5D MARK3 ve MARK2 ile 1920×1080 14 bit raw video çekebilmeniz için gerekli CF karttır. Kartlar test edilerek gönderilir dilerseniz 5DMARK3 magiclantern ve RAW video konusunda da yardımcı olabilirim. Workflow ML Install vs. Kartlar sifirdir.
Amerika satis fiyat 79$+Kargo
Fiyat 100$ / adet (3 adet kalmistir.)
0553 229 27 38 den ulasabilirsiniz.
Ilan gunceldir.
Merak ettiğim için soruyorum bu cf kartlari bilgisayarın okumasi icin kart okuyucu mu alinmali?
Merak ettiğim için soruyorum bu cf kartlari bilgisayarın okumasi icin kart okuyucu mu alinmali?
Sorunuzu tam olarak anlayamadim. Eger bilgisayarinizda dahili bir CF kart okuyucusu varsa (Mac'lerde olan sd yuvasi gibi birseyden bahsediyorum.) Evet okuyabilir ve karti bilgisayiniz gorur. Kart okuyucunuz yok ise kamerayi usb den bilgisayara baglamak kosulu ile de kartin icerigini gorebilirsiniz ve dosyalara erisebilirsiniz fakat yalnizca PC'lerde bunu yapabilirsiniz.
Bunlardan bagimsiz olarak ozel bir kart okuyucuya gerek yok. Siradar bir CF kart okuyucu USB2/USB3 farketmeksizin kartlari gorur fakat Raw kayit yaptiginiz zaman 64gb lik kart 8 dakika icinde doluyor ve sayet USB2 kart okuyucudan aktarmaya calisirsaniz cok rahat 30 dk suruyor transfer suresi bu da cekimler sirasinda sikinti yasamaniza sebep olur.
Anladım Teşekkürler
raw için ninja atomos 2 aldım ssd ye kayıt yapıyorum süre sınırı yok kameranın ekranı kapalı olduğundan ısınma sorunuda yok x10 zoom da bilekayıta girebiliyorum tavsiye ederim
@cinelook bir yanlislik olmasin SSDye raw kayıt yapmaniz mumkun degil. HDMI uzerinden gelen uncompressed 8bit sinyal ve raw kayıt farklı seyler. Atomos ile yapabileceginiz en iyi sey HDMI uzerinden gelen 8bit Uncompressed siyanli / ProRes 422 10-bit olarak kaydetmek. Neticesinde kaynak 8bit oldugu icin dinamik aralik vs ile ilgili herhangi bir avantaj soz konusu degil. Sadece color icin daha iyi bir codec ile calisma imkaniniz olur.
Fakat CF kart ve magiclantern ile yapilan kayıt tamamen farkli seylerdir. CF Karta kaydedilen goruntu 14bit Raw olacagi icin hem shadow lift hem de highlights recovery yaparak bir nebze de olsa dinamik aralik avantajindan faydalanabilirsiniz. Uzun lafin kisasi raw ve uncompressed HMDI sinyali birbirinden cok farkli seyler.
Ayrıca x10 zoom dediginiz nedir? Sensorun crop modundan mi bahsediyorsunuz? Magic Lantern ile bu oran maksimum x3 crop moduna kadar destekleniyor.
Aciklamanizi merakla bekliyorum.
@cinelook bir yanlislik olmasin SSDye raw kayıt yapmaniz mumkun degil. HDMI uzerinden gelen uncompressed 8bit sinyal ve raw kayıt farklı seyler. Atomos ile yapabileceginiz en iyi sey HDMI uzerinden gelen 8bit Uncompressed siyanli / ProRes 422 10-bit olarak kaydetmek. Neticesinde kaynak 8bit oldugu icin dinamik aralik vs ile ilgili herhangi bir avantaj soz konusu degil. Sadece color icin daha iyi bir codec ile calisma imkaniniz olur.
Fakat CF kart ve magiclantern ile yapilan kayıt tamamen farkli seylerdir. CF Karta kaydedilen goruntu 14bit Raw olacagi icin hem shadow lift hem de highlights recovery yaparak bir nebze de olsa dinamik aralik avantajindan faydalanabilirsiniz. Uzun lafin kisasi raw ve uncompressed HMDI sinyali birbirinden cok farkli seyler.
Ayrıca x10 zoom dediginiz nedir? Sensorun crop modundan mi bahsediyorsunuz? Magic Lantern ile bu oran maksimum x3 crop moduna kadar destekleniyor.
Aciklamanizi merakla bekliyorum.
iyi oldu bu konuya girmeniz ne kadar az şey bildiğimi gördüm ben atomos ile aldigim goruntuyu cf ile alamiyorum denedim ps dosyasi olarak verdi boyke bir fark var simdi ben ML raw olarak hdim den kayit alinca raw goruntu yerine başka birseymi elde etmiş oluyorum cf karlada baska bir data verdi cok karisik herseyi satip blackmagic mi alsam :))
@cinelook baska yerde eglen! Biseyler alip/satmaya ya da ogrenmeye calisan insanlarla dalga gecme!
@cinelook baska yerde eglen! Biseyler alip/satmaya ya da ogrenmeye calisan insanlarla dalga gecme!
Okuduğunu anlama problemi yaşıyorsun buda sanırım daha geçmişden kaynaklı bir alışkanlığın hayatına devamlı etki etmesi olsa yukarıda yazdığım açıklmayı tekrar oku ve yorumla yapamıyorsan Atomos ile CF kart arasındaki farkı senin açıklaman üzerine anlayıp hatalı bir yatırım yaptığımı kabul etmişim Raw data alınamadığını yazmışım bu açıklama seni doyurmamış olsa ki saçma sapan bir yorum yazmışsın ben yinede bana Raw konusunda birşeylerin farkına varmama yardımcı olduğun için teşekkür ederim
@cinelook oncelikle uslubuna dikkat et! Bana okudugumu anlama konusunda yorum yapabilecek kisi degilsin bilgisizligine veriyorum. Oyle kesin bir sekilde yazinca dalga gecitgini dusundum cunku bahsettigin seyi bir cok kisi test ediyor ve henuz basariya ulasamadilar CF kart yuvasi uzerinden bir sekilde ssd kizagi ile raw goruntu alma vs. Fakat sen kalkip raw ile uncompressed arasindaki farki bilmeden kesin bir sekilde birseyler yazarsan trolledigini dusunmem cok normal. Ben elimden geldigince herkese yardimci olmaya calisiyorum burda kimseye ukalalik yapmiyorum. Oyle olsa bu sekilde hala aciklma gayretinde bulunmam tekrar ediyorum uslubuna dikkat etmen kendi menfaaetinedir. Saygilar