Forum

6. GECE (2012)

13 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
3,089 Görüntüleme
(@bilaldincer)
Gönderi: 82
Başlığı açan

doğumdan önce ölüm vardı...

Oyuncu: Mustafa TUNCER
Hikaye: İhsan Övge ÖZTÜRK - Bilal DİNÇER
Müzik: İhsan Övge Öztürk
Sanat Yönetmeni: Elif Seda TEKYETEN
Yönetmen Yardımcısı: Volkan BAŞAR
Yönetmen: Bilal DİNÇER

https://www.youtube.com/watch?v=

Filmin resmi sayfası : http://www.mbdsanat.com/kisa-filmler/6-gece-2 " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 10/01/2012 3:35 am
(@sinemaci06)
Gönderi: 21

Matrix sountracki işittim sanki. Neo Matrix'ten kurtarıldıktan sonra kaslarının oluşmasını beklerken fonda çalan müzik.

Efectler çok yapay. Göbek plan çok iğrenç.

Başarılar..

Gönderildi : 10/01/2012 4:21 am
(@copen)
Gönderi: 0

yine konu için bir sey söyleyemeyeceğim, teknik olarak sıkıntılı ama çaba var yani buda bir sey. Aslında senin yaptığın bu türde iki uç çok dikkat çeker ya cidden kötü yapacaksın, ya da cidden iyi yapacaksın. Kötü olmasıda, kaliteli bir kötü beceriksiz vesaire ise o da ilgi çekicidir, bir sürü örneği de vardır hatta herkesin güldüğü ve iyi bildiği "dünyayı kurtaran adam" gibi. Ya da gercekten sabredip, çabalayıp iyi yapacaksın. Mesela effect yapmak istiyorsan ya adamını bulup yaptıracaksın ya da kendin yapacaksın ama baktın olmuyor o planlardan o sahneden vazgecip daha çözüm odaklı davranacaksın, hatta bazen filmden bile vazgecebileceksin. Bence en önemli şey yani her seyi kapsayan şey çok iyi bir ön planlamadır. Tam örneği belki şu saatte tutturamayabilirim ama mesela zengin bir adamı dekorlamak istiyorsan ve hacı murat ( murat 124 ) e bindirip çekiyorsan, bahanen "yahu iyi araba bulamadık" olmamalı. Ya zengin adamdan, ya o plandan sahneden vazgececeksin ya da zengilliği betimleyen bir araba bulacaksın bence bu kadar basit. Bu örneği tekniğe vs her seye yorumlayabilirsin.

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

Gönderildi : 10/01/2012 4:50 am
(@bilaldincer)
Başlığı açan

Matrix sountracki işittim sanki. Neo Matrix'ten kurtarıldıktan sonra kaslarının oluşmasını beklerken fonda çalan müzik.

müzik ve ses efektleri bizimdir. benzerlik olabilir. bilerek yaptığımız bir şey değil. göbek sahnesini iğrenç bulmuşsanız da bir bakıma başarmışım demektir... efekt çalışması başarısız olmuş haklısınız.

@copen
görsel efekt kısmı için bir şey diyemeyeceğim.çekimlerdeki teknik olarak sıkıntılı olan kısımları ve sıkıntıları yazarsan gerçekten çok yardımcı olursun. çok mutlu olurum.

yorumlar için teşekkürler.

Gönderildi : 10/01/2012 8:36 pm
 togi
(@togi)
Gönderi: 79

Bu tarz filmlerle ilgilenen biri olarak yine nacizane bazı yorumlarım olacak. Öncelikle emek verdiğin ve böle zor yapılan türde bir kısa film yaptığın için seni tebrik ederim.Zaten diğer arkadaşlar efekt konusundaki başarısızlığını söylemiş ki bu tür filmlerde bu çok önemli en kısa zamanda efektler ile ilgili problemini çözmelisin.Bu yapacağım yorumu genel olarak yapıyorum ve senin filminde rastladığım içinde örnekliyorum lütfen yanlışa anlama.

Filmin başlangıcında bir ayetten alıntı yapmışsın fakat konunun ilerleyişinde bu ayeti destekleyen herhangi bir sahne yada görüntü göremedim.Öncelikle şu olguyu Türk sinemasından silmemiz gerekir gerilim yada korku tarzı filmler yapıldığında filmin başına ayet koymak o filmi korkunç hale getirmiyor tam tersine izleyicide kötü bir etki bırakıyor(örn: dabbe).Aynı tatta artık duvarı gazete kağıdı ile kaplamak fikri çok klişe. Duvar kağıtla kaplanınca filme ne gibi bir gerilim katıyor anlayamıyorum doğrusu (örn: dabbe1).Yine alışık olduğumuz ve bir çok gerilim filmine konu olan ve gösterilen klişe küp le oynama ki zeka oyunu için icat edilen bişeydir neden bunu gerilime hava katmak için kullanırlar oda ayrıca soru işareti.Müziklerde gerçekten başarısız.Kısaca filmin bir çok klişeyi içeren sahnelerle dolu..Kendi yorumunu kendi tarzını ve yapılmayanı yansıt o zaman doğru yolda ilerlemeye başlarsın...Başarılar diliyorum..sevgiler..

Gönderildi : 11/01/2012 8:39 pm
(@bilaldincer)
Başlığı açan

destek ve yorum için teşekkür ederim. küp dışındaki tüm yorumlarınıza katılıyorum. copenin dediği gibi ön hazırlık kısmında öngöremediğimiz bazı şeyler filmi eksik kılmış.
bu tarz deneysel , sürrealist , videoart çalışmaları çok ilgimi çekiyor ve elimden geldiğince geliştireceğim tabiki. bence iyi ya da kötü hiç olmamasından iyidir. ama bu yorumlar olmasa tabi hiç bir anlamı kalmaz.
yalnız benim şu an efekt harici teknik anlatımla ilgili yoruma da çok ihtiyacım var. hatta en çok ona ihtiyacım var.

Gönderildi : 11/01/2012 9:54 pm
(@anonymous)

Bu tarz filmlerle ilgilenen biri olarak yine nacizane bazı yorumlarım olacak. Öncelikle emek verdiğin ve böle zor yapılan türde bir kısa film yaptığın için seni tebrik ederim.Zaten diğer arkadaşlar efekt konusundaki başarısızlığını söylemiş ki bu tür filmlerde bu çok önemli en kısa zamanda efektler ile ilgili problemini çözmelisin.Bu yapacağım yorumu genel olarak yapıyorum ve senin filminde rastladığım içinde örnekliyorum lütfen yanlışa anlama.

Filmin başlangıcında bir ayetten alıntı yapmışsın fakat konunun ilerleyişinde bu ayeti destekleyen herhangi bir sahne yada görüntü göremedim.Öncelikle şu olguyu Türk sinemasından silmemiz gerekir gerilim yada korku tarzı filmler yapıldığında filmin başına ayet koymak o filmi korkunç hale getirmiyor tam tersine izleyicide kötü bir etki bırakıyor(örn: dabbe).Aynı tatta artık duvarı gazete kağıdı ile kaplamak fikri çok klişe. Duvar kağıtla kaplanınca filme ne gibi bir gerilim katıyor anlayamıyorum doğrusu (örn: dabbe1).Yine alışık olduğumuz ve bir çok gerilim filmine konu olan ve gösterilen klişe küp le oynama ki zeka oyunu için icat edilen bişeydir neden bunu gerilime hava katmak için kullanırlar oda ayrıca soru işareti.Müziklerde gerçekten başarısız.Kısaca filmin bir çok klişeyi içeren sahnelerle dolu..Kendi yorumunu kendi tarzını ve yapılmayanı yansıt o zaman doğru yolda ilerlemeye başlarsın...Başarılar diliyorum..sevgiler..

Adam Sebastian Bach beyler...
Dağılın 🙁

Gönderildi : 11/01/2012 10:49 pm
(@bilaldincer)
Başlığı açan

film fazla ilgi görmedi 🙂
Başlığa Hasancingizi bekliyorum.

Gönderildi : 17/01/2012 4:52 pm
(@halostendap)

film izlettiriyor kendini 🙂 beğendim 🙂
başlangıçta yazıyla verdiğin ayetteki Allahın yaratma faaliyetiyle, fotoğraf makinesiyle yaratılan dünya arasında bir bağlantı var mı? fotoğraf makinesinden çıkan adamla Allahın yeniden diriltileceksiniz demesi arası bağlantı kurdun mu?
sen kurmadıysan ben kurdum 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 28/08/2012 11:11 pm
(@tolga-depo)

film izlettiriyor kendini 🙂 beğendim 🙂
başlangıçta yazıyla verdiğin ayetteki Allahın yaratma faaliyetiyle, fotoğraf makinesiyle yaratılan dünya arasında bir bağlantı var mı? fotoğraf makinesinden çıkan adamla Allahın yeniden diriltileceksiniz demesi arası bağlantı kurdun mu?
sen kurmadıysan ben kurdum 🙂

🙂

Gönderildi : 29/08/2012 2:05 am
 exx
(@exx)

ben ne bir şey anladım ne de bağlantı kurabildim. sanırım sıkıntı bende. nedir?

Gönderildi : 01/09/2012 6:37 am
(@halostendap)

ben ne bir şey anladım ne de bağlantı kurabildim. sanırım sıkıntı bende. nedir?

bu kısa filmleri paragraf gibi düşünmek gerekiyor sanırım,
nedir paragrafın mantığı: bütün argümanların örneklerin yan fikirlerin tek bir ana fikri destekleyecek türden olmalı, her cümle bu şekilde dizayn edilmelidir yoksa paraftaki bütünlüğü bozmuş olursun.
buradaki sorun buradan kaynaklanıyo bence, aynı paragrafta birden fazla şey anlatılmaya çalışılmış...

edit: yani sıkıntı sende değil abi 🙂 bu arada benim daha önce kurduğum bağlantılar zayıf idi...desteklenmemiş...

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 01/09/2012 6:51 am
(@gorkem)

İyi bir film olduğunu düşünmüyorum...

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 01/09/2012 4:07 pm
Paylaş: