Burak arkadaşım Çanakkale Cephesinden en son düşman askeri birliği Şubat 1916'da gitmiştir... Biraz daha araştır... Bu cephe tam 1 yıl sürmüştür....
tayyare cephelerinin 1915 sonrası faaliyet gösterdiği kayıtlarda geçmektedir. Ancak 1915 sonrası tayyare cephesi olası durumlara karşı beklemekteydi. bir muharebenin olduğunu okumuştum(nerde tam hatırlayamıyorum şimdi). ancak, 1916 sonrası gerçek savaşın Müttefik kuvvetleri ile değil, Rus uçakları ile yapıldığını hatırlıyorum . biz ise bunu filmde Müttefikler olarak kullandık, sonuçta kurmaca bir film. bilginize arz ederiz
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87anakkale_Sava%C5%9F%C4%B1
hiç en basit bilgi kaynağı wiki'ye bile mi bakmadınız?
oradan fazlasına baktık
yahu 1917de rusyada devrim oluyor. ne rus uçakları.
Burak arkadaşım Çanakkale Cephesinden en son düşman askeri birliği Şubat 1916'da gitmiştir... Biraz daha araştır... Bu cephe tam 1 yıl sürmüştür....
tayyare cephelerinin 1915 sonrası faaliyet gösterdiği kayıtlarda geçmektedir. Ancak 1915 sonrası tayyare cephesi olası durumlara karşı beklemekteydi. bir muharebenin olduğunu okumuştum(nerde tam hatırlayamıyorum şimdi). ancak, 1916 sonrası gerçek savaşın Müttefik kuvvetleri ile değil, Rus uçakları ile yapıldığını hatırlıyorum . biz ise bunu filmde Müttefikler olarak kullandık, sonuçta kurmaca bir film. bilginize arz ederiz
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87anakkale_Sava%C5%9F%C4%B1
hiç en basit bilgi kaynağı wiki'ye bile mi bakmadınız?
oradan fazlasına baktık
yahu 1917de rusyada devrim oluyor. ne rus uçakları.
benim okuduğum müttefiklerden kalma uçakları rusların bir dönem kullandığı, 1916 sonu 1917 başlarında kullanılmış olabilir.
hata yapmış olabiliriz kabul, ancak filmdede, 1915 den sonra cephedeki durgunluktan bahsediliyor, olası bir saldırıya yönelik hava meydanlarının faaliyete devam ettiği anlatılıyor. tabiiki hayali bir çatışma ekledik filme, müttefiklerin boğazlara yönelik son saldırısı şeklinde.
tarihi 1917 olarak seçmemize gelince, filmin adı 1335, Osmanlıda günlük işlerde kullanılan Hicri takvimle 1917 ye denk geliyor. açıkcası 1334(1916) kulağa pek de hoş gelmedi 🙂
ancak benim okuduğum o dönemdede saldırıların tamamen bitmediği, hatta 1915 sonrası yeşilköy tayyare meydanındaki pilotların bir saldırı nedeniyle uçuşa geçtiğini okumuştum. bunların ışığında kurmaca bir çatışmada ekledik filmimize
-Bir makara bitip de diğerinin başlayacağı an birinin düğmeye basması gerekir. O anda ekranın sağ üst köşesinde bir nokta belirir.
-Bu sektörde biz ona sigara deliği deriz.
Seçtiğiniz konu çok hoş.
Yalnız, oyuncuların kostümleri aşırı yeni. O dönemlerde öyle pırıl pırıl kıyafetler bulunmadığını arşivlerdeki fotoğraflar sayesinde biliyoruz.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ayrıca çekeceğiniz film dönem filmi olduğundan, kurguda renkleri sepyaya çevirirseniz daha hoş durabilir.
Unutmadan; Yeşil perde çekimlerinin uçak sahnelerinde oyuncuların karşısından şaç kurutma makinesi gibi hava üfleyen bir şey tutarsanız filmin inandırıcı olmasını sağlayabilir, filmin kalitesinide bir çıta yükseltebilirsiniz.
Seçtiğiniz konu çok hoş.
Yalnız, oyuncuların kostümleri aşırı yeni. O dönemlerde öyle pırıl pırıl kıyafetler bulunmadığını arşivlerdeki fotoğraflar sayesinde biliyoruz.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ayrıca çekeceğiniz film dönem filmi olduğundan, kurguda renkleri sepyaya çevirirseniz daha hoş durabilir.
Unutmadan; Yeşil perde çekimlerinin uçak sahnelerinde oyuncuların karşısından şaç kurutma makinesi gibi hava üfleyen bir şey tutarsanız filmin inandırıcı olmasını sağlayabilir, filmin kalitesinide bir çıta yükseltebilirsiniz.
teşekkürler, öncelikle linkteki resmin sahte olduğu yönünde iddialar güçlüdür( http://www.filozofuz.biz/?p=1251 " onclick="window.open(this.href);return false;)
osmanlı ordusu 1. dünya savaşında teçhizatlı idi, kurtuluş savaşında yokluk içerisindeydi
2. olarak saç kurutma makinesi ve vantilatörü denemiştik 🙂 maalesef istediğim gibi olmamıştı sonuç
-Bir makara bitip de diğerinin başlayacağı an birinin düğmeye basması gerekir. O anda ekranın sağ üst köşesinde bir nokta belirir.
Siz gene hata yapmışsınız Hicri Takvime göre 1917 ye geliyor çünkü her yıl 1 ay atıyor buna göre de Miladi takvime göre 2 yıl ilerde oluyor... Ona bakarsanız boğaz savaşı'nı kazandığımız Tarihte 18 Mart değil 3 mart oluyor... o zaman ona da 3 mart mı diyeceğiz...burada hata yapıyorsunuz eğer Turgut Özakman-Çanakkale kitabını okursanız ya da bakarsanız o zaman dahi savaş uçaklarımız olduğunu anlarsınız...Bir kere 1913'te Türk Teyyare Okulu açılmıştır...Burada bile bilginiz yanlış... Değiştireceğiniz şey filmin 1335 olan adı değil bilgi kısımlarına yazdığınız Çanakkale 1917'yi Çanakkale 1915 yılı olarak yazmak olacak... bu kadar yani...
http://www.ttk.org.tr " onclick="window.open(this.href);return false; ye girip sol taraftaki tarih çevirme kılavuzuna miladi takvimde 1915 yazınca hicride 1334 ü gösteriyor... şimdi siz illa filmin adını 1335 yapacağız diye ocak 1916'da bitmiş bir savaşa 1917 yılında teyyarecilerin hikayesini anlatırsanız çokca saçmalamış olursunz... tarihi bir film yapacaksanız o şartlara uymanız lazım...
üstteki arkadaşların dediği gibi elbiseler pırıl pırıl silah kaleşnikof sırıtıyor haliyle...
Siz gene hata yapmışsınız Hicri Takvime göre 1917 ye geliyor çünkü her yıl 1 ay atıyor buna göre de Miladi takvime göre 2 yıl ilerde oluyor... Ona bakarsanız boğaz savaşı'nı kazandığımız Tarihte 18 Mart değil 3 mart oluyor... o zaman ona da 3 mart mı diyeceğiz...burada hata yapıyorsunuz eğer Turgut Özakman-Çanakkale kitabını okursanız ya da bakarsanız o zaman dahi savaş uçaklarımız olduğunu anlarsınız...Bir kere 1913'te Türk Teyyare Okulu açılmıştır...Burada bile bilginiz yanlış... Değiştireceğiniz şey filmin 1335 olan adı değil bilgi kısımlarına yazdığınız Çanakkale 1917'yi Çanakkale 1915 yılı olarak yazmak olacak... bu kadar yani...
http://193.255.138.2/takvim.asp?takvim=1&gun=1&ay=4&yil=1917 " onclick="window.open(this.href);return false; tarihi 1 nisan 1917 olarak alalım, yine 1335 çıkıyor(misal)
1915 zaferi sonrasını işliyoruz filmde(bi çatışma daha ekledik o kadar)
tayyarecilik mektebi 1912 de açılmıştır, bunun film ile ne ilgisi var?
filmin araştırmalarında, cepheleri ve olayları yerinde görmüş birisi olan Avni Okar'ın Türkiyede tayyarecilik kitabını kullandık
galiba rumi takvime göre hesaplamışsınız?
http://www.ttk.org.tr ye girip sol taraftaki tarih çevirme kılavuzuna miladi takvimde 1915 yazınca hicride 1334 ü gösteriyor... şimdi siz illa filmin adını 1335 yapacağız diye ocak 1916'da bitmiş bir savaşa 1917 yılında teyyarecilerin hikayesini anlatırsanız çokca saçmalamış olursunz... tarihi bir film yapacaksanız o şartlara uymanız lazım...
üstteki arkadaşların dediği gibi elbiseler pırıl pırıl silah kaleşnikof sırıtıyor haliyle...
1916 da son filo gittiyse bile tetikte beklendi o cephede, dediğim gibi onu anlatıyoruz+kurmaca bir çatışma daha ekledik; müttefik devletlerin son denemesi şeklinde
elbise mevzusunu açıkladım, resimde de görüyorsunuz ki gayet güzel elbiselerimiz var; " onclick="window.open(this.href);return false;
silah konusunda haklı olabilirsin araşıracağım, daha çekimler bitmedi zaten baştan çekiliyor film...
siz 1917 de rus uçaklarıyla filo kurulmuş deyince ben oraya bu tarihte kuruldu diye yazdım. bak işte gönderdiğiniz linkle gene aynı hatayı yapıyorsunuz Çanakkale de 1916 dan sonra savaş yoktu 🙂
neyse 🙂 inşallah iyi bir film çıkarırsınız da güzel güzel izleriz 🙂 en azndan pek denenmeyen bir konu hakkında (tarihi film) film çektiğiniz için bile takdir ediliyorsunuz:) kaldı ki film bittiğinde çok daha fazla takdir edileceksiniz 🙂
Acaba kısa film olarak mı çekiyorsunuz yoksa süresi daha mı fazla olacak?
siz 1917 de rus uçaklarıyla filo kurulmuş deyince ben oraya bu tarihte kuruldu diye yazdım. bak işte gönderdiğiniz linkle gene aynı hatayı yapıyorsunuz Çanakkale de 1916 dan sonra savaş yoktu 🙂
neyse 🙂 inşallah iyi bir film çıkarırsınız da güzel güzel izleriz 🙂 en azndan pek denenmeyen bir konu hakkında (tarihi film) film çektiğiniz için bile takdir ediliyorsunuz:) kaldı ki film bittiğinde çok daha fazla takdir edileceksiniz 🙂
Acaba kısa film olarak mı çekiyorsunuz yoksa süresi daha mı fazla olacak?
tarihi kesin hatırlamıyorum ama rus uçakları ile muharebe olduğunu biliyorum(1916 sonrası olması lazım)
tşekkür ederim:) tabii her filmde tarihsel hatalar olur, büyük sinema yapımlarında bile(flyboys'daki tarihi yanlış uçaklar gibi)
kısa film olarak çekiyoruz.
bu sayede bilgi sahibi oluyor aekadaşlar.,
Tabiki eleştirmenler araştırmacı olur.
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^
Uzun bir aradan sonra;
Tanıtımlara gelen yorumların ışığında izleyicilerin gerçek hikayeler istediğini anlamış bulunmaktayım. Bizde bunu yaptık; gerçek bir hava hikayesini filme çekmeye başladık(yeniden) 🙂
YAKINDA...
kolay gelsin...
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^
madem havacılık ile alakalı bir konu olacak sahnede kullanacagınız ucakları hazır modellerden secin ve 3dmaxde craft director animation tollsu kurun ve gerçekçi uçak similasyonlarıyla çekin açıkları kapatır.
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;
madem havacılık ile alakalı bir konu olacak sahnede kullanacagınız ucakları hazır modellerden secin ve 3dmaxde craft director animation tollsu kurun ve gerçekçi uçak similasyonlarıyla çekin açıkları kapatır.
eğer hazır model seçersek emeğin kokusu kalmaz işte; mümkün olduğunca yerli emekle çalışmaya bakıyoruz, yoksa onu yapmak basit birşey. teaserlara bakmayın, modellemeler baştan yapıldı 😉
Bazen amerikayı baştan keşfetmek sadece zaman kaybına neden olur.Neyse o sizin bileceginiz iş bu video craftla yapılmış iyi bir ucus similasyonu.çok gerçekçi sonuçlar alabilirisniz kanatlardaki flapların yön degiştirirken hareketinden makineli tüfek yuvalarının gerçekçi işleyişine kadar herşeyi simule etmenizi saglayan harika bir plugindir.burada önemli olan uçak renderlarını alırken kesinlikle motionblur pass larıda almayı unutmayın
https://www.youtube.com/watch?v=
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;