Filmin Adı : 128
Süresi : 04:17
Yapım Yılı : 2016
İyi Seyirler.
Beğendim, etkileyici.
Görüntüde kontrast azdı, neden böyle tercih ettiniz?
Filmi anasayfamızda paylaşabilir miyiz?
Eğer uygunsa, filmin bir afişi varsa gönderirseniz paylaşabiliriz.
Çok güzel, çok etkileyiciydi tebrik ederim. Elinize sağlık. Kontrast düşüklüğü bilinçli bir tercih sanırım sadece o rahatsız etti.
İzleyenin üzerinde sağlam etki bırakan nadir kısa filmlerden olmuş. Ellerinize emeğinize sağlık.
Tebrikler, her karesi anlamlı bir film olmuş. Esin kaynağının hakkını vermiş...
Başarılı bir film, elinize sağlık. Kontratst meselesi benim de dikkatimi çekti. Ama sonuçta görsel bir tercih meselesi.
Filmde gözüme batan tek nokta girişte çocuğun kameraya doğru yürüdüğü sahne. Çocuk oyuncu fazla adapte olamamış ve 'kamera tedirginliği' içinde yürüdüğü çok belli, yüyüyüşüne bir yapaylık var. Belki kamera çoğuğa karşıdan bakmak yerine biraz daha açılı görebilirdi, böylece çoçuğun yürüyüş ritmi ve ifadesi düz olmaktan çıkardı.
Ancak yine de çoçuk oyuncuların ve ekibin hepsini ayrı ayrı tebrik etmek lazım. Gördüğüm kadarıyla kamera gerisinde de az olmayan insanın emeği var.
İyi ki çekmişsiniz.
"Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın." Jacues Tati
Arkadaşlar, yorumlarınız inanılmaz güç verdi..Vaktinizi ayırıp izlediğiniz için teşekkür ederim..
Filmin beyazını biraz fazla tuttuk, biraz soldurmak istedim..Karanlık bir hikayeyi,anlatırken biraz tezatlık kurmak açısından gibi..
İlk sahnede çocuğun kameraya doğru yürüdüğü sahne ise kağıt üzerinde doğru bir sahneydi fakat uygulaması olmadı...
Tekrar teşekkürler..Filmi sitenin anasayfasında yayınlayabilirsiniz..
Film güzel, diyecek pek bir şey yok. Yalnız finalde kısaca bile olsa bölge hakkında, şu kadar yıldır çatışma oluyor, bu kadar kişi hayatını kaybetti vs. diye bilgiler verilse daha anlaşılır olurdu. İngilizce altyazı varsa, ne Türkiye ne de doğusu hakkında hiç bilgisi olmayan kişiler de izleyebilecekleri düşünülmüş neticede.
Buraya bakın, burada, bu kara mermerin altında
Bir teneffüs daha yaşasaydı,
Tabiattan tahtaya kalkacak bir çocuk gömülüdür
Devlet dersinde öldürülmüştür.
Şiirin ilk mısralarını yapmışsınız sanki..
Güzel film olmuş ellerinize sağlık.
Simplicty olayını çok iyi çözmüşsünüz.
Sade fakat bir estetik var filmde.
Uzun shotlar, kompozisyonun iyi olmasıyla gayet güçlü.
Oyunculukta da sıkıntı yoktu bence.
Tebrikler.
Not: Spidervis haklı.. Bende bekliyordum sonunda öyle bi info. Çok kısa.
yener, yorumun için teşekkür ederim..spidervis ve senin ortak soruna yanıtım ise , bir bölge vurgusu yapmıyorum..Türkiye'nin ve Dünya'nın her yerinde çocuk ölümleri-taciz ya da farklı türde şiddet eylemleri oluyor..İnsanların filmi nasıl okuduğuna ise karışmam..o sebeple, kesin bir duruma filmi bağlamadım..eğer öyle birşeyler kurgulasaydım, çocuğu öldüren kişileri de kırık pencere planında gösterirdim..
umarım tatmin edicidir..tekrar yorumlar ve ilgi için teşekkür ederim..
sevgi ve selam ile..
şiiri bilen kişiler konuşmuş sanırım, ben bilmiyordum açıkçası. ben alamadım o hikayeyi, şiiri okuduğumda da kesişen yanları çok göremedim. Çocuk oyuncunun gerginliğine katılıyorum fakat kadrajı oyuncuya göre değiştirmek manasız kaçardı zaten, çok tekrar ile çözülebilirdi. Ayrıca oyuncu kameranın arkasına kadar yürüyüp duruyor galiba, ses çok uzaktan gelirken kameranın arkasına geçince birden kesildi. Oyuncunun saçlarının kazınmış olması benim gibi şiiri bilmeyen biri için acaba kanser mi? dedirtti. Genel olarak verilen emeğin karşılığı bir film olmuş, sinematografik ve hikaye olarak bana çok ulaşamadı açıkçası. Festivalleri denemenizi öneririm ayrıca.
oh be 😀
aleste , yorumun ve ilgin için teşekkür ederim..
kameranın yanında sesin kesilmesinin nedeni,çocuğun traktörü farkedip, beklemesi..okula traktör ile geliyor..onun dışında ilk sahne ile ilgili çok sorunum oldu..kısaca bahsedyeim..çocuk oyuncu sürekli kusuyordu,hastaydı..12 tekrar çekebildim..kağıt üzerindeki planımı uygulayamadım..dediklerine katılıyorum.
şiiri bilmemen problem değil, bitirdikten sonra okuman yeterli fakat, bu bir şiir yorumu olduğundan , hikayenin herkese geçmemesi normal...
tekrar teşekkürler.
üzerine film yaptığınız, ece ayhan'ın bahsi geçen şiirini doğru anladığınıza emin misiniz?
muhtemelen araştırdınız fakat bu şiir 1969 da bir cuma çıkışı toplanıp, kinle yıldız teknik binasındaki devrimci öğrencilere saldıran bir grubun bina önünde nöbet tutarken öldürdüğü devrimci öğrenci battal mehetoğlu anısına yazılmıştır.
"bir tenefüs daha yaşasa tabiattan tahtaya kalkacak, devlet tarafından öldürülen çocuk(lar)" doğu beyazıt'ta sessiz sakin dersini dinlerken kafasına kurşun isabet eden değil, devlet erkine baş kaldırdığı için teker teker öldürülen 68 kuşağına mensup bir grup devrimci öğrencidir.
sapla samanı birbirine karıştırmış gibi duruyorsunuz.
ha velev ki bütün bunların farkında olarak veya olmayarak bahsi geçen dizelerden "esinlenerek" başka bir hikaye çıkarttınız, o zaman durum daha da vahim. neyse.