2013'ün gazına gelip ilk showreelimi yaptım, ağzınıza geleni söylemekten çekinmeyin 🙂
Yeni versiyonu - Kasim 2013 -
https://www.youtube.com/watch?v=
Alttaki yorumlari almis olan eski hali
https://www.youtube.com/watch?v=
16 günde kaç proje yaptın da 2013 showreeli yaptın olum?
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Aşırı uzun, zaten çok uzun planlar tutmuşsun, rahatlıkla 2 dakikaya yaklaşır, bir an önce yaklaştır derim, Editings değil Editing Work, Stock Footages değil Stock Footage, Weddings yerine de Wedding Work ya da Wedding Fİlming tarzı bir şey yazman lazım, Compositings değil Compositing Work ya da sadece Compositing, ayrıca bu compositing kısmında sonda track kayıyor, hatalı görüntüyü niye koyuyosun showreeline? Animations değil Animation/cgi ya da Animation &CGI work.
Ama en kötüsü, en başta kısa filmlerin orada ne iş var, işi olsa bile niye en başta? Adam izlemek için basıyor ve ilk gördüğü şey en kötü işlerin. Kafa nerde olum Ahmet 🙂
Bunu bana versen görüntülerin en az 3'te birini komple atarım (muhtemelen stock kısmından, aşrı fazla örnek var, kısa filmi de komple atarım zaten, genelin kalitesinin yarısında bile değil), kalan tüm planların da süresini 3'te bire indiririm, aşırı uzun ve sıkıcı olmuş. Rahatlıkla 2 dakikaya inecek bir showreel.
Yani showreel yapma amacın neydi bilmiyorum. Ben daha fazla iş alabilmek için, kendini satacağın bir video yapmayı tasarladığını düşünerek eleştirdim. Bugüne kadar yaptığım her şeyin özeti diye yaptınsa öyle bir şey olmuş ve öyle bir şeyin olacağı kadar da sıkıcı olmuş :). Showreelerin amacı ne kısa sürede, sıkmadan kendini iyice satabilmektir, şu anki her şey bunun aksine hizmet ediyor.
Bilmeyenler için ben Ahmet'i uzun yılardır tanırım, ondan böyle saydırdım, yoksa tanımadığım adama böyle kaba konuşmam :). Ahmet benim bi denem.
Acımayın dedin acımadım Ahmet, umarım yanlış anlamazsın :).
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Sansima Dud'un adet donemine denk geldim, yorumun kallavisini aldim 🙂
Saka bi yana alinma, yanlis anlama filan soz konusu degil. Vakit ayirip yorumladigin icin ben tesekkur ederim. Yalniz hemen cevap vermek yerine bir sure vakit taniyip sakin kafayla videoyu tekrar izlemek, sonrasinda cevap vermek istiyorum. Belki bu arada farkli yorumlar da gelir, onlari da dikkate alma sansim olur.
Düd'ün söylediği her şeye katılıyorum vallaha ekleyecek hiçbir şeyim yok.
Ne dediyse doğru demiş. İngilizce isimlerle ilgili fikrim yok ama adam İngiltere gördü, daha iyi biliyordur kesin.
Düd'ün söylediği her şeye katılıyorum vallaha ekleyecek hiçbir şeyim yok.
Ne dediyse doğru demiş. İngilizce isimlerle ilgili fikrim yok ama adam İngiltere gördü, daha iyi biliyordur kesin.
Bundan sonra ki yorumlar belki de hep bu yazının alıntısı olacak... Bir şey kalmadı bize. 😉
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Dud basta olmak uzere fikrini esirgemeyen arkadaslara tesekkurler. Elestirileri goz onunde bulundurarak, bir kisa film projeme referans olarak eklemek icin yeni bir calisma daha yaptim. Yorumlarinizi dort gozle bekliyorum.
Güzel olmuş. Tebrikler.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Çalışmalar içinde dikkat çekici parçacıklar iyi seçilmiş, özellikle tanıtımın sonlarına doğru bu bi hayli hissedildi. Müzik artık kulağa çok tanıdık gelse de içerikle uyumlu hale gelen ritimlerle hoş bir eda bıraktı...
Müzikle alakalı bir öneri ise, özellikle showreel çalışmalarında çok da önemli bir sebep yoksa yeni müzikler showreel'leri daha önplana çıkarır; göz algısına hizmeti fevkalade olup hatırlanma açısından da gayet iyi oturur. Daha önceden çeşitli görsellerde kullanılmış müziklerin üzerinde bir de kulak aşinalığı eklenince göz algısına sağlam bir engel oluşturur diye düşünüyorum. Hihazırda hafızada birçok nedenden dolayı yeterince yer edinmiş müzikler (görsel hafıza da dahil) bu tarz kısa tanıtımlarda seyirciyi Hampton Court Garden'daki labirentte gezintiye çıkarır...
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Güzel çalışmalar. Umarım sağlam referans olur. Başarılar.
Bu videoyu yapmamın amacı, yakında görüşmeye başlayacağım yapım şirketlerine bir referans oluşturacak olması. İlk defa bir kısa film projesi için yapımcı arayacağım. Umarım yapımcı gözüyle izleyenlerde olumlu bir etki bırakır. Yorumlarınız için teşekkürler.