Güzel konu yakalamışsın tebrik ederim. Planlar güzel, görüntü güzel, oyuncular iyi oynuyor. 2.sahneyi (kafede birlikte oturulan) biraz daha uzatmalıydın. Eski günlere geçişlerde kesme değil de zincirleme kullansaydın daha sağlam olurdu bence. Çünkü filmin naif bir havası var; sert ve ani kesmeler bu yumuşaklığı bozuyor. Erkeğin yakamadığı sigarayı kızın yakması çok anlamlı. Erkeğin aceleciliği karşısında, kızın olgun, sabırlı ve ne yaptığını bilen, kısacası erkek tarafından özlenmesini anlamlı bir yere oturtan harika bir sahne. Son sahne zaten müthiş. Sessizce seyredip düşünmekten başka yapacak bir şey yok. Anlıyoruz ki, ölmeden önceki son gülüşünü de aynada ki aksiyle paylaşacak. İleri doğru evrimlenen güçlü bir yalnızlık. Zamanın karşısında durabilecek, sağlam bir duruş. Biz yalnızlara ilaç niyetine bir seyirlik; sigara da cabası. Kapalı mekânda da olsa güzel bir iş çıkarmışsınız, kutluyorum. Yazan, Tolga Çakır’a da ayrıca dikkat çekmek isterim.
Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer
Tebrikler ilan güzel bir çalışma olmuş
.benim de sevdiğim şeylerdir hayatta ufak tefek şeylerden güzel konular çıkartmak bu yönüyle film beni kendine bağlıyor..ayna sahnesi etkileyici olmuş güzelllll..:)başarılar dilerim....
oyunculuğun kötüden de öte olması ( insan kendi kendine konuşur )
Soru: bu filmde genel kooordinatör ne yaptı?
Soru 2 : filmi çekerken oyuncu kaç sigara içti?:):)
Oyunculuğu konuşma olmadığından kötülüyosan katılmıyorum bu yoruma çünkü insan kendi kendine dışından konuşmaz. Sır kapısı gibi programlarda ve dandik dizilerde anlatımı kolaylaştırmak için karakterler kendi kendilerine konuşur veya sesli düşünür veya okuduklarını sesli okurlar ama bu filmde buna gerek duymadık, daha doğrusu böyle bir kolaylıktan kendimizi uzak tutmaya çalıştık.
Genel koordinatör oyuncuların hangi gün hangi saatte nereye geleceklerini haber verdi, herkesin zamanında olması gereken yerde olmasını sağladı, yani çalışanları koordine etti.
Sigara sayısına gelince, en azından 4-5 paket sigara harcadık ama tabiki hepsini filitreye kadar bitirmedi. Biz de yardımcı olduk tabi. 🙂
Yorumlarınız için teşekkür ederim gerçekten beklediğimden daha çok beğenildi film. Aynada sigara yakma sahnesi için forumun katkısı büyük, herkese çok teşekkür ederim. Bu bilgi alışverişiyle daha da güzel işler çıkacaktır.
Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?
Oyunculuk değil de sinema konuşan karakterlerden ibret değil sanırım. Alfred Hitchcock'tu sanırım, çok konuşulan filmleri "konuşan resimler" diye yorumlamış. Aslında bir denge olması lazım, normal hayatımızdakinden farklı olmamalı. Fazlası pembe dizi ya da sır kapısı olurken, hiç konuşulmayınca da absürdlük yaratabiliyor. Tabi yapılan işe göre bu, bu filmden bahsetmiyorum. Bu bir kısa film ve konuşulmasa da olur. Normal filmlerde konuşmasız uzun sahneler sıkıyor bence.
- baço
Filmin başlarında biraz sıkıldım ama final sahnesi kendini affettirdi.Mesaj çok güzel.Emeği geçenleri tebrik ederim =)
oyunculuklarda eksiklik var ama abartılacak kadar değil film güzel..
katılmıyorum "karakter kendi kendine konuşmaz... "yorumunuza.ilave ettiğiniz dizi tanımlarınıza ise şiddetle karşı çıkıyorum.
Karakter ünlemleri kendi kendine söyleyebilir,mırıldanabilir.
Sinema hayat ise, anneannemle perdelerin savrulmasından dolayı perdelerle konuşuyor, kapıcım çöp toplarken "ammada çöp varmış bugün" diyor, otobüsü koşturduktan sonra yetişemediğim zamanlarda " ulen .... bi bekleyemedin beş saniye" diyorum. Bunların filmde olduğunu düşünürsek sahne bazında, akan olaya karakterin verdiği tepki sanırım doğallık dışında birşey katmaz. senarist tercihidir. yönetmen görmemiştir.görmüştür kullanmamıştır. Diyaloğun ve dış sesin kullanıldığı filmlere dikkat ederek izlersek, filmin yapısını ve konunuyn işlenişini ne kadar değiştirdiğinin farkına varırız.
saygılar.
http://www.camurfilms.com" onclick="window.open(this.href);return false;
emeği geçen herkesi tebrik ederim. başarılı bir çalışma olmuş. özellikle kamera hareketlerini çok beğendim. tekrar tebrikler.
Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.
Bu güzel müzik kimin diyecektim ki yan amcamı gördüm rollcaption'da.
Hoş bir çalışma olmuş.Daha iyilerini görmek ümidi ile..
What the hell are you doing on there!
Bu güzel müzik kimin diyecektim ki yan amcamı gördüm rollcaption'da.
Hoş bir çalışma olmuş.Daha iyilerini görmek ümidi ile..
Filmi çekerken hep dedim "Acaba ozanakbaba'ya söylesem müzikleri yapar mı?" diye ama ikinci habercinin müzikleri sonra if i go if i stay falan bana sıra gelmez diye rahatsız etmedim. 🙂
verbal_kint dış ses veya karakterin kendikendine konusması filmde görüntünün gösteremeyeceği şeyleri anlatmak için kullanılırsa doğru olur bence yani şimdi adam çakmağı çakıyo yanmıyo sonra "Ulan bu çakmağın da gazı bitmiş." gibi bi söz söylemesi yersiz, zaten belli yani yanmıyo çakmak. Ya gazı bitmiştir ya bozuktur. Önemli olan yanmaması. Örnek veriyorum sadece yani genellenebilir. Senaryoda diyalog yoktu zaten ben de gerek duymadım. Perfume filminde mesala dış ses kullanılmış. Peki kullanılmasa film anlaşılmayacakmıydı? Belki bi kaç ayrındı kaçırcaktık ama yine de filmi anlayabilirdik. Güzel sesi olan birinin konuşması filme izleyici bağlıyor aslında ama ne biliyim bu filmi böyle yaptık. Güzel sesi olan bi dış sesçimiz de yok zaten :). Böyleyken böyle yani.
Teşekkürler yorumlarınız için.
Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?
Ya iCe kızacaksın belki ama sigara, silah sevmiyorum filmlerde olmasın. Bu nasıl bir film eleştirisidir? -Bu mantıkta olan daha bir sürü insan var onlara da aynı eleştirim-
Filmin seni rahatsız etmiş olmasını anlayabiliyorum ama filmlerde bu öğeleri kullanmamak niye? Film hadi sigara için sigara süper bir şeydir mi diyor? Sigara dostlukları pekiştirir mi diyor? "Sigara temalı" bir film mi bu?
(Kurtlar Vadisi gibi silah kullanımının vatan kurtarıcısı tipli karakterle özendirilmesi ayrı bir konudur mesela. Onları ben de sevmiyorum.)
O zaman Orhan Veli'nin şu güzide dizesini de çöpe atsın içki sevmeyen insanlar:
"ah bir de rakı şişesinde balık olsam"
İçki temalı bir şiir çünkü bu da senin mantığına göre.
Aynı bakış açısını küfürlü filmler için de taşıyorum. Bir film küfür edilmek için yapılmış olabilir mi ya? Film çok küfürlüydü. Sevmedim.
Cem Yılmaz ne diyor: Koskoca bir sinema sektörü bunun için olabilir mi ya? Işık geçti mi, kablo geçti , yün kalktı, ver ışığı: Amına koyiiim!
O kadar film yap biri gelsin desin ki içki var sevmedim, küfür var sevmedim, sigara var sevmedim...
Mesela senin Gift filminde oynayan hafif toplu bayan. (Kendisinin affına sığınıyorum örnek vermek için söylüyorum.) Ben öyle bayanları sevmiyorum. Toplu olmasın, sırım gibi olsun bütün filmlerdeki bayanlar. Göz zevkim bozuluyor. Böyle bir eleştiriye ne derdin? Hele bir de senin filminin temasına "hafif toplu bayan" denseydi.
Velhasıl şu mükemmel film böyle bir eleştiriyi hakketmiyor.
Peki anladım.
Tema kelimesini yanlış kullanmışsın ilk mesajda.
Filmin teması sigara değil.
Yani bu filmin asıl konusu, temel motifi sigara!
Peki o zaman...
Neyi kasttetiğini anladım.
Bir dahakine tema yerine öğe kelimesini kullanırsan yanlış anlaşılmaz zira hani özellikle sanatla ilgili kullanımlarda tema kelimesinin daha çok "eserin söylemi" manasına geldiğini biliyorsun.
e ama böle filmler yapılırsa ben sigarayı bırakamam ki ama. bi bahane daha buldum:) gercekten guzel bi film olmuş tebrik ederim.bu arada kezzap ve ice tartışmanızın arasına bole patadanak girdiğim için kusura bakmayın.