Forum

1994 Oscar ödüllü A...

1994 Oscar ödüllü Alman kisafilm

2 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
1,669 Görüntüleme
(@megasupermaster)
Gönderi: 48
Başlığı açan

1994 Oscar ödüllü Alman kisafilm.

Film 50 yil sonra komunist rejimin sömürgesinden yeni kurtulmus dogu Berlin de cevrilmis.
Diger Almanya ya nazaran 50 yil geri kalmis sehir yasimini ve manzarasini göstererek basliyor.
Dünya nin 170 ülkesinden insanin yasadigi Berlin de irkciligin yogun oldugu günlerde degisik ülkelerden ve degisik sosyal statülerden insanlar tramvaya binerler.

Bir Alman ihtiyar irkci ve kiskanc kadinin yanina Almancasi mükemmel bi okadar da sabirli olan zenci oturur. Traji komik olay ozaman baslar.

Irkci ihtayar kadin yabancilara ver yansin eder.

Tramvaya bilet kontrolcü biner.
Ihtyar kadinin tabiriyle yam yam zenci nin irkci kadindan öc alma zamani gelmistir.

Filmin finali cok komik ve hic beklenmeyen ve alisilmisin disinda sonlanir.

MegaSuperMaster dan size 12 dakikalik 19 Mb lik bir kisa.

Download-Link:

http://rapidshare.de/files/19996841/kacakyolcu_siyahyolcu.mov.html

Bu kisafilm örnek ve egitim amacli bu siteye konulmustur.
Lütfen yönetmenin emegine saygili olalim ve filmini ticari amacli kullanmayalim.

Yorumlarinizi Bekliyorum !!!

Birde yaninda ingilizce 30 dakikalik After Effects dersi. Dikkat 98 MB.

Download-Link: http://rapidshare.de/files/19701822/After_Effects_Disc01_-_Lesson_01_-_The_Grand_Tour.zip.html

megasupermaster

Gönderildi : 09/05/2006 1:09 pm
(@dv-art)
Gönderi: 0

kaliteli bir is belli,ama oscar alacak kadar iyi degil bence, cok cok daha iyi kisafilmler gordum,ama irkcilik konusuna el atmasi ve hafiften alman fasizmine degdirmesi sayesinde kapmistir oscari (akademinin boyle bir olayi var nedense )

berlinin eski halini gostermesi acisindan cok iyi,bayan oyuncu iyi oynamis eski bir nazi subayi gibi, ama filmde cok teatral ve amator bir hava var.
ayrica filmin sonu da belki komik olabilir ama filmin butununden cok ayri durmus, yani o kadar 'sirret' bir kadinin o olaydan sonra neredeyse sifir tepki gostermesi yapay kacmis.
tabii bunlar benim yorumlarim.

dedigim gibi iyi bir film ama oyle oscar alacak kadar degil bence (gerci hicbir zaman oscar kalitenin belirleyicisi olamaz gozumde,cunku ne sacma ve igrenc filmlere oscar verdiklerini gorduk)

paylasim icin sagol,ayrica korkma herhangi bir kisa filmden maddi cikar elde edilebilecegini dusunmuyorum,yani sunu cd ye basip korsan cd cide satmaya calisssan satamazsin bile.

Gönderildi : 12/05/2006 6:43 pm
Paylaş: