arkadaşlar selamlar.ben düğün çekimleri için kamera almak istiyorum ama nasıl bişey alayım daha karar veremedim.
ayrıca kameralardan da fazla anlamıyorum.
kamerayı genelde dış çekimlerde kullanacağm.ışık az da olabilir çok da olabilir o mekana göre değişecektir.gelelde düğün asker eğlence si vs vs çekimleri yapacağım.toplam ayırab ileceğim bütçe 5000 liradır.bu fiyata bütün aparatları dahil ışık batarya kart vs ..bu kadar parayı ödedikten sonra daha ilave aparat falan alacak param kalmıyor.
bugün konuştuğum bi arkadaş bana analog almamı söyledi.
sebebi de anologlar toza ve darbeye daha dayanıklı olduğundan mış.
bbu konuda sizin tavsiyelerini bekliyorum...
anolog veya dijital..kasetli hdd li kartlı ve hepsi nasıl tavsiye edersiniz.
şimdiden teşekkür ederim
Artık video çekimlerinde SLR Kameralar (Fotoğraf Makineleri) normal kameralara fark atmaya başladı. Hem hafif olan, hem de düşük ışık koşullarında harikalar yaratan bir dijital-slr makine alabilirsin. (Canon 7D örneğin, herkesin elinde o var artık, hatta onun küçük kardeşi 550D bile olur)
O devasa omuz kameraları en iyi çekimi yapar diye bir şey yok. Kasete çekim yapmak kesintisiz olması açısından faydalı olabilir, Canon HV20/HV30 bu açıdan çok başarılıydı. Onları da düşünebilirsin. Eski modeller sayılır, yenilerde kaset yok artık, hep hafıza kartlarına kayıt yapılıyor.
Ben bunları normal çekimler yapan ve her iki türü de kullanmış biri olarak yazıyorum ama düğün kameramanlığı da ayrı bir iştir, o işin uzmanına sormak lazım.
Yine de, kendi düğünümü DSLR makineyle çektireceğim. 😀
Bende zaten eos 550 d var.ama onda da odaklamak da biraz sorun oluyor ve ona alave ışık falan
takılması gerekiyor.kendi başına bi düğün çekimi yapamam onunla yada yapmam.kamera tadını alamıyorum.
video çekerken auto focus olmaması da tabiki dez avantajı.
15 dakikalık çekimden sonra makinanın ısınmasıda çabası tabi.yinede önerin için teşekkür ederim
SONY HXR-MC1500P ya da PANASONİC MDH 1 alabilirsin , sony 1500p yi öneririm, hem mikrofonu kaliteli, hemde image stabilizasyonunun videolarını seyret şaka gibi after effects tracking tadında goruntu sabitliyor :)), ayrıca hic bir ara cihaz kullanmadan usb bellek ya da harici hardike goruntu atabiliyor
kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....