Ben Firar'a aylardır söylüyorum test bile yapmadı başka kartlarla kesinlikle kart problemi. Gerçi parası yok ondan...
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
O zaman biri bana kapanmadan önce çıkan termometre işaretini, bu işaretin kullanım kılavuzunda makinenin gövde içinin ısındığını gösterdiğini ve bu işareti gördükten sonra aleti dinlendirmeniz gerektiğini neden yazdığını, o işaret çıktığında görüntü kalitesinin düşebileceğini belirtmesini ve makine bir kez ısındı mı elinizi gövdenin altına koyduğunuzda eliniz neden cayır cayır yandığını açıklasın (kuramadım cümleyi hepa cümlesi oldu yine).
Bu kartlarla ilgili çeşitli şeyleri ben de okudum ancak kapanma sorunu sadece bununla alakalı değil. Benim kartla ilgili okuduğum şeyler çekilen görüntülerin bir anda kaybolması vs. üzerineydi.
Bunlar 7D için tabii.
Bu kart olayını araştırmak lazım, belki ek bir sebeptir, belki de gerçekten sadece odur ama ben o termometreyi gözümle gördüm.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Valla ben ilk cümleni anladım, CF kart ısınıyor bu da makineyi ısıtıyor büyük olasılıkla, CF kart kaydı alamayınca "buffer" a aktarıyor, orası da yaklaşık 16mb civarı bir şey zaten o da zorlanınca demek canına tak ediyor, yakarım kendimi diyor.Açıkcası CF kartlar SD kartlara göre daha çok ısınıyor.
Sonuçta alet ile burst çekim yapsan da ısınıyor bence, ama elinle tutamayacağın bi alet tabi ki biraz fazla sorun.
Peki termometre çıkınca ışığı yanıp yanıp sönme yapıyor mu?
*our AC-130 in the air
Yahu RED de ısınıp kapanıyor, o kamera içinde kayıt yapmıyor, onun da mı hafıza kartı ısınıyor (hafıza kartı kullanmadığını biliyorum)? Mantıklı değil bence bu, yani mantıklı ama tek başına yeterli bir açıklama değil. Yarı profesyonel kameralarda 1/3" in yıllardır aşılamıyor oluşu sadece ticari değil.
Çok kesin konuşmak istemiyorum, uzmanı değilim. Ama ısınma sorunun sadece kartla alakalı olabilmesi bana mantıklı gelmiyor.
Yöneticiler bu son mesajları ayrı bir başlığa taşırsa iyi olur sanırım.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Düd'e ne verdiniz böle oldu:D
RED'in sensörü ile 7D sensörünü bi tutmuyorsun dimi.
RED'in ısınıp kapanması sensör ve işlemcisiyle alakalı olabilir.Aynı şey 7D için de geçerli tabi 2 işlemci ısınıyordur..Ama en büyük etken bence CF karttan olabilir.
*our AC-130 in the air
ben araştırdım biraz öyle karttandır diye kesin bir şey bulamadım. yalnız belli çekim modunda daha çok oluyormuş sanırım (720p? 60fps). belli bir modda iki işlemci çalışıyor gibi bir şey de olabilir 7d için.
şurada 7d ile 550dnin karşılaştırmalı ısınma testi var:
http://vimeo.com/9924959 " onclick="window.open(this.href);return false;
kapanmadan önce 550'nin pilini 7d'nin kartını değiştiriyor gibi geldi ama yanılıyor olabilirim. 550'nin de kartının değiştirdiyse kart tek başına neden değil demektir.
yalnız ısınma sensör ve lcd tarafından çok kart, pil ve işlemcinin olduğu sağ tarafta oluyormuş. işlemci de wheelin hemen altındaymış.
çözüm için sağına buz paketi dayamak ve güneş altında çekerken beyaz kağıt sarmak gibi şeyler üretmişler.
- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.
Canikligil de karttan olması mümkün değil gibi diyor:
http://www.ilkercanikligil.com/?p=1249&cpage=2#comment-2984 " onclick="window.open(this.href);return false;
720p de daha çok ısınmasının sebebi saniyede 2 kat fazla görüntü kaydetmesi (50/60 fps). Örnek olarak verecektim ama sonra "karta daha çok yazılıyor ondan kart daha çok ısınıyor" denebilir diye veremedim örneği :).
Bildiğim kadarıyla 7D video sırasında tek işlemci kullanıyor, daha önce de bahsetmiştim. O nedenle 550D'de tek işlemci var, ısınmaz, mantıklı bir tümevarım değil.
Evet teknik olarak açıklamasını yapamıyorum fakat, kamera da yaşadıgım kapanma problemi, farklı makinelerde kullandıgım benzer tipde kartları kullandıgım zaman yaşadığımı farkettim. Bir çok kart ve birçok kamerada aynı hatalar tekrarladı.
Ama kaliteli ve veri hızı yüksek olan örnegin Class 10 tipi kartları ne zaman kullansam hangi makine olursa olsun uzun kayıtlarda hiç kapanma yaşamadım...Bikaç tip kart ve farklı cihazlarla denedim.
( ısınma uyarısı veriyor tabi yine de ve ısınıyor da, ama kapanmıyor ve kayıttan çıkmıyor. )
ve gene teknik olarak açıklayamadıgım ama bi şekilde algılamaya çalıştıgım yeni nesil SD ve CF kartlarda versiyon farkı var. SD v2.0 max 13 Mb/Sn yazmaya imkan verirken SD v3.0 ile 20 Mb/Sn hızlara ulaşılabiliyor... ve üst versiyon kartları almak lazım video çekenler için.Mimarisi daha farklı işliyor...
ve deneylerimin sonrası çıkarttıgım sonuç şu benim:
v3.0 destekleyen ve kaliteli bir SD veya CF kart ( Class 10 + ) ile kapanma ve kayıttan çıkma sorunu ile karşılaşılmayacak olmasıdır, ısınma devam ediyor tabi bi sorun olmuyor artık ama.
Yaptıgım birçok test ile, kendi makinemde ve çevremdeki cihazlarda çözdük artık bu durumu, herkes imkan bulup kendileri de denerse bu testin sağlamasını anca öyle yapmış oluruz... Umarım bi çözümdür...
Bu daha iyi bir açıklama oldu, teşekkürler. Şimdi bu olayı dediğiniz gibi test etmek lazım.
Başka bir başlıkta olsa bunlar? 🙂
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Bu ekipmanlari tek tek kiralama imkanimiz var mi? Mikrofon digerlerinden daha cok ilgimi cekti, belki bir sonraki filmimde kiralayabilirim, sadece mikrofon kiralayabilir miyiz? 550d ile tam uyumu saglayan ara adaptor, herhangi bir handycamle de uyum saglar mi?
Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?