Forum

-SATILDI- SANDISK EXTREME PRO 16GB SD UHS-I 95MB/s - 115 TL

32 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
5,295 Görüntüleme
(@halostendap)
Gönderi: 0
Başlığı açan

aynı sorun bende de mevcut akşam salih sa71 ile de konuştum extreme cbr 1.7x de 6sn çekiyor ki dün ml de sıkıntımı var dedim v.s ama sende yazınca rahatladım benim kart sandisk 20 mb/s cbr 1.4x 15 dk çekim yapıyor

gerisi morpheus a kalmış ben daha kafa yormuyorum ml cbr test v.s tşklr
umarım daha fazla kartını savunmaya kalkmaz. ben kesinlikle iade etmek istiyorum.
saygılar.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 10/10/2012 3:07 pm
(@mcfly)

Yardımı dokunacağını düşündüğüm birkaç şey yazmak istiyorum:

550D ile ML kurulmadan yapılan video çekimleri ortalama 44mbps dir, 44mb/sn değildir. 44mbps nin karşlığı 5,5mb/sn civarına denk gelmektedir.
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=mbps+ile+mb%2Fs+aras%C4%B1ndaki+fark " onclick="window.open(this.href);return false;

Burada bahsi geçen kart 95mb/sn dir fakat 95mb/sn ulaşabileceği maksimum değerdir. Garanti edilen, altına düşülmeyeceği belirtilen değer ise 10mb/sn dir, class 10 olması bunu gösterir.
http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/1996/~/difference-between-speed-class,-uhs-speed-class,-and-speed-ratings " onclick="window.open(this.href);return false;

Bu duruma göre 550D veya benzeri bir makinada ML yardımı ile bu kartın kullanımında çıkabileceğiniz maximum video kaydı değeri 760mbps dir, atlına düşmeyeceğiniz kesin değer ise 80mbps dir. Tabi bunlar ses kaydedilmeden çıkılabilecek değerlerdir (ML sayfasında ekrandaki göstergeleride kapatmanız tavsiye ediliyor).

"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."

Gönderildi : 10/10/2012 5:28 pm
(@halostendap)
Başlığı açan

"Cayma hakkıyla ilgili bilmeniz gerekenler

Cayma Hakkı Nedir, Nasıl Kullanılır?
4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik gereğince, alıcıların teslimat tarihinde itibaren 7 gün içinde sebep göstermeden ve "kargo ücreti ödemeden" cayma hakkı gereğince ürünleri iade etme hakları vardır.

Cayma hakkının kullanabilmesi için teslimat tarihinden itibaren 7 gün içinde alıcının, cayma hakkı çerçevesinde ürünü iade etmek istediğini satıcıya bildirmesi gerekmektedir.

Cayma hakkının geçerli olmadığı durumlar nelerdir?
Alıcının isteği ile kişiye özel olarak üretilen veya üzerinden değişiklik ya da ilave yapılarak kişiye özel hale getirilen ürünler.

Niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ürünler; ( İç çamaşırı, mayo, kozmetik gibi hijyenik durumu hassas olan ürünleri iade edebilmenin koşulu; ürünün açılmamış ve denenmemiş olmasıdır.)

Alıcı tarafından açılmış olan ve ses veya görüntü kayıtları (DVD, CD ve Kaset vb.). Basılı ürünler (Kitap, dergi vb.). Yazılım programları ve bilgisayar sarf malzemeleri.

Çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünler.

İade kargo ücretini kim ödemelidir?
Cayma hakkı kapsamında, ürün iadelerinde iade kargo ücreti satıcılara aittir. Ürünü iade etmeye karar verdikten sonra satıcı, iade kargo ücretinin alıcıya ait olduğunu size bildirse dahi ürünü karşı ödemeli olarak satıcıya iade edebilirsiniz.

Ürün kargolandıktan sonra alıcı, ürünü teslim almadan satıştan vazgeçerse, doğacak kargo ücretleri alıcılara aittir."

morpheus cayma hakkım var, bunu sana bildirmem gerektiği söyleniyor. gittigidiyordan ayrıntılı bilgi de alacağım.
beni uğraştıracak mısın?

Gönderildi : 10/10/2012 6:29 pm
(@halostendap)
Başlığı açan

hakkımı mahkemede mi aramalıyım, beni bu yola girmek zorunda bırakmazsın umarım.
telefonlarıma cevap vermiyorsunuz, sebebi nedir?

Gönderildi : 10/10/2012 6:39 pm
(@halostendap)
Başlığı açan

Ne bu şiddet bu celal bi sakin. Telefona cevap vermeme sebebim sabaha kadar uyumamış olup akşama kadar uyuduğumdan kaynaklanıyodur belkide?

Bitrate testinde gördüğün gibi kart sahte değil. Vaadettiği hıza ulaşıyor.

134mbps

arkadaşım 134 mbps demek 134/8=16,75 mb/sn demektir.
çünkü mbps nin açılımı mega bit per second demek bu da saniye başı bit demek ve 8 bit bir bite ettiğinden
orantı kurarsak:

8 megabite(mbps)/sn 1 mb/s ise
134 mbps = 16,75 mbsn dir.
umarım vadettiği miktara ulaşmadığı anlamışsındır artık, nolur anlamış ol, çünkü dostluğumuz bitsin istemiyorum ya...

not: bilenlerden yardım alabilirsin. benim açıklamalarım ikna etmediyse.

Gönderildi : 10/10/2012 10:04 pm
(@homeros)

Bilene gerek yok google'a 134 Mb to MB yazması yeterli. Sonucu tarafsız olarak kendisi görür.

Gönderildi : 10/10/2012 11:39 pm
(@kykgm)

amazonda böyle yorum var ve usb 2.0 20 mb/s nin üzerine çıkmaz diyor bir kaç yorumda bu sıkıntıdan bahsedilmiş DENDUM: CONCERNING THE UHS-I PLATFORM,below is a review by an individual far more expert that may shed some additional light on the very finicky platform. This individual only docked one star for the "lack of clarity" where I docked four(I had to actually return the item, postpone a birthday gift, and obviously feel more strongly about "Full Disclosure". "viva la difference"

166 of 169 people found the following review helpful
TIP: 30MB/s only on supported devices December 8, 2011
By S. Gilbertson
I'd just like to point out for prospective buyers that there are two similar SanDisk Extreme SD cards, but with a key difference:
- The normal one (SDSDX3-016G-A31)
- This "HD Video" one (SDSDRX3-016G-A21)

The limitation of this card is that it normally operates at 20MB/s and only achieves 30MB/s in the few devices that support UHS-I. If your device doesn't specifically state "UHS-I", I would highly recommend paying slightly more for the far faster "normal" version. This is based on research and responses from SanDisk. Hope this helps!

(4-star rating based on the lack of clarity of this caveat in the product description. I have only purchased the other version, but hope that others aren't unaware of their devices likely not realizing their full potential using this card.)
-----------------------------------------------------------------------------

I digress, my point being that such a level of incompatibility involving an entire line of some of the most popular products should have warranted Sandisk's caution of this major issue. Therefore, I'm giving Sandisk one star for failing to do this. We expect more from a leader of memory cards. I realize some will disagree with this rating and reasoning but such is the world of opinions and reviews. As for me, product and service go hand-in-hand.
AX~

UPDATE: Amazon has started posting cautions very recently, and although not perfect, it's a start ;o)

Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.

^^KYKGM^^

Gönderildi : 11/10/2012 1:12 am
(@kykgm)

fulgura hocam bi el atsan

Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.

^^KYKGM^^

Gönderildi : 11/10/2012 1:35 am
(@fulgura)

fulgura hocam bi el atsan

Doğrusunu söyleyeyim ben de ne olup bittiğini anlamaya çalışıyordum. Arkadaşlar arada söz konusu olan birim farklılığının yarattığı yanlış anlaşılma bir yana, bu kartın UHS-I olduğunu unutuyoruz sanırım. Bu karttan bahsedilen okuma-yazma değerlerini elde edebilmek için UHS-I uyumlu bir adaptör okuyucu lazım. Yoksa USB 3.0 üzerinden elde edeceğiniz değerler ~20-22 MB/s'yi geçmez. O adaptörü alınca bahsedilen değerlere ulaşılır. Yani o kart eninde sonunda o değeri verecektir ama mevcut sistemleriniz ile elde etmeniz zor. Piyasada UHS-I 'i sistem üzerinde standart sunan donanım pek yok ve 2013 itibarıyla yaygınlaşacağı söyleniyor. Aşağıdaki sayfada elinizdeki kartın elinizdeki sistem/donanımlarda elde ettiği ve söz konusu adaptörle elde ettiği değerler gösterilmiş. Görüldüğü gibi kart 94MB/s okuma, 82MB/s yazma değeri vermiş. Kartın sahte olduğunu sanmıyorum. Amazon üzerinden geldiyse sorun yoktur. Aranızda mantıklı biçimde anlaşın derim ama kartın doğası bu.

http://www.legitreviews.com/article/1972/2/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Bu arada Canon kameralar üzerinden cbr çarpanı artışı ile elde edilen değerlerin değişiklik göstereceği ve de o noktada esas sorunun Canon SD I/O devresi ile tampon bellek hızı olduğu da düşünülmeli. Ben tertemiz kart ve soğuk makine ile (farkediyor) deneme yapıp düzenli 100 MB/s elde ettiğimi biliyorum ama görüntü içeriği olabildiğince hareketsiz olmalı. Ayrıca kaliteli ve temiz bir lensiniz yoksa x3.0 ile çekim yapmak zorlanmamalı. Zaten x2.0 ile x3.0 arasındaki farkı görebilmek için içerik buna uygun olmalı. Stüdyo ortamında deneme yaparken görüntüdeki kadının üzerindeki kazağın değişmesi ile kaydın kopmaya başladığını gördüm. Desen girince bitrate değişti. O nedenle bu türden testler için ML değerlerini kullanmayın derim.

Kısacası kişisel görüşüm kartlarınızın sorunsuz olduğu ama bir süre daha bu performansı alamayacağınız. USB 3.0 da kullansanız olmaz. Buna göre durumu değerlendirin derim.

Sağlıcakla...

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 11/10/2012 2:08 am
(@halostendap)
Başlığı açan

tamam Fulgura'nın açıklamaları mantıklı geldi, kalsın kart. Etrafa verdiğim rahatsızlık için de üzgünüm.
Saygılar.

Gönderildi : 11/10/2012 11:57 am
(@halostendap)
Başlığı açan

Peki bu kart video çekimleri için en uygunu mudur, yoksa boşuna mı böyle pahalı bir kart aldım?

Gönderildi : 11/10/2012 12:01 pm
(@ilkersn)

Ben Lexar almıştım 400x 8gb 50 lira vermiştim ama çok memnunum. Piyasadaki class 10lardan çok daha iyi performans olarak. Vatanda mevcut bence al derim. Ben ağırdan aldığım için herşeyi 8gb lık yetiyor bana bir gün boyunca. kalkıp 1 saatlik çekim yapmıyoruz zaten kısa film çekiyoruz. 16 lık bana abartı geliyor.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 11/10/2012 1:52 pm
(@halostendap)
Başlığı açan

bu arada bilgi veren ilgilenen arkadaşlara teşekkürler, bir kart mevzusuyla bir sürü şey öğrendim 😀
lexarı da deneyeceğim ilkersn, inşallah sıra tekrar karta gelince 🙂

Gönderildi : 11/10/2012 2:58 pm
(@fulgura)

Kartınız ekstra hız özelliklerini kullanamasanız bile son derece kaliteli bir kart. hatta piyasadaki en kaliteli kart. O nedenle arkadaşın dediği gibi normal Class 10 yazan birçok diğer karttan da kalitelidir. Yani memnuniyetle kullanabilirsiniz. Zaten kısa süre sonra UHS-I uyumlu bir okuyucuyu alıp yüksek hızla dosya transferi yapmanın keyfini yaşarsınız. Sonuçta Canon üzerinde temel engel artık kart değil kamera altyapısı olduğu için bu kartın esas faydasını çektiğiniz görüntüleri bilgisayara atarken göreceksiniz. Yani devamlı çekim sürecinde laptopa yedekleme yapmak zorunlu olduğu için ara verdiğinizde rahatlıkla gigabytelarca veriyi saniyeler içinde indirip kayda devam edebilirsiniz. Ben bu nedenle devamlı çift kart kullanıyorum. Birini boşaltırken diğerini çekimde kullanıyorum. 1-2 ay içinde de tekrar iş sorunumu halledersem ben de bu kartlara geçmeyi planlıyorum. O nedenle canınız sıkılmasın şimdiden, rahatlıkla kullanın.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 11/10/2012 3:50 pm
(@kykgm)

teşekkürler fulgura hocam bilgiler için ..

^^KYKGM^^

Gönderildi : 11/10/2012 3:53 pm
Sayfa 2 / 3
Paylaş: