Dünyagöz kısa film yarışmasına çektiğim Araf adlı kısa filmim. Çekimler 2 gün sürdü Canon 550d ile çektik,gün ışığı kullanıldı montaj CS5 ile yapıldı ses kaydı bildiğiniz dandik bir kulaklıklı mikrofonla yapıldı. Upload için boyutu küçültmem gerekiyordu bu sebepten görüntü kalitesi epey düştü. Bu upload işlerinden hiç anlamıyorum kurgudan falanda pek anlamıyorum açıkcası:) çok konuştum be!! yorumlarınızı eksik etmeyin dostlar
http://vimeo.com/29780807 " onclick="window.open(this.href);return false;
3 2 1 Akııyoorrrr!
Tebrik ederim bir iki ayrıntı dışında gayet sürükleyici ve konuyu ele alış biçimiyle yaratıcı eksiksiz özgün bi çalışma olmuş. Sonuna kadar izletti ki bu bence büyük başarı. en büyük eksiğimiz diyelim.
1. sorun anlatıcı, şu kağıttan okuma havası keşke olmasaymış..
2. sorun neden görmeye başlayan karakterimiz hala aynı kara gözlükleri takmaya devam ediyo (son sahne)
teşekkürler hocam yorum için
1. çok vaktim yoktu seslendirmeyi ben yaptım açtım filmi içimden ne geliyorsa yazdım sonra tekrar okudum pek iyi durmadı katılıyorum
2. Sonda aslında şöyle bir espri var artık o gözlükler gözü korumak için var biraz havalı bir şey yapmak istedim tam oturmadı sanırım 🙂
3 2 1 Akııyoorrrr!
Hiç mi yorum yok yahu biz nasıl fikir sahibi olucaz dışardan bakanların yorumunu almadan ayıptır etmeyin eylemeyin yardımcı olun
3 2 1 Akııyoorrrr!
temiz bir çalışma olmus ellerine sağlık..Beğendim
Anlatım fena değil. Özellikle siyah zemindeki doğumgünü sahnesi ve filmin başında bebekle yapılan benzetmede.
Ama hikaye biraz yavan, yavan olunca bu yukarıda saydığım gibi sahnelere daha çok ihtiyacın oluyor ki izleyici için izlediği bu düz hikayenin bir anlamı olsun. Bunu birkaç yerde yakalamışsın. Ne bileyim mesela, ip ile olan sahneye de biraz farklı bir dokunuş ekleyebilirdin. Ya da gözler açıldıktan sonraya. Eksik olan bu sanırım. Bir de müzik eksik gibi. Ama fena olmayan, orta şekerli bir çalışma diyebiliriz. Çalışmalarının devamını dilerim.
5.5 / 10
Yorumlar için teşekkürler KEzzAp müzikle aram pek iyi değil olabildiğince çektiğim-çekeceğim filmlere müzik koymamayı tercih ediyorum şimdilik kanaatim bu yönde ilerde değişiklik olabilir bilmiyorum.
4 dakikaya sığdırmam gereken bir filmdi aklıma bunlar geldi muhakkak daha iyi eklentiler olabilirdi açığın farkındayım inş ilerki çalışmalar da daha iyi olcak
3 2 1 Akııyoorrrr!
Yorumlar için teşekkürler KEzzAp müzikle aram pek iyi değil olabildiğince çektiğim-çekeceğim filmlere müzik koymamayı tercih ediyorum şimdilik kanaatim bu yönde ilerde değişiklik olabilir bilmiyorum.
4 dakikaya sığdırmam gereken bir filmdi aklıma bunlar geldi muhakkak daha iyi eklentiler olabilirdi açığın farkındayım inş ilerki çalışmalar da daha iyi olcak
Olacağından eminim. Çalışmanda bunun ümidini ufaktan veriyorsun bence. Müzik meselesini anlatımın müzikal bir ritmi varmış gibi geldiğinden söyledim. Yani dış ses falan olunca öyle bir alışkanlık oluyor. Çok ufak bir detay zaten. Müziksiz de olur, ki olmuş. Sadece bir detay. Olsaydı nasıl olurdu acaba gibi bir soru belki de.
Ufak tefek eksikler olsa da bence gayet başarılı. Seyaryoyu beğendim. Görüntü yönetiminde de gözüme rahatsız edici fazla birşey takılmadı. Videoyu sıkıştırırken görüntü biraz bozulmuş. Birde dış ses konuşmaya başlayıp sonlandırırken noise hissediliyor biraz daha yumuşak geçişler yapabilirdin. Sonuç olarak ben beğendim.
Yorumun için teşekkür ederim hocam sağolasın
3 2 1 Akııyoorrrr!
Güzel noktalar var ve diğer kısa filmcilerin çok sık yaptığı bazı teknik hatalar çözülmüş ama ben olumsuz bir noktaya değineyim.
İplerin olduğu yerde biraz şaşırdım. Fikir olarak orijinal olsa da gerçeklikle alaksı uzak geldi birden. Bu türden durumlar izleyiciyi bir kez soğutunca diğer noktalar da göze batmaya başlar. Bilmiyorum hiç görme engelli biriyle görüşüp tanıştınız mı ama ne doğuştan ne de sonradan görme engeli olan hiçkimsenin evinde böyle birşey olamaz. İnsan kendi evinde yürürken ip kullanmaz. Görme sorununuz yoksa bile deneyin, elektrikler kesildiğinde başınıza gelir vb pek olacak şey değil. Ama ev dışında, ilk defa gidilen bir yerde (okul, iş ortamı vb) olabilir.
İlk defa yağmurla tanışmak da bana biraz inanması zor geldi. O yaştaki adamın yağmur hakkında "Meğersem" modunda konuşması ikna sınırının dışında. Yağmuru bilmeyen insan olmaz. İlk defa sokağa çıkıyor da olamaz. Hem de tek başına.
Sözün özü: Bu yarışmanın ilanını ben de görünce katılacağımdan falan değil de bir süre kafamda evirip çevirdim "nasıl bir fikir bulunabilir? ne olabilir?" Şimdi bakıyorum da sizin bulduğunuz ana fikir ve yaklaşım benim aklıma gelenlerin hepsinden daha güzel. Görmenin doğumla özdeşleştirilmesi vb güzel fikirler. Ama işlenişte yani öykünün kurulmasında yukarıda yazdıklarım beni biraz kopardı. Sanki zorlama olarak eklenmişler gibi. Dış sesi bile hoş gördüm yoksa.
Umarım bunları kırıcı algılamazsınız. Yarışmanın sonucunu da merak ettim şimdi. Sonuçlandı mı?
Nicelerine ve daha iyilerine diyorum.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Güzel noktalar var ve diğer kısa filmcilerin çok sık yaptığı bazı teknik hatalar çözülmüş ama ben olumsuz bir noktaya değineyim.
İplerin olduğu yerde biraz şaşırdım. Fikir olarak orijinal olsa da gerçeklikle alaksı uzak geldi birden. Bu türden durumlar izleyiciyi bir kez soğutunca diğer noktalar da göze batmaya başlar. Bilmiyorum hiç görme engelli biriyle görüşüp tanıştınız mı ama ne doğuştan ne de sonradan görme engeli olan hiçkimsenin evinde böyle birşey olamaz. İnsan kendi evinde yürürken ip kullanmaz. Görme sorununuz yoksa bile deneyin, elektrikler kesildiğinde başınıza gelir vb pek olacak şey değil. Ama ev dışında, ilk defa gidilen bir yerde (okul, iş ortamı vb) olabilir.
İlk defa yağmurla tanışmak da bana biraz inanması zor geldi. O yaştaki adamın yağmur hakkında "Meğersem" modunda konuşması ikna sınırının dışında. Yağmuru bilmeyen insan olmaz. İlk defa sokağa çıkıyor da olamaz. Hem de tek başına.
Sözün özü: Bu yarışmanın ilanını ben de görünce katılacağımdan falan değil de bir süre kafamda evirip çevirdim "nasıl bir fikir bulunabilir? ne olabilir?" Şimdi bakıyorum da sizin bulduğunuz ana fikir ve yaklaşım benim aklıma gelenlerin hepsinden daha güzel. Görmenin doğumla özdeşleştirilmesi vb güzel fikirler. Ama işlenişte yani öykünün kurulmasında yukarıda yazdıklarım beni biraz kopardı. Sanki zorlama olarak eklenmişler gibi. Dış sesi bile hoş gördüm yoksa.
Umarım bunları kırıcı algılamazsınız. Yarışmanın sonucunu da merak ettim şimdi. Sonuçlandı mı?
Nicelerine ve daha iyilerine diyorum.
Yav ne kırıcısı usta yorum yapılmaması beni daha çok üzüyor öncelikle yorumun için teşekkür ederim saolasın
Şimdi birincisi dediğin gibi hiç bir görme engellinin evinde böyle şeylere rastlanmaz doğru ama bu çocuğun babası ona yardımcı olması açısından ip düzeneği kurmuş eve ki ip sayısına göre çocuk evi dolaşabilsin öğrenebilsin diye gözünü kapattığında sen kendi evinde rahatça dolaşabilirsin çünkü görmesende kafanda bir ev krokisi var ama 4-5 yaşında henüz kafasında evini oturtamamış, algılayamamış bir çocuk görme yetisini kaybederse o kadar kolay olmaz o iş ben öyle düşünüyorum
ikinci olarak metinde söyledim daha önce sokağa çıkıyor fakat bu kadarına cesaret edemiyor. Yağmur konusunda haklı olabilirsin lanet olsun o gün çekmem gerekiyordu ve hava yağmurluydu bi şekilde yedirmem gerekiyordu 🙂 Sen oyunu bozdun ama itiraf et çok da kötü durmamış poff tamam neyse 🙂
sana şimdi birinci olan filmin linkini koyuyorum buyur izle bana bu filmin gözlerde hd kalitesi, hayata daha iyi bakmak kavramlarından hangisine yakın olduğunu söyle 2007 yapımı bu filmin bu yarışmada nasıl birinci olduğunu izah et ve beni bu ızdıraptan kurtar lütfen
3 2 1 Akııyoorrrr!
önemli olan kısımlardan biride bana göre çekilen , kaydedilen yada her neyse sunulan şeyin kendini izlettirmesidir.
bende sonuna kadar izledim ve beğendim elinize sağlık...
16:9 bakabilmek ve biraz da renk atmaktır aslında hayat...
önemli olan kısımlardan biride bana göre çekilen , kaydedilen yada her neyse sunulan şeyin kendini izlettirmesidir.
bende sonuna kadar izledim ve beğendim elinize sağlık...
teşekkür ederim bana göre de önemli bir husustur bu durum. Bazı kısalarda ne yazıkki sonu göremiyorum kapatıyorum eğer sonuna kadar izlettirdiyse film ne mutlu bana
3 2 1 Akııyoorrrr!
Yarışmada 1. olan filmin linki nerede acaba?
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.