İyi günler arkadaşlar. NCTFİLM ekibi olarak bir kısa film çektik.
kullandığımız avadanlıqlar:
canon eos 550D
50 mm 1.8
18-55 mm
tripod
flycam
blenda
after effects
edius
photoshop
ülke: Azerbaycan
elinize sağlık, sese efekt uyguladınız herhalde değil mi, hangi efekt acaba?
Elinize sağlık. Avadanlıqlar yaxşı imiş. Blenda nedir? Blender mı?
Dış mekanları, gökyüzünü vb biraz daha karartsaymışsınız biraz daha iyi olurmuş. Nicelerine...
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
teşekkürler arkadaşlar.
blenda derken, objektivin önüne taklına, güneşten korunmak için bi şey. blenda yoksa blender, adı tam aklımda kalmamış.
Ses effekti derken ? ses kayd etme stüdyosunda yazdık.
Əllərinizə sağlıq. Müzik uymuş filme güzel olmuş. Ben beğendim hocam güzeldi. Renkler daha değişik olabilirdi ama tabi.
Başarılı ancak renkler bir post apocalyptic film havasını vermiyor. Color correction olayına biraz daha kafa yormanızı tavsiye ederim.
teşekkürler arkadaşlar.
blenda derken, objektivin önüne taklına, güneşten korunmak için bi şey. blenda yoksa blender, adı tam aklımda kalmamış.
Ses effekti derken ? ses kayd etme stüdyosunda yazdık.
seste böyle kulağa hoş gelen bir yansıma var gibiydi de, acaba bi efekt mi uyguladınız demiştim.
Belki bana öyle gelmiştir 🙂
evet doğru color corection iyi yapamadım...
sesde yansımayı ses direktoru yaptı. stüdyoda yaptılar )
teşekkürler arkadaşlar.
blenda derken, objektivin önüne taklına, güneşten korunmak için bi şey. blenda yoksa blender, adı tam aklımda kalmamış.filtre galiba
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
Öncelikle eline sağlık.
Kısaca gördüklerim:
Konu seçimi hoş. Klasik gibi gözüken ama eskimeyen bir tür çalışmışsın.
Arka fondaki müzik gayet iyi gitmiş. Hatta bence en başarılı unsur.
Film konusu itibarıyla karanlık bir film. Oysa "ışığa en çok karanlık filmlerde ihtiyaç olur". Ne yazık ki ışık olmamış. Dış mekanlarda bir iki sahnede (gün batımı) güneşten iyi yararlanmışsın. Ancak iç mekanlarda yeteli ışık olmaması detayları ve derinliği bitirmiş. Ki o zaman hikayede anlaşılmıyor zaten.
Öte yandan böyle bir film için kullanılabilecek çok yaratıcı filtre alternatifi mevcut. Ama elbette maliyet...
Color corection konusunda değinilenlere katılıyorum.
2.43'deki gemi olmayaymış daha iyiymiş 🙂 (ama olur böyle vakaalar:)
İç sesin Azerice olması filme ayrıca bir etki katmış (tabi Türk izleyici için:)
Ancak bazı yerleri kaçırdım ve aklıma acaba bir alt yazı olmalı mı sorusu geldi. Tabi nasıl dururdu bilemiyorum. Belki de biraz az anlaşılması etkiyi daha da arttırıyordur.
Yeni işlerini görmek umuduyla.
teşekkürler evet söylediklerinize katılıyorum..
youtubeden 3 dilde subtitle yapmak istiyorum. Türk, eng, rus dillerinde.
amma nasıl subtitle yapacağımı bilemiyorum. yardımcı olan arkadaş olursa yapa bilirim