Arazi, biri şehirde diğeri köyde yaşayan iki adamın kesişmelerini konu alan bir kısa film. Sony DCR-TRV480E kamera ile çekilen Arazi'nin senaryosu Nisan ayında yazıldı ve çekimleri, tempolu bir çalışmayla iki günden kısa sürede tamamlandı.
İlk önce dikkatimi çeken karakterlerin sırıtması, yani köyde şive ile konuşan birinde top sakal, aynı zamanda yaş ortalaması da karakterlere ufak gelmiş.İkinci olarak kendimden emin bir şekilde asla zoom kullanma diyebilirim.Tabi ki kullanılır ama bu filme hizmet etmeyen hareketler olmuş daha çok.Dialog çekimlerini daha dar planlarda yakın çekmeni öneririm.Daha etkileyici olur.Mümkünse oyuncularının boylarına göre ayarla bunları.Örneğin; uzun boyluyu çekerken kısa boylunun amorsundan biraz aşağıdan çek, böylece gizemli adama biraz ekleme yapmış olurdun.Diğerini de gögüs hizasından amors alabilirsin.Bahsettiğim Cem ile Şükrü'nün ilk dialogları.Neyse bunlar için geçti ama belki ilerde lazım olabilir diye belirtmekte fayda var... bu bir "bilmemkimin" filmidir şeklinden sıyrılmak gerektiğini düşünüyorum.01:45'de teknik bir hata var kameranın.:)Kabusta hareketli kamera kullanabilirmişsin.Birazcık çorba olmuş durağan yerlerde hareketli hareketli yerlerde durağan:)Zoomdan kastım.Gölge oyunun gerçekten hoşuma gitti, ama orada da kurguda birazcık hata var, düzelecek şeyler bunlar tabi ki..
Çok uzun tutulması dışında herhangi bir kayıbı yok.Uzun bir kısa izletmek için bence görüntü akışını yerinde tutmak gerekiyor..Hikaye olarak güzel diyebilirim, ilgisini çekiyor insanın ama dialogların sıkıcılığı ve yapaylığı ile sıkılıyor ve filmden soğuyor insan, bunu aşmak için oyuncuları değiştirebilirdin.Can karakterini keşke 70inde bir dede yapsaydın ve filmin süresini 10 dakikaya düşürseydin işte o zaman tadından yenmezdi dedenin arabayı kaçırışı:)
Neyse benim nacizane fikirlerim bunlar filmin hakkında.Daha iyilerini izlemek dileğiyle.
*our AC-130 in the air
Çok güzel ve çok detaylı bir yorumdu, tüm eleştirilerini de haklı buldum. Amatör olduğumuz belli oluyor işte bir şekilde 🙂 Oyuncu konusunda pek esnek değildik hatta Can karakterini ben oynadım, ben de harika bir oyuncu olmadığımı biliyorum ama biraz yokluktan böyle oldu.
İnşallah daha güzellerini de çekeriz ileride, fikirlerin için tekrar teşekkürler.
Tabi ki daha iyileri geleceği kesin, ben tam hatırlayamadım ama Höst'u mu yapmıştınız siz.
*our AC-130 in the air
Evet Barış arkadaşları bende HÖST ten hatırlıyorum. Başta yegenim tut ucundan falan deyince keşke sadece yonetmen koltugunda kalıp biraz daha büyük bi amca bulsalarmış dedim. Çok egreti durmuş.Çalışmalarınızın devamını dilerim.
oyuncu konusuna bende katılıyorum.
ayrıca bahçe sahnesinde karpuz ile ilgili sohbet sıraısndaki kamera hareketi çok ani olmuş gibi. Müziklerin yerinde kullanımı gayet hoş. Kurguda güzel olmuş.
ancak kafama şöyle bir soru takıldı arabayı alan can karakteri acaba para çantası ilemi kaçtı?
çünkü hiç selamlaşmadan helalleşmeden kaçar gibi gitti benim aklıma da öyle bir soru geldi 🙂
Hayır sadece kendisine düşeni yani biraz parayı ve arabayı alıp kayıplara karışıyor 😀
Üzerinden zaman geçtikçe "Bu filmi daha iyi yapabilirdik, çok daha iyi olabilirdi" gibi şeyler diyorum. Gerçi kısıtlı süre ve imkanla yaptık ama olsun... Bu konuda herkes hemfikir gibi görünüyor
filmi indiremiyorum, linkte bir problem mi var acaba?
dünya bir oyun sahnesi
Evet yeni fark ettim, çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz 🙂
Buyurun yeni link:
Bu arada bu film, DCR-TRV480E Handycam ile herhangi bir adaptör olmaksızın çekilmiş ve sırf odak derinliği yaratabilmek için 20x zoom'un dibine dayanmış bir iki ufak sahne içermektedir 🙂 Bu da trivial bir bilgi olsun...
höst serisinden daha iyi oldugu kesin (kurgu ve çekimi kastediyorum) bu aşama gösterdiğinizi gösteriyor. üniversite öğrencisi çiftçi nasıl olur onu da pek bi başarıyla göstermişsiniz:) malesef hiç oturmamış. yani bu kadar emek harcıyosunuz, bence az daha uğraşsanız ne kadar amatör olursa olsun bi yaşlı oyuncu amca bulabilirdiniz.evi bulmuşsunuz mesela-mekan da uygun hikayeye ama oyuncu seçimi tüm inandırıcılığı yok ediyor. Ama ileride daha iyi işler çıkaracaksınız bence.elinize sağlık.
Teşekkürler değerli yorumlar için... Bu konuda herkes hemfikir sanırım 🙂 Böyle bir hatayı bir daha yapmayacağız... Başka başka hatalar yapacağız 😀 hata yapa yapa öğreneceğiz...