Forum

"673"

43 Gönderi
15 Üyeler
0 Reactions
7,785 Görüntüleme
(@beran)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Film fotoğrafçılık tutkusu olan genç erkeğe sevgilisinin hediye ettiği bir fotoğraf makinesiyle başlıyor. fotoğraf karesine girenlerin başına gelenleri konu alan film, esrarengiz olaylarla sonlanıyor...

Yönetmen;

Murat Beran ERDOĞAN.

http://www.vimeo.com/1454210
download:
http://rapidshare.com/files/123542385/673.flv

Akın var güneşe akın! Güneşi zaaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!Toprak bakır gök bakır.Haykır güneşi içenlerin türküsünü,hay-kır haykıralım!

Gönderildi : 19/06/2008 10:31 pm
 Düd
(@dud)

Filmin sonunu neden yazdığını anlayamadım ben 🙂

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 19/06/2008 11:48 pm
(@kezzap)
Admin

İzledim. Aks atlamaları, devamlılık hataları var. Kadraj oluşturmayı öğrenmişsin az çok.

Fakat bu film ne anlatıyor? Temel sorun bu!
Ben çok bir şey bulamadım.
Yani ne diyor bu film, analog fotoğraf makinasından dijital fotoğraf makinasına geçin mi diyor?

Benim size önerim akla gelen ilk ilginç hikayeyi film yapmayın. Önce söyleyecek bir sözünüz olsun, hikayeyi sonra bulursunuz zaten. Ama bu film, bu söylediğimin tam tersi.

Gönderildi : 19/06/2008 11:53 pm
 Düd
(@dud)

Spoyler izlemedne okumayın

Fotoğrafı çekilen herkes ölüyor kezzap'çım, sonunda da kendi fotolarını çekiyorlar ve bitiyor işte film.

Spoyler biter:

Barış eğer eleştiri yazacaksan üslubuna dikkat etmeni rica ederim.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 19/06/2008 11:58 pm
(@mobidik)

Filme öncelikle hikaye yönünden bakarsak tek merkezden zincirleme çıkan olaylar işlenmeye çalışılmış ama maalesef ki etkili olmamış.. Olayı şu şekilde bağlasaydınız belki biraz daha iyi olabilirdi.. O makina neden uğursuz?? Öncesine gitseydik olayın.. Mesela onu kullanan son kişi makinası yüzünden ölmüş olsaydı gibi... Bu da basit olurdu ama hiç olmazsa hikayenin bir dayanağı olurdu sanki..
Kezzap'ın da dediği gibi hikaye/film bir şey anlatmıyor.. Yani ben bunu izledim ama burdan ne çıkacak.. Tamam apacık bir mesaj kaygısı gütmek de iyi değildir fakat emek harcayıp da bir işe girişince söyleyecek bir şeyin olsa çok daha güzel olurdu diye düşünüyorum..
İlk filmin, film çekmek açısından, ekip olmak açısından ilk.. Bu yönden bakarsak belirli bir yol izlediğinde daha iyi işler çıkacaktır.. Yani geçişler, açılar aslında kötü değiller.. Sonuç olarak ilk..
Yapılan eleştirileri dikkatle okumak gerek (benimkisi için değil de burada çok daha iyi film okuyan insanlarınkini)..
İlk adımı atmışsın.. Gerisi gelir umarım.. Teknik açıdan da birkaç eksiklik var.. Eminim sen de farkındasın bunların.. Bunlara da dikkat ederek umarım daha iyi işlerle burada olursun..
Kolay gelsin...

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

Gönderildi : 20/06/2008 12:15 am
(@suheyptosun)

öncelikle ben filmin ismi neden 673 onu anlayamadım.

filmin sonunu, yani o iki sevgilide öldüler mi? ne oldu? yoksa onlar bu esrar perdesini aralayıp kurtuldular mı? yada biz seyirciye bu soruları sordurmak mı istedin?
yani herkes istediği gibi kafasında bitirsin mi demek istedin.

bi de şeyi söylemek, isterim oyuncuların yüzlerini hiç yakından göremedik. Hep boy yada bel plan çekmişsin. Yani onlardaki duyguyu almak için yüzlerindeki mimikleri görmemiz lazım diye düşünüyom.

Ayrıca bi de garson olan elaman nasıl adamları kadraja oturtamaz. en azından birini oturtabilirdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. 🙂

saygılar

başarılar.

www.kristalfilm.com

Gönderildi : 20/06/2008 1:04 am
(@kaydirakliyilan)

Şimdi; ilk olarak filmi izlemeden önce sonunu yazdığın için izlerken direk sıkılmaya başladım sonu belliydi çünkü.

Oysaki filmin sonunu yazmasaydın, kız fotoğrafçıya gittiğinde makinaya film alcak ve çıktığında dışardan gelen acı fren sesine sahip arabanın, kıza çarptığını düşüncektim. Diğer bi sahneye geçişte" hayda bu kız nerden çıktı" diye şaşırcak, sonradan olay örgüsünü beynimde tamamlamaya başlıycaktım.

Filmde çok hata olabilir. Önemli olan bunları senin görmüş olman ve " bu benim ilk filmim, olsun okadar " dememendir. Öz eleştiriyi yüksek seviyede tut derim...

673 isminin nerden geldiğini bende kaçırdım sanırım :S

http://www.vimeo.com/firarland
http://www.flickr.com/photos/firarland/

Gönderildi : 20/06/2008 4:11 am
(@ercin)

biz yıllar önce dünyanın en kötü filmini çekecez nidalarıyla "berbat bir film" adı altında kofti bi film çekmiştik..mevzumuz; 4 üniversiteli genç kampüslerinin yanındaki tepeye tırmanır sonra da bu süreçte teker teker ölmeye başlarlar... katil fotoğraf makinasıdır, fotoğrafı çekilen ölür hatta yönetmen bile..

filmini izlerken aynı fikir nedeniyle bayağı bi tebessüm ettim.. ama biz absürd bir film tercihi yapmıştık. ha bu dediklerimden filmine kofti dediğimi, dalga geçtiğimi sanma..eskilerde kalmış bi anı canlandı bende ve çok hoşuma gitti..en çok da bir mevzuyu alıp öyle yda böyle anlatabilmiş olman güzel...eksik çok, yukardaki eleştirileri dinlersen özellikle kezzap'ın ne demek istediğini, daha iyi işler çıkarırrsın..

bi de ben bitiş jeneriğinde, neden etimesgut belediye başkanına teşekkür ettiğini merak ettim..hee sana ekipman mı sağladılar acaba? ama sanmıyorumm..bi daha ki projelerde başarılar..

Gönderildi : 20/06/2008 7:32 am
(@beran)
Başlığı açan

Belediye başkanına bana montaj stüdyosunu verdiği için teşekkür ettim."673" fotoğraf makinasının modeli diye düşünmüştüm filmde eksik sahneler olduğundan bunu anlamamız çok normal büyük bir hatam söz konusu.Eleştirileriniz için teşekkürler...

Akın var güneşe akın! Güneşi zaaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!Toprak bakır gök bakır.Haykır güneşi içenlerin türküsünü,hay-kır haykıralım!

Gönderildi : 20/06/2008 1:19 pm
 Hepa
(@hepa)

Her ne kadar öğrenilmesi gereken çok şey var ise bile, elimize kamera alıp şöyle bir film çekelim ile başlayıp güzel bir kısa film çıkartmışsınız.Tamam teknik veya teorik eksikleriniz olabilir, bunlar geçicidir..Eğer devam ederseniz daha iyilerini de izlememiz yakındır.

Devam devam...

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 21/06/2008 5:17 am
(@beran)
Başlığı açan

Daha fazla yorum kendimimi geliştirmem gerek.İlgilerinize teşekkürler...

Gönderildi : 24/06/2008 7:16 pm
(@aliyalcin87)

sen filmin sonunu yazınca, bir de sesler cep telefonuyla çekilmişçesine kötü olunca izlemek istemedim valla. ilk 3dk yı seyrettim. buna da yorum yapılmaz

Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.

Gönderildi : 24/06/2008 9:35 pm
(@aliyalcin87)

yani ilk 3dk ya demek istedim, saygısızlık olarak algılanmasın

Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.

Gönderildi : 24/06/2008 9:36 pm
(@beran)
Başlığı açan

Spoyler değişirildi ne kadar kötü olursa olsun izlenmeli diye düşünüyorum en azından emeğe saygı duyanlar için böyle. Kamera mikrofonuyla okadar kusura bakmayın... 😕

Gönderildi : 25/06/2008 4:05 am
(@maximus_3_1)

Yazan biri olarak ilk gözüme çarpan hikaye oldu.Yav alınma ama Flash Tv'deki gerçek kesit programları gibi olmuş 🙂 Ama çok genç olmanın verdiği heyecanla aklına gelen her hikayeyi film yapmak isteyebilirsin(Bu arada yaş kaç 🙂 ?).Mesela ben lisedeyken yazdığım tiyatro oyunlarını,sinema senaryolarını şimdi iğrenç buluyorum ve "Bunları hangi ruh haliyle yazmışım" diyorum 🙂 Ama şanslısın ki böyle bir forum var ve nitelikli eleştiri yapacak insanlar var.Bu eleştiriler doğrultusunda hatalarını düzeltme imkanın var.

Gönderildi : 25/06/2008 11:49 am
Sayfa 1 / 3
Paylaş: