Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi monitör almak istiyorum.Sıfır olmasına gerek yok.LCD olursa kabulümdür
İkamet: İstanbul 🙂
Teşekkürler
[AKSE]
hocam kamera olarak Canon DSLR mi kullanıyorsunuz ?
kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....
Canon 550d makinama bende monitör arıyorum.Almış ve kullanmakta olan arkadaşların ,marka/model tavsiyeleride çok faydalı olacaktır.
Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar "haier" markasının kendinden bataryalı 720 p lcd tv monitörü var ( Haier HLT71 7 inç HD tv monitör) ve ayağa takılabiliyor yaklaşık 250-300 TL türkiye fiyatı ( 50-60 usd yurtdışı fiyatı ) , bu arada bu marka turkiye de çok tanınmasa da dünyanın ilk 10 firmasından birisi. Neyse kalitelidir ve iyi bir çözümdür. Ayrıca sadece bu iş için üretilen Lilliput 7" monitörler var malesef turkiye de cok pahallı ( yazık bize ya elin 150usd lik monitörü burada 900-1000TL ye satılıyor) neyse bunlar çözümler ikisinide kullandım ama şu an tamamen farklı bir şey kullanıyorum ve önereceğim. Eğer Canon DSLR kullanıyorsanız video cekim iin, bir tablet pc ya da notebook, netbook ediniyorsunuz. Canon EOS utility kuruyorsunuz, basit bir usb ile DSLR rinizi Notebook-tablet-netbook unuza bağlıyorsunuz. Eos Utility açıyorsunuz, live preview yapıyorsunuz, hem ekranı monitöre etmiş oluyorsunuz, hem DSLR in tüm ayarlarını notebook uzerinden uzaktan kumanda edebiliyorsunuz ki focus - beyaz ayarı - deklanşör hızı vs her sey buna dahil, her şey tıkır tıkır çalışıyor.
( + ) Yönleri
* Kolay kullanım
*full manuel ayar
* uzun pil süresi
* uzun mobilite imkanı ( hele net book kullanır ya da samsung r518 stili bir notebook varsa en az 5 saat pil sorunu yok )
( - ) Yönleri
* Ayağa takılmıyor
* Biraz karmaşık görünüyor
* ilk başta pahallı bir yöntem ama 7" kimsenin begenmediği çin tablet pcleri 50-60usd android 2.2 ile geliyor ve bu sistem calisiyor
neyse ben iç çekimlerde ve çogunlukla ( bazen evet bazen hayır ) da dış çekimlerde kullanıyorum, memnunum paylaşak istedim.
kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....
bilinmesi gereken yaratıcı fikirler için teşekkürler copen
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^
EOS Utility tablet üzerinde çalışıyor mu? Böyle bir sürümü var mı?
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Android tabletlerde bu işi yapan eos utility benzeri programlar var fakat ucuz tabletler işe yaramıyor çünkü genelde android 2.2 oluyorlar, 2.3 üzeri gerekiyor bu programları çalıştırmak için.
"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."