Beyaz ayarı (Kelvin) da ölçüyor mu?
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Hayır Kelvini sadece Kelvinmetreyle ölçebilirsiniz, o farklı bir üründür. Ciddi de pahalı bir üründür.. 🙂
🙂
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Hemen hizmetimizi verelim:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Pozometre " onclick="window.open(this.href);return false;
"Pozometre nedir" sorusuna kısa bir cevap.
Yerinde bir hizmet teşekkürler...
Ben de şunu ekleyeyim o zaman...
Bu tarz aletlere gerçekten ihtiyaç varmı bir kaç deneme çekimi ile zaten halledemezmiyiz ? Kesin bir gerekliliği vardırda ben bilmiyorumdur ondan söylüyorum yani 🙂
Vimeo : http://vimeo.com/user4550668" onclick="window.open(this.href);return false;
Flickr : http://www.flickr.com/photos/serkanyavuz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Özellikle Pozometre'ye çok ihtiyaç var. Çünkü makinenin kendi pozometresi sadece konu üzerindeki ışığın pozunu ölçer, lakin pozometre ışık kaynaklarını ayrı ayrı derecelendirme imkanı sağlar ve siz buna göre istediğiniz ışık kompozisyonunu yaratabilirsiniz. Kelvinmetre öte yandan çok abartı renk oyunları oynamadıktan sonra makinenin kendi manuel beyaz ayarı otomasyonları işinize yarar gibi geliyor bana.
Pozometre ve kelvinmetre HDSLR'larda gayet yeterli olduğu için pek ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum.
*our AC-130 in the air
Pozometre ve kelvinmetre HDSLR'larda gayet yeterli olduğu için pek ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum.
İşte konu üzerinde ölçüm yapıyorsun evet dediğinde haklısın ama özellikle pozometre 3-4 ayrı ışık kaynağı ile çalışırken inanılmaz gerekli. Çünkü ayrı ayrı kaynakların direk kaynağından gelen ışığa göre poza ölçümünü yapabiliyorsun. Böylece çekim anında abi sağ taraf çok parlamış, yada çok karanlıkta kalmış gibi sorunlarla karşılaşmıyorsun. Değerleri bildiğinden ötürü istediğin ışık etkisini yaratabiliyorsun ama işte DSLR'ın pozometrelerinde böyle bir imkan yok maalesef.