Forum

..............

12 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,139 Görüntüleme
(@rrmovies)
Gönderi: 12
Başlığı açan

..............

Gönderildi : 12/11/2012 3:16 am
(@rrmovies)
Başlığı açan

Benim konularıma neden kimse yorum yapmıyor 😐

Gönderildi : 12/11/2012 4:46 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

Filmin giriş jeneriği iyiydi fakat sonrasını görsel olarak zayıf bulduğumdan sonuna kadar gidemedim filmin.
Kusura bakma, filminin görselliğinin en az jenerik kadar kendine bağlaması lazım kendini. İzleyici bu açıdan ne yazık ki nankör. Uğraşmış etmişsin bir film yapmışsın, filmini görsel olarak beğenmediği ve yeterince bağlayıcı bulmadığı için 3.dakikasında kapatıveriyor ve daha sonra bol vaktim olduğunda izlerim diyor.

Gönderildi : 12/11/2012 6:32 pm
(@rrmovies)
Başlığı açan

Filmin giriş jeneriği iyiydi fakat sonrasını görsel olarak zayıf bulduğumdan sonuna kadar gidemedim filmin.
Kusura bakma, filminin görselliğinin en az jenerik kadar kendine bağlaması lazım kendini. İzleyici bu açıdan ne yazık ki nankör. Uğraşmış etmişsin bir film yapmışsın, filmini görsel olarak beğenmediği ve yeterince bağlayıcı bulmadığı için 3.dakikasında kapatıveriyor ve daha sonra bol vaktim olduğunda izlerim diyor.

Farkındayım ama çok da seçeneğim yoktu. Tek kamera ve ışıksız olunca, anca o kadar yapabildim. İlk sahnesi çok zordu. Oyuncular arasındaki anlaşmazlık ötürü ayrıca teknik açıdan çok zorlandık.

Gönderildi : 12/11/2012 6:40 pm
(@halostendap)

Farkındayım ama çok da seçeneğim yoktu. Tek kamera ve ışıksız olunca, anca o kadar yapabildim. İlk sahnesi çok zordu. Oyuncular arasındaki anlaşmazlık ötürü ayrıca teknik açıdan çok zorlandık.
tek kamera derken ne demek istediğini anlamadım, çoğu yönetmen filmlerini tek kamerayla çekiyor zaten.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 12/11/2012 7:18 pm
(@rrmovies)
Başlığı açan

tek kamera derken ne demek istediğini anlamadım, çoğu yönetmen filmlerini tek kamerayla çekiyor zaten.

Bizim çekmeye çalılştığımız tarz sahneleri çekerken en az 2 kamera lazım. O dövüş sahnesinde örneğim, bir açıdan diğerine geçiş yaparken devamsızlık hataları olmasın diye çok uğraştık ama başarısız olduk. Bazı örneklere baktım, 3 kameraya bazen 4 kameraya kadar çıkmak gerekmiş. Bu yüzden mazur görmenizi rica ettim. Bu bilgiyi de nereden aldığınızı bilmiyorum, yanlış bir bilgi. Ancak dizileri tek kamerayla çekiyorlar onlarında dizi katagorisinden ayırmamak ve orada değerlendirmek gerek.

Neyse, filmi izlemeden yorum yapıldığı için kaldırmış bulunuyorum.

Gönderildi : 12/11/2012 7:33 pm
(@copen)

kezzap haklı guzel bir giriş sonrası kotu goruntulerle karsılasınca girişinde değeri olmuyor, ama ben sonuna kadar izledim, oyunculuklar kotu, kamera hareketleri kotu ama ugrasmıssın eline sağlık.

Haricinde hocam ışık yok, tek kamera var, oyuncular anlaşamıyor vs diyorsun peki niye hala ısrarla cekip montajlayıp servis ediyorsun. Seyirci senin ne kadar cok sıkıntı cektiginle ilgilenmezki yani sadece sen değil forumlarda boyle bir duzen inanış var sanki... Abi film cekmiş servis etmiş acayip kotu, izleyemiyorum, yarısında vs vs kapattım denilince hemen kamera yoktu ısık yoktu su yoktu bu yoktu deniyor. Yani ne yapmak lazım ""haa oylemi o zaman bu yokluk içinde cekildiyse film superdir mi" dememiz gerekiyor. Ben senin yerinde olsam bu işi olmamış sayar hic servis etmezdim. Yani nihayetinde ticari bir proje değilki her karar senin elinde ....

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

Gönderildi : 12/11/2012 7:40 pm
(@kezzap)
Admin

Yahu filminizi koyuyorsunuz, yorum istiyorsunuz, iki olumsuz yorumdan sonra, hop film gidiyor...
Başlığı kitleyeceğim.

Gönderildi : 12/11/2012 8:32 pm
(@halostendap)

Bizim çekmeye çalılştığımız tarz sahneleri çekerken en az 2 kamera lazım. O dövüş sahnesinde örneğim, bir açıdan diğerine geçiş yaparken devamsızlık hataları olmasın diye çok uğraştık ama başarısız olduk. Bazı örneklere baktım, 3 kameraya bazen 4 kameraya kadar çıkmak gerekmiş. Bu yüzden mazur görmenizi rica ettim. Bu bilgiyi de nereden aldığınızı bilmiyorum, yanlış bir bilgi. Ancak dizileri tek kamerayla çekiyorlar onlarında dizi katagorisinden ayırmamak ve orada değerlendirmek gerek.

Neyse, filmi izlemeden yorum yapıldığı için kaldırmış bulunuyorum.

filmi doktorun kızına saldıran kadının etkisiz olduğu sahneye kadar izlemiştim...bu arada film kaldırıldığı için spoiler koymadım.
tekrarı zor sahneleri 4-5 kamerayla da çekersin, bu ne bileyim bir binanın patlaması, arabanın binaya girişi gibi ama senin filminde böyle zor bir sahne göremediğim için yakınışını anlayamamıştım.
bir de filmi izleyince korktum açıkçası, biz de emek veriyoruz bi şeyler yapabilmek için, sonuç böyle olursa yandım diye korktum...neyse ki copen'in dediği servis etmeme seçeneği mevcut 🙂

not: en basit sahneleri bile 3-4 kamerayla çekebilirsin, ya da zor sahneler hariç tek kamerayla çekersin yönetmenin bileceği iş ama tek kamera vardı nasıl bir savunmadır, işte bunu anlamadım...

Gönderildi : 12/11/2012 9:20 pm
(@rrmovies)
Başlığı açan

Yahu filminizi koyuyorsunuz, yorum istiyorsunuz, iki olumsuz yorumdan sonra, hop film gidiyor...
Başlığı kitleyeceğim.

Önemli olan, yorumların kötü olması değil. Farkındayım teknik açıdan kötü, ancak ben filmi tamamen izlemenizi rica ettim. Filmin tekniği ile fazla ilgilenmediğimi belirttim. Benim için senaryo önemliydi. Yapılan yorumları senaryo üstüne beklerken, filmi izlemeden görüntü kötü, kamera kötü yorumları yapılmış. Bende forum sözden anlamadığı için kaldırdım. Daha bir işleri tam yapmayı sevenler ile paylaşmayı tercih ederim. Yarısını izleyip tamamına yorum yapmak yanlış.

Gönderildi : 12/11/2012 10:52 pm
(@halostendap)

Başlığı kitleyeceğim.

Önemli olan, yorumların kötü olması değil. Farkındayım teknik açıdan kötü, ancak ben filmi tamamen izlemenizi rica ettim. Filmin tekniği ile fazla ilgilenmediğimi belirttim. Benim için senaryo önemliydi. Yapılan yorumları senaryo üstüne beklerken, filmi izlemeden görüntü kötü, kamera kötü yorumları yapılmış. Bende forum sözden anlamadığı için kaldırdım. Daha bir işleri tam yapmayı sevenler ile paylaşmayı tercih ederim. Yarısını izleyip tamamına yorum yapmak yanlış.
kötüydü senaryo 🙂 bunu anlamak için de tamamını izlemek gerekmedi benim açımdan...neyse sen hakedenlerle paylaş işini...saygılar.

Gönderildi : 12/11/2012 10:56 pm
(@kezzap)
Admin

Başlığı kilitliyorum.

Gönderildi : 12/11/2012 11:03 pm
Paylaş: