16 lık bana abartı geliyor.
Ben de 5 tane 32GB var, daha alsam mı diye düşünüyorum. Bilgisayar, HDD taşımaktansa kart taşımak daha kolay. Birde fazla kart bulundurmanın uzun aralıksız çekimler için büyük avantajı var. Mesela kaçırılmaması gereken bir sahne olduğunda yeni bir kart takmak, otomatik kapanma riskini azaltıyor. Bir de karttan karta aktarım yapan aletlerle, verileri yedeklemek için bilgisayara, HDD'ye gerek kalmıyor, direk kopyalamak mümkün. Kartların fiyatları ve iş akışındaki önemi düşünüldüğünde, karta yatırım yapmak hem önem kazanıyor hem de bazı açılardan tasarruf bile sağlayabiliyor.
Zaten kurguya sokacağım görüntüyü niye sd kartta tutayımki? bilgisayarda düzenli bir şekilde dursun. Benim içim rahat etmez öyle birsürü sd kartım olursa. Kayıtlar bitince hemen atarım laptopa. İçim rahat etmese taşınabilire de atarım gerçi. ama bir tane daha 8lik alabilirim sırf zaman aşımı olur diye. büyük kartlar ve sabit diskler geriyor beni. ne zaman 2 tb hard disk alsam elimde kaldı. gittim 500 lüklere döndüm en sonunda. 32 gb sd kartta hemen sorun oldu 2 gb lık hiç sıkıntısız çalışmaya devam ediyor kaç senelik kartlar... Ama markada Lexar professional class 10 derim. kullanıyorum öneririm.