Arkadaşlarımızla birlikte çektiğimiz ilk kısa filmimiz olan, görüntü yönetimi, kurgu ve müziğini kendim yaptığım 03:27' yi sizlerle paylaşıyorum.
Başarılı. Duyguyu veriyor. Türü sevmiyorum ama kurgu iyi. Başarılar
Bitmesin dedim valla. Gayet başarılı. Benim gözüme çarpan ciddi bir sıkıntı yok.
Bi ara yarım stop kadar daha mı ışık olsa diye aklımdan geçti.
Senaryo, oyunculuklar, görütü yönetimi, ses, kurgu iyiydi. Korku-gerilim türü sevdiğim bir türdür ve severek izledim filmi. Tüm ekibin ve senin ellerine sağlık Tarık.
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Gece çekimi olduğu için yüksek ışıkta çekim yapmaya karar verdik. Daha sonra kurguda duvarları, perdeyi, yorganı ve kıyafeti ayrı ayrı maskeleyerek yeniden düzenledim. O kısım biraz zorlu bir süreçti. Ancak sahnelerin biraz kapalı olduğu kanısında hemfikiriz.
Posttan bir kare paylaşıyorum. Kalitesi pek iyi değil ancak eski hali anlaşılıyor.
Kullanılan ekipmanlar:
Canon 650D + 18-55mm 😀 + 50mm f/1.8 + Zoom H6 + 2 adet Kino floresan ışık + Led kamera üstü ışık
Filmin 3:04 saniyesinden itibaren paten kullandım. Bildiğimiz paten 🙂 Aslında bizim için, o sahneye göre sliderdan daha iyi bir etki verdi. Çünkü kamera pateni terk edip yükselerek karakteri takip ediyor.
İlk kısa filmimiz. Eksiklikleri var, eğlenip tecrübe ediniyoruz ekip olarak. Daha güzel işlere vesile olsun...
Bunu daha önce izlememiş miydik? Hatırlıyorum ama nerden olduğunu bilemedim.
Forumda daha önce paylaştığımı hatırlamıyorum ancak aynı kanaldan başka bir çalışma paylaştığım için tanıdık gelmiş olabilir.
Elinize sağlık, ilk kısa filminizmiş. Hayırlı olsun. @TarıkAlpat
Korku gerilimi severiz!!
Yalnız ben kötü adam karakterini daha erkenden tanıştırırdım.
Kızlar konuşurken sayko sayko dikizlerken görsek..
Ya da resimini çekiyor kızın falan.. ne bilim.
Çok az saykoluğuna dair bişi görsek izleyenler daha çok gerilir.
Emeği geçen herkesi tebrik ederim.
Çok teşekkür ederim @YenerÖzer 😀
Dediğiniz gibi sayko bir karakter daha çok etkileyici olabilirmiş.
Devam filminde kötü adam karakterinin hikayesini anlatmayı düşünüyoruz. Yani filmdeki 3 karakteri 3 kısa film ile bir seri haline getirmeyi düşünüyoruz.
2. filmde karakterin saykomanyak bir yönü de ortaya çıkartılabilir.
Kesin, çıkmalı.. Hemde böyle düşünülmeyen bişi.
Gördüğünde insanın "Neee!!!??" dedirtcek cinsten.
Hannibal dizisini izledinmi bilmiyorum, izlemediysen mutlaka izle.
Diziyi anlatmak istiyorum fakat senin izlemen en doğru yol.
Özellikle bu filmlerin için.
Hem Hannibal Lecter hemde dizideki karakterler gayet kaçık.
Gerilim dalında üst düzey bi dizi.
2. Filminde bol şans @TarıkAlpat .Merakla bekliyoruz 🙂
Hannibal dizisini izledinmi bilmiyorum, izlemediysen mutlaka izle.
Diziyi anlatmak istiyorum fakat senin izlemen en doğru yol.
Özellikle bu filmlerin için.
Hem Hannibal Lecter hemde dizideki karakterler gayet kaçık.
Gerilim dalında üst düzey bi dizi.
Bu diziyi uzun zamandır erteliyorum. Sanırım izlemenin vakti geldi. Teşekkür ederim @YenerÖzer 😀
Vay be, önce-sonra şeklinde görünce gözüme çok daha güzel geldi.
Teşekkür ederim 😀
Bence iyi değil geceye dönüştürme. Fazla ışıklı, sonradan gece yapıldığı belli.
Orta tonlar daha kısılmalı. Filmi izlemedim, ama bakacağım aklımda.
En net hata duvarda belli oluyor, ışık geldiği belli, nereden geliyor o ışık?
Ama renk olarak doğru yapılmış, ona bir şey diyemem.
ekleme:
İzledim, pek etki bıraktı diyemem, ama jenerik filme göre fazla iddialı.
Kurgusal olarak o açılıp kapanmalar iyi bir hamle ama sondaki dialoglar arasındaki mesafeler çok fazla.
İzlemişsindir zaten ama hannibal dizisini izlemeden önce babası silence of the lambsi izlemek lazım tabi.
Filmde hiç ışık kullanmayıp yalnızca aksesuar olarak gece lambasıyla çekeceğimizi planladık. İhtiyaç olursa da ufak ışık destekleriyle tamamlamalar yapacaktık. Ancak beklediğimiz gibi olmadı. Gece lambamız çok güçsüz çıktı ve sahnede artık gibi duruyordu.
Duvara ışık vurmuyor ancak karakterin karşısından, yani kameranın sol tarafında bir ışık kaynağı var. Onun parlaması olabilir.
Jenerik konusunda hak veriyorum.
Açılıp kapanma ritmini, müziğe göre ayarladığım için sonlara doğru mesafeler artıyor.
Çok teşekkürler Kezzap 😀
Silence of the lambs' i önceden izlemiştim. Lecter reis fena coşturuyor 😀