''Atasay'a Gitmiş'' isimli reklam filmi yarışması için çektiğim reklam. İlk reklam deneyimim oldu. Umarım beğenirsiniz.
İlk planda ciddi bir sinematografik sıkıntı var. Bu denli kafa boşluğu ve o boşluğu dolduran borular, ciddi sıkıntı verici.
Onun dışında etkili. Ha bir de ışık kaynağı varlığını çok hissettiriyor. Benim tercih etmeyeceğim bir şey olurdu.
Katılıyorum. Ayrıca eklemek istediklerim;
Reklamda ürün ya da ürünü taşıyan konusunda asla olumsuz bir izlenim veremezsiniz, bu ana kuraldır. Tüketicinin bilinçaltı bunu hemen alır ve istem dışı değerlendirir.
Oyuncu bayan seçimi güzel, oyunculuğu da güzel ama o "Gene mi sen ya" tribi ve yüzün aldığı ekşi ifade göründüğü anda izleyici oyuncudan ve dolayısı ile otomatikman taşıdığı simgeden rahatsızlık duyar. Manalı bir tebessümle "aa, sen mi geldin" diye girseydi bu sorun olmazdı.
Örnek vereyim, "X marka deterjan bakterilerin %99'unu yok eder" sloganı yanlıştır. O kalan %1 tüketicinin bilinçaltında ürünün eksik yönleri olduğu izlenimini doğurur. "Realist olmak istiyoruz, bu yüzden tamamını yok eder demiyoruz" demek yanlıştır. Tüketici doğru olmadığını bilse bile pazarlanmak - tanıtılmak istenen ürünün her yönüyle dört dörtlük olduğunun söylenmesini ister, kendisini buna şartlandırmıştır.
Bunun gibi, malum çanta reklamında alaycı bir tavırla, "Aaaa ne çantası, onlar kahveci değil miydi?" repliğinin sunumu yanlıştır. Bu, firmayı izleyici gözünde değersizleştirir çünkü bu tarz ifadeler ve mimikler ile verilen mesaj firmanın değişik sektörlere yatırım yapıyor olduğu değil, daldan dala zıplayan bir firma olduğu izlenimini doğurur, oyuncu tavırları ile firmayı küçümsemektedir. Şaşkınlıkla söylenmesi gereken sözleri o reklamdaki alaycı tavırla söyleğinizde ortaya çıkacak bilinçaltı kurgusu budur.
Erkek oyuncu fazla genç, toy. Temaya aykırı. Atasay'ın ağırlığına uygun bir karakter olmalıydı. 30'lu yaşlarda, ciddi bir kişi. Bu kişiliğin, düşünemediği bir jest (Atasay'a gitmek) sebebi ile tercih dışı bırakılmış olması olayın vehametini daha iyi vurgulardı ve izleyiciyi ürüne şartlandırması açısından daha başarılı olurdu. O genci kullandığınızda izleyici mizanseni basit bir gençlik rekabeti olarak algılayabilir.
Bunlar şahsi fikirlerimdir, başarılar.
Kardeş ellerine sağlık sana yapılan yorumları görünce ben de iştahlandım bu da benim ilk reklam deneyimim aynı yarışma için 🙂
Kardeş ellerine sağlık sana yapılan yorumları görünce ben de iştahlandım bu da benim ilk reklam deneyimim aynı yarışma için 🙂
bence oldukça başarılı tebrik ederim 🙂 kendi başlığını açsaymışsın keşke 😀