Forum

1335

50 Gönderi
18 Üyeler
0 Reactions
9,137 Görüntüleme
(@burakfilm)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Bazen amerikayı baştan keşfetmek sadece zaman kaybına neden olur.Neyse o sizin bileceginiz iş bu video craftla yapılmış iyi bir ucus similasyonu.çok gerçekçi sonuçlar alabilirisniz kanatlardaki flapların yön degiştirirken hareketinden makineli tüfek yuvalarının gerçekçi işleyişine kadar herşeyi simule etmenizi saglayan harika bir plugindir.burada önemli olan uçak renderlarını alırken kesinlikle motionblur pass larıda almayı unutmayın
https://www.youtube.com/watch?v=
açıkcası; etkilendim : )

-Bir makara bitip de diğerinin başlayacağı an birinin düğmeye basması gerekir. O anda ekranın sağ üst köşesinde bir nokta belirir.
-Bu sektörde biz ona sigara deliği deriz.

Gönderildi : 19/11/2010 4:40 am
(@homeros)

Yani hikayenin tarihsel doğruluğunun burada tartışılması bana biraz saçma geldi, çünkü film benim anladığım kadarıyla (Tanıtım videosuna baktım sadece) kurgusal. Sonuçta film her ne kadar tarihsel bazı gerçeklerden yola çıkılsa da kurgusal bir yapım olduğundan doğruluğun bu kadar çok konuşulması çok mantıksız. Örnek vermem gerekirse,

---spoiler---

Soysuzlar Çetesini hatırlayın, burada ki Hitler'i öldürmek için gönderilen ekip gerçekte var mı yok mu olduğu tartışılır, Hitler'in ise gerçekte sinema salonunda ölmediği aşikar.

---spoiler---

veya yakınlarda çekilmiş olan The Social Network'le ilgili Mark Zuckerberg çıktı ve 'filmdeki tek gerçek olan şey giydiğim kazaklardı' yorumunu yaptı.

---spoiler---

yine 'İnci Küpeli Kız' filminde Scarlett Johansonn'un karakteri tamamen kurgusal bir karakterdir ve gerçekte bu karakterin kim olduğu dahi bilinmemektedir. Sadece bu konuda var sayımlar bulunmaktadır.

---spoiler---

kısaca bu liste böyle uzar gider... Sonuca varıp, konuya dönersem eğer filmi asıl çekimiyle, senaryosuyla, kurgusuyla ve bu gibi filmlerde efektleriyle yargılamak gerekir ve bu duruma uygun çok güzel bir laf vardır (Atasözleriyle aram çok iyi değildir çok fena da karıştırıyor olabilirim, lütfen düzeltin beni, çünkü google da böyle bir sonuç bulamadım) Aslan yiyebileceğinden büyük lokmayı ağzına almaz. Benim de bir sürü kısa film fikrim imkansızlıklar yüzünden çöpe gitmiştir, çünkü bir şeyi yarım yamalak yapmaktansa hiç yapmamayı tercih ederim, kısaca sana da bunu öneririm.

Gönderildi : 09/12/2010 1:51 am
 buak
(@buak)
Gönderi: 59

ilk olarak ağustosta başlık açılmış. aralığın ortasındayız ve hala filmden eser yok. burada üç sayfa yazı yazılmış, filmi bekleyen insanlar var. ağustostan beri film çekiliyor mu? 4 ayda filmi herhalde on beş defa falan baştan çekmiş olmalısınız. 4 ayda çekilen (ya da dolaylı yoldan emek verilen) filmin beklentisi de büyük olur. bu beklentiyi karşılayacak bir film olmasını diliyorum ve bekliyorum. umarım filmi bir kaç haftaya kalmaz görürüz.

Gönderildi : 11/12/2010 3:40 pm
(@burakfilm)
Başlığı açan

Yani hikayenin tarihsel doğruluğunun burada tartışılması bana biraz saçma geldi, çünkü film benim anladığım kadarıyla (Tanıtım videosuna baktım sadece) kurgusal. Sonuçta film her ne kadar tarihsel bazı gerçeklerden yola çıkılsa da kurgusal bir yapım olduğundan doğruluğun bu kadar çok konuşulması çok mantıksız. Örnek vermem gerekirse,

---spoiler---

Soysuzlar Çetesini hatırlayın, burada ki Hitler'i öldürmek için gönderilen ekip gerçekte var mı yok mu olduğu tartışılır, Hitler'in ise gerçekte sinema salonunda ölmediği aşikar.

---spoiler---

veya yakınlarda çekilmiş olan The Social Network'le ilgili Mark Zuckerberg çıktı ve 'filmdeki tek gerçek olan şey giydiğim kazaklardı' yorumunu yaptı.

---spoiler---

yine 'İnci Küpeli Kız' filminde Scarlett Johansonn'un karakteri tamamen kurgusal bir karakterdir ve gerçekte bu karakterin kim olduğu dahi bilinmemektedir. Sadece bu konuda var sayımlar bulunmaktadır.

---spoiler---

kısaca bu liste böyle uzar gider... Sonuca varıp, konuya dönersem eğer filmi asıl çekimiyle, senaryosuyla, kurgusuyla ve bu gibi filmlerde efektleriyle yargılamak gerekir ve bu duruma uygun çok güzel bir laf vardır (Atasözleriyle aram çok iyi değildir çok fena da karıştırıyor olabilirim, lütfen düzeltin beni, çünkü google da böyle bir sonuç bulamadım) Aslan yiyebileceğinden büyük lokmayı ağzına almaz. Benim de bir sürü kısa film fikrim imkansızlıklar yüzünden çöpe gitmiştir, çünkü bir şeyi yarım yamalak yapmaktansa hiç yapmamayı tercih ederim, kısaca sana da bunu öneririm.

🙂 öncelikle aradaki farkı yakalayabilmenize sevindim.
ancak teaserlardan bir değerlendirme yapılmamaısını rica ederim, efektler ve 3d çizimler baştan ele alındı. açıkcası teaserdakiler playstation grafiği gibiydi 😀
ilk olarak ağustosta başlık açılmış. aralığın ortasındayız ve hala filmden eser yok. burada üç sayfa yazı yazılmış, filmi bekleyen insanlar var. ağustostan beri film çekiliyor mu? 4 ayda filmi herhalde on beş defa falan baştan çekmiş olmalısınız. 4 ayda çekilen (ya da dolaylı yoldan emek verilen) filmin beklentisi de büyük olur. bu beklentiyi karşılayacak bir film olmasını diliyorum ve bekliyorum. umarım filmi bir kaç haftaya kalmaz görürüz.
: )
İlk çekimler Haziranda tamamlanmıştı. Ancak kurgudan sonra çekimleri hiç beğenmedim ve baştan çekmeye karar verdik. yaz tatili dönüşü filmin çekimleri başa alındı ancak yarım kaldı; forumdaki yorumlardan anladığım kadarıyla herkes gerçek hikayeler istiyordu.
Havacılık tarihi ile ilgili daha derin bir araştırmaya giriştim. kişilerin hayatını tek tek okuyup başlarından geçen olayları inceledim. sonra, araya birazda kurgu katarak yaşanmış öyküleri baştan senaryoya döktüm. yeni senaryo ortaya çıktı ancak bir sorun vardı; kimimizin müsait olduğu vakit kimimizin dershanesi oluyordu ya da kimimizin okulu varken diğerimiz müsait oluyordu. uygun araları belirleyerek çekimlere tekrar giriştik. çekimler aralıklı yapıldığından gecikme oldu+bilgisayarımın yavaşlığı nedeniyle 3d renderlarında ve hd video kurgusundada gecikmeler oldu. bu sebeptendir ki, 1335, hala yolda 🙂
ilginize gerçekten çok teşekkür ederim, filmin takip edildiğini duymak beni sevindirdi 🙂

-Bir makara bitip de diğerinin başlayacağı an birinin düğmeye basması gerekir. O anda ekranın sağ üst köşesinde bir nokta belirir.

Gönderildi : 11/12/2010 9:22 pm
(@burakfilm)
Başlığı açan

prodüksiyon devam ediyor 🙂 birkaç resim ekleyeyim 🙂

Gönderildi : 17/12/2010 3:11 am
(@burakfilm)
Başlığı açan

Gönderildi : 20/12/2010 7:57 pm
(@burakfilm)
Başlığı açan

Çıkacak mı çıkmayacak mı? dediğinizi duyar gibiyim 🙂 İnanın hem montaj hem 3d animasyonları tek bir pcde(hemde yavaşcana çalışan) yapmak uzun sürüyor. Ancak sitemizi yeniden yayına açabildim:) Bizi izlemeye devam edin ...
http://www.1335film.net.tc/ " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 11/01/2011 5:01 am
(@hegel)

Hadi hayırlısı. Afişte arkada duran sensin galiba. Yalnız seninle diğerleri arasında bazı uyumsuzluklar var. Filmde de böyleyse iyice sırıtır. Senin saç sakal kesimin, bakışın o zaman ki genel durum göz önünde tutulduğunda diğerlerini tutmuyor. Objektife bakmışsın; diğerleri uzaklara umutla bakarken. Sen sanki filminin derdindeymişsin gibi, "durun bir de yönetmen olarak afişte ben de görüneyim" demişsin gibi. Bunları, film için çok uğraştığınız belli olduğu için söylüyorum.

Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer

http://kalemoynatanileayoynatannbulutuuyer.blogspot.com.tr

Gönderildi : 11/01/2011 12:24 pm
(@burakfilm)
Başlığı açan

Hadi hayırlısı. Afişte arkada duran sensin galiba. Yalnız seninle diğerleri arasında bazı uyumsuzluklar var. Filmde de böyleyse iyice sırıtır. Senin saç sakal kesimin, bakışın o zaman ki genel durum göz önünde tutulduğunda diğerlerini tutmuyor. Objektife bakmışsın; diğerleri uzaklara umutla bakarken. Sen sanki filminin derdindeymişsin gibi, "durun bir de yönetmen olarak afişte ben de görüneyim" demişsin gibi. Bunları, film için çok uğraştığınız belli olduğu için söylüyorum.
teşekkür ederim 🙂 ayrıntılı olarak güzel bir noktaya değinmişsiniz 🙂
benim canlandırdığım karakter filmin başlarında savaşa katılamadan can veriyor. saç-sakal ordan biraz:)
çekilen fotoların hepsinde objektife bakmışım nasıl bir adamım ben ya 😀

Gönderildi : 11/01/2011 6:19 pm
(@desperado28)

4 ay Olmus film yok ? herhalde üstüne bir 4 sene daha gecer gene film yok ?

Film olmadan neden böle bir paylaşım açılır bilmiyorum..

Gönderildi : 13/01/2011 1:14 am
(@burakfilm)
Başlığı açan

4 ay Olmus film yok ? herhalde üstüne bir 4 sene daha gecer gene film yok ?

Film olmadan neden böle bir paylaşım açılır bilmiyorum..
aradaki açıklamaları okursanız bilgi sahibi olabilirsiniz (:
ancak ben bir özet geçeyim; ilk çekimler yapıldığında tamamdır bu iş dedik. yaz tatilinde montaja girdim ancak baktımki, ı-ıh olmamış. tatil dönüşü baştan çekiyoruz dedim. sanıyorum o aralar başlık açıldı. 2. çekimler yarım kaldı çünkü gerçek hava hikayeleri çekmeye karar verdim(ilk senaryomuz hayal ürünüydü). osmanlı havacılığı, tarafımızdan araştırılmaya başlandı. sonra senaryolaştırıldı. ancak bir sorun vardı; okullar ve dersaneler başlamıştı. çekim zamanı ayarlamak güçleşmişti. + orta düzey bir bilgisayarda hd kurgu ve 3d animasyon yapmak pek kolay olmuyordu. o yüzden film hala postprodüksiyonda (: ilginize teşekkürler...

Gönderildi : 13/01/2011 2:11 am
(@crtandcombo)
Gönderi: 27

önemli olan denemektir...tebrik ederim..hadi yapalım, yapılması gerekiyor,, neden yapılmıyor diyenlerden farkınız sizin yapmış olmanızdır....kesinlikle hoş buldum bu çalışmalarınızı..

tarihin bence hiçbir önemi yok zaten en başta açıklamalarında belirtmişin...Gerek Alman sineması gerek Amerikan gerek Kore...

şuan en ufak çocugun ağzında bile Normandiya çıkarması Stalingrad kuşatması geçerken...
biz ne tayyarecilerimizin ne piyadelerimizin kıymetinizi biliriz...

Demek istediğim sinema çok kuvvetli bir araçtır..bu aracı ne yazık ki bizler hep aşk , dram şu bu şeklinde kullandık..
Amerika sineması 2.dünya savaşını konu alan filmlerinde ya Berlin'i bombalıyor ya Fransa'da at koşturuyor...ama bir kişide kalkıp sormuyorki yahu Amerikan askerinin orda ne işi var...

Kamera denilen aletin sihride budur ...Zamanında Hitlerin Gobbelse verdiği talimatla Almanlarında kşfettiği fakat bizim hala keşfedemediğimiz bu şeyi umarım bir gün anlarız
Yine en azından Kurtlar Vadisi Filistin tarzı çalışmalar umut verici olmakda ve bizimde artık sinemayı propoganda aracı kullanmaya başladığımızı bir nebzede olsa göstermektedir..

Umarım bir gün öyle bir film çekilir ki Kurtuluş Savaşı ile ilgili bizde rahatlrz..ve yine temmenim artık bu sinema sanatını belli bir zümrenin elinden çekip almak bunu başarmakda bir adım olabilir.

Yani illa Steven Spielberg mi gelsin çeksin bu filmi...
Ayrıntılara takılmaya hiç gerek yok gayet güzel bir düşünce ha 1915 ha 1917..
ellerinize sağlık

Gönderildi : 20/01/2011 3:03 am
(@burakfilm)
Başlığı açan

önemli olan denemektir...tebrik ederim..hadi yapalım, yapılması gerekiyor,, neden yapılmıyor diyenlerden farkınız sizin yapmış olmanızdır....kesinlikle hoş buldum bu çalışmalarınızı..

tarihin bence hiçbir önemi yok zaten en başta açıklamalarında belirtmişin...Gerek Alman sineması gerek Amerikan gerek Kore...

şuan en ufak çocugun ağzında bile Normandiya çıkarması Stalingrad kuşatması geçerken...
biz ne tayyarecilerimizin ne piyadelerimizin kıymetinizi biliriz...

Demek istediğim sinema çok kuvvetli bir araçtır..bu aracı ne yazık ki bizler hep aşk , dram şu bu şeklinde kullandık..
Amerika sineması 2.dünya savaşını konu alan filmlerinde ya Berlin'i bombalıyor ya Fransa'da at koşturuyor...ama bir kişide kalkıp sormuyorki yahu Amerikan askerinin orda ne işi var...

Kamera denilen aletin sihride budur ...Zamanında Hitlerin Gobbelse verdiği talimatla Almanlarında kşfettiği fakat bizim hala keşfedemediğimiz bu şeyi umarım bir gün anlarız
Yine en azından Kurtlar Vadisi Filistin tarzı çalışmalar umut verici olmakda ve bizimde artık sinemayı propoganda aracı kullanmaya başladığımızı bir nebzede olsa göstermektedir..

Umarım bir gün öyle bir film çekilir ki Kurtuluş Savaşı ile ilgili bizde rahatlrz..ve yine temmenim artık bu sinema sanatını belli bir zümrenin elinden çekip almak bunu başarmakda bir adım olabilir.

Yani illa Steven Spielberg mi gelsin çeksin bu filmi...
Ayrıntılara takılmaya hiç gerek yok gayet güzel bir düşünce ha 1915 ha 1917..
ellerinize sağlık
teşekkür ederiz 🙂 kilit noktanın çözülmesine sevindik 🙂

Yeni bir tanıtım hazırladım;
[vimeo] http://www.vimeo.com/19228292 [/vimeo]
video şifresi; 7898520

Gönderildi : 01/02/2011 7:11 pm
(@uguratilgan)

Böyle Avatar'ı yapmış gibi yapılan kamera arkası konuşmalar çok antipatik duruyor. Ayrıca Bir ... Filmi olayını nolur yapmayın ya , çok komik gözüküyor.

Gönderildi : 02/02/2011 8:00 pm
(@burakfilm)
Başlığı açan

Böyle Avatar'ı yapmış gibi yapılan kamera arkası konuşmalar çok antipatik duruyor. Ayrıca Bir ... Filmi olayını nolur yapmayın ya , çok komik gözüküyor.
tabii eleştirinin her türlüsüne kulak vereceğiz:)
amaç olarak öyle bir tavır takınmak yoktu ancak sanıyorum öyle anlaşılıyor. bu birazda 3. çekime kadar çektiğim sıkıntının patlaması olabilir 🙂

bir ... filmi olayıda komik gelmiş olabilir ortada hollywood yapımı yok sonuçta ancak bilirsiniz; Türk sinemasında örneği bulunmayan bir yapım üstünde çalışınca insan "yazayım" diyor. hele ki sinemadan anlamayan birçok kişi(ben süper anlıyorum demiyorum) bir bilmemkim filmi yazınca insana dokunuyor, facebookta youtubeda görüyüruz 🙂
ilginize teşekkürler

Gönderildi : 03/02/2011 6:00 am
Sayfa 3 / 4
Paylaş: