Forum

600D RAW denemesi

600D RAW denemesi

12 Gönderi
6 Üyeler
0 Reactions
2,100 Görüntüleme
 eren
(@eren)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Moda sahilinde arkadaslari beklerken biraz cekim yapma firsatim oldu. Kendi kameramla RAW daha once bir iki kez denemistim ama hep ayakustu islerdi, sadece bilgisayarda acip bakmistim nasil gorunuyor diye. Bu sefer biraz daha ileri gidip duzgun bir workflow + az biraz color correction denedim.

RAW'la ugrasanlar bilenler falan bir goz atarsa, yorumlarsa sevinirim. Tesekkurler.

Gönderildi : 23/08/2015 10:42 pm
(@anonymous)

fena değil. cc az uğraşmışsınız biraz daha uğraşsaydınız daha iyi olabilirdi. ama tabii bu çözünürlük olayı ciddi sorun.

Gönderildi : 27/08/2015 12:39 am
 eren
(@eren)
Başlığı açan

1280x480 cektim, postta 1080p'ye yukselttim (letterboxla beraber). Baya bir upscale edilmis hali bu yani. Bir de kit lens kullandim. Youtube'a upload edince orjinal ciktinin da kalitesi biraz dusuyor. CC konusunda ayni fikirdeyim, fazla zamanim yoktu, olsa da daha iyisini yapabilir miydim bilmiyorum zaten.

Gönderildi : 27/08/2015 3:56 pm
(@memet)
Gönderi: 80

Raw buysa ben normal görüntü kalitesine razıyım.

Gönderildi : 29/08/2015 5:08 am
 eren
(@eren)
Başlığı açan

😀 ahaha muhtesem yorum. iste bana bunlarla gelin! 🙂
tamam bir aksilik cikmassa haftaya tekrar deneyip buradan paylasacagim.

Gönderildi : 29/08/2015 1:29 pm
(@anonymous)

Raw buysa ben normal görüntü kalitesine razıyım.

bi raw çekip oynayın üzerinde 🙂

Gönderildi : 29/08/2015 1:29 pm
(@kezzap)
Admin

Ben de beğenmedim açıkçası. Belki colordandır bilemedim.

Gönderildi : 29/08/2015 2:39 pm
 eren
(@eren)
Başlığı açan

ok yenilerini cektim, bu hafta bos bir vaktimde hazirlayip paylasacagim. belki o daha guzel olur

Gönderildi : 31/08/2015 2:28 am
(@delal)

eren naptın olm yerle bir ettin RAW karizmasını, neyse klip çıksında kurgudan o zaman toplar :))

http://vimeo.com/melihdelal

Gönderildi : 01/09/2015 3:01 pm
 eren
(@eren)
Başlığı açan

dur dur ikinci denemem daha iyi olacak, yayinlayacagim yarin obur gun.

bu arada green cast problemi yasayan olursa cozumunu buldum (benim cektigim raw'larda en az bir tane cikiyor o yuzden soyluyorum) bide cozumunu tabiki kendi basima bulmadim, nette buldum manasinda.. 🙂

raw2dng ile cikartiyorsunuz dng'leri.
cmd yardimiyla exiftool'u aciyorsunuz (windows kullanicisiysaniz)
su kodu giriyorsunuz exiftool -BlackLevel=2048 input.dng
(input yerine dng dosyanizin ismi geliyor veya * koyularak klasor icindeki butun dng'lere uygulanabiliyor)

yeni dosyalari ayni klasore kendi kaydediyor. bu sekilde bu problemden kurtulmus oldum.

raw2cdng'nin son surumu ile cikti alirsaniz dead pixellerden ve footage'taki parlak kisimlarda olusan mavi,kirmizi,sari renk degisimlerinden de otomatikman kurtulabiliyorsunuz. raw2cdng onlari bende otomatikman duzeltip oyle cikti veriyor. (16bit-maximized kullaniyorum)

sadece pink frame'lerden kurtulma yolunu henuz bulamadim. Biliyorum ortalarda bir iki application dolaniyor bununla ilgili ama henuz deneme firsatim olmadi. Yalniz soyle bir olay da var, kameranin normal ayarini (ML ayari degil, kamera menusunden) 640x480'e 30fps'ye getirirsem hic pink frame, alias falan filan almiyorum. (cozunurlugu etkilemiyor)

Gönderildi : 01/09/2015 9:09 pm
(@msaricay)

neden 2048. 16bit için blacklevel daha fazla olması gerekmez mi

Gönderildi : 01/09/2015 10:04 pm
 eren
(@eren)
Başlığı açan

Soyle diyor,
Mark 2 icin 1024 veya 1750 civari. Geri kalan kameralar icin 2048.

Ben 2048'de denedim dogal olarak. Ayni gorselden elimde iki tane vardi, biri normal digerinde green cast sorunu var. Sorunu giderdikten sonra her ikisinde de renkler ve contrast birebir ayniydi.

bu arada raw2dng'nin kac bit cikti verdigini bilmiyorum. raw2"c"dng'den bahsediyordum 16 bit-maximized derken.

Gönderildi : 01/09/2015 11:47 pm
Paylaş: