymış. CD'ye gerek kalmadan, böyle alışılmışın dışında ve tam oturaklı bir başlangıç-son olurdu.
Buna ek olarak da sokaklarda gezme vs olaylarına hiç girilmeden İspanyol tarzına da uygun olacak şekilde daha romantik birliktelik yaşasalardı. Çünkü oralarda çok klişe olmuş ve hele hele İspanyol müziğinde, fantazi-arbeks karışımı bir öyküyü diğer öykünün içine yerleştirme hiç olmamış.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
İdare eden, eli yüzü düzgünce bir çalışma olmuş bence.
Eksik bulduğum şeyleri yazayım:
Dış çekimler çok karanlık. Büyük olasılıkla vignette'ten öyle olmuş. 🙂
Yağmurun sonradan eklendiği çok belli. Yerde bir damla bile mi su olmaz o yağmurda, bazı yerlerde yaptığın gibi bütününde yerin gözükmediği bir açı tercih etseydin bu denli göze batmazdı. 🙂
Netliği çok kaydırma tercihini bazı yerlerde beğenmedim, ama bazı yerlerde iyi olmuş. Senin tercihindir tabi.
Pembe ışık beni pek çekmedi. Ne bileyim sonradan biraz saturation ekleyerek göz alıcığılığını ortadan kaybedebilirdiniz. Ama bu da tercihtir bir şey diyemeyeceğim.
Tebrikler Onur, iyi çalışmalar.
Açıkcası dış çekimleri hiç koymak istemedim ben ama yönetmenin tercihi olduğu için bişey diyemedim. İçerdeki ışık aslında pembe değil mor. HD olmadığı için pembemsi çıkmış biraz. Klişelere gelince malesef size katılıyorum ve böyle olma sebebinin tamamen oyuncumuzun ve yönetmenimizin tercihi olduğunu tekrardan söylüyorum... Bide ben o çekimlerde böyle dandik yağmur olacağını bilmiyordum 😀 yapımcının kurgucusu sağolsun işi batırmış bende ilk izlediğimde şoke olmuştum ve baya sorun yaşamıştık ama iş işten geçmişti malesef... Benim tercihim olsaydı yalnızca iç çekimleri kullanırdım. Ama artık olan olmuş. Ben işimi hakkıyla yapmaya çalıştım Görüntü yönetmeni olarak. Işık benim hikaye onlarındır 😉 🙂 zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkürler yorum yapan ve yapacak olan herkese.
Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )
eline emegine bilgine saglık dostum yolun açık olsun 🙂
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;
Çok teşekkürler abicim birbirimize hep destek tam destek 🙂
Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )